PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88723
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Sezon 8?

ocenił(a) serial na 10

Ciekawe, czy gdyby sezon z Powstaniem Warszawskim odniósł sukces w postaci zwiększonej
oglądalności, to czy zdecydowaliby się kręcić odcinki dalej? Co byście chcieli zobaczyć?

ocenił(a) serial na 10
Bogdan4674

Na razie wszyscy mówią że ten sezon jest pożegnaniem ale wiem że Kwiecinskiemu chodzi po głowie sezon o kampani Wrześniowej , ale Sokó nie jest tym zainteresowany , bo według wywiadu uważają że nie ma sensu robić sezonów po wojennych

ocenił(a) serial na 10
ghf

Zauważ, że przed sezonem 5 mówiono że to będzie ostatni i dlatego Janka uśmiercili. Ja tam nie daje im wiary.

ocenił(a) serial na 10
Bogdan4674

No tak ale jednak już wszyscy mówią że tyle i wątek z Komuną został zamknięty no chyba że naprawdę ten sezon miał by gigantyczną oglądalnośc , ale produkcja ma już w planach inny serial

ocenił(a) serial na 10
ghf

Jaki serial ?

ocenił(a) serial na 10
Bogdan4674

też wojenny

ocenił(a) serial na 6
ghf

skąd info o nowym serialu? jestem ciekawy

ocenił(a) serial na 10
radomir_niewiadomski

Kwieciński opowiadał

ghf

W 39r ile mieli lat? Gołowąsy, żeby nie powiedzieć gównarzeria. Nudne twarze, część z nich widoczna także filmie o wrześniu ''Jutro idziemy do kina''.

Inny serial wojenny, z nowymi twarzami tak, kontynuacja CzH nie.

Hans_Kloss

Michał i Janek byli wtedy nastolatkami. Co prawda Wesołowski i Pawlicki wyglądają młodo, ale w rolach małolatów byliby mimo wszystko groteskowi. Wieczorkowski coraz bardziej siwiejący miałby grać młodzieńczego Władka? Bzdura.

Ten nowy serial Sokoła ma być podobno o GROM, czyli w pewnym sensie pozostaje w tematyce cichociemnych.

ocenił(a) serial na 10
Hans_Kloss

tak powinni na tym zakończyć

ocenił(a) serial na 10
ghf

Powinni dać coś w rodzaju epilogu... Bo to takie otwarte zakończenie nie pasuje.

ocenił(a) serial na 10
Bogdan4674

Tak ale jednak nie było szans na ucieczkę przed UB może nie chcieli pokazywać wprost smierci bohaterów

ocenił(a) serial na 10
ghf

Nie muszą pokazywać mogą dać na końcu ostatniego odcinka, tak, jak robią w filmach np fabularnych, że Władek to to i to, Michał to to i to,Bronek itd i to by mi nawet wystarczyło...

Bogdan4674

Osobiście wydaje mi się, że twórcy uznali zakończenie serialu za oczywiste i nie widzą potrzeby niczego dopowiadać. A to, że niektórzy widzowie uważają inaczej to już inna sprawa.

ocenił(a) serial na 10
Bogdan4674

no tak ludzie to zakończenie różnie odbierają

ocenił(a) serial na 8
ghf

Dobrze się skończyło.Ile mają tych sezonów robić?20?Źle się skończyło,ale to akurat dobrze.Jak według ciebie miało się skończyć?Wszyscy wyjechali na Hawaje,popijali drinki i żyli długo i szczęśliwie?

ocenił(a) serial na 10
dominik9051

przecież ja nie mówiłem że mi się nie podobało zakończenie jest wiadomy tylko mi chodzi że wielu tego nie akceptuję i chcą kolejny sezon , dla mnie jest wszystko jasne

ocenił(a) serial na 8
ghf

Ja to tak jako żart pisałem ;)

ocenił(a) serial na 10
dominik9051

chyba że tak

ocenił(a) serial na 9
Bogdan4674

Nie, nie. Dla mnie dalej nie ma sensu kręcić bo potem toby się zrobiło pewnie coś w stylu "Domu" tak samo niezbyt mi pasuje robienie sezonu nt kampanii wrześniowej. Niech skończą na powstaniu i tyle.

ocenił(a) serial na 10
Walka_dalej_trwa

Sokół i Wencel nie chcą tylko Kwieciński mówił w pewnym wywiadzie że chciał by pokazać wojenne początki naszych bohaterów , no ale bez Sokoła to raczej niemozliwe

ocenił(a) serial na 8
ghf

O wiele lepszym rozwiazaniem byłoby kręcenie tego serialu bez takich przeskoków...Mogliby kręcić dokładnie rok po roku a nie przeskok z 41 czy tam drugiego bodajze (3ci sezon) do 44 z sezonie 4tym.Z checią bym poogladał wojaczke partyzancka Bronka i Krawca, o tym jak sobie radził Romek w piekle Auschwitz, oraz o szlaku wojennym Władka i Michała we włoszech,a także losy innych bohaterow w Wwa czy chociażby co się działo Rainerem. Nie ukrywam że scenariusz w tym miejscu był dość kiepsko pisany,chcoiaż sam sezon 4ty był bardzo dobry (oprocz watku Osmanskiej i Michała) tak ten przeskok kiepsko ogarniety. Albo ewentualnie wiecej watkow wprowadzic miedzy sezonem 1 a 3cim tak zeby zrobic z tego 4 czy tam nawet 5 sezonow.....cichociemni nie próżnowali takze spokojnie mozna bylo sporo watkow pobocznych wprowadzic. Ale to tylko moja opinia

ocenił(a) serial na 10
FeRu89

tak 1 sezony to rok 41 i w 4 dopiero przeskok mogli np pokazać likwidacje getta czy powstanie w Gettcie , na sezon o powstaniu nie mieli wcześniej kasy , ale przyznasz że dziwne oglada się 7 wiedząc o losach bohaterów po wojnie przed tym sezonem najlepiej oglądnąc 4

ocenił(a) serial na 10
ghf

Myślę, że jeżeli sezon 7 ( cały) będzie tak dobry jak jego 1 odcinek są szansę na kolejne sezony. Wątpię, by twórcy od tak zrezygnowali sobie.
przed emisją mówiono, że CH ma 2mln oglądalności po tym sezonie wzrośnie, bo początek prawie jak 3.

ocenił(a) serial na 10
Bogdan4674

Zobaczymy ale ja już nie widzę sensu kontynuacji

ocenił(a) serial na 8
ghf

Jarosław Sokół też nie widzi sensu kontynuacji

ocenił(a) serial na 10
karol383

tak Wencel też tylko Kwiecinski coś bredził że chciałby sezon o kampani wrzesniowej wywiad w gazecie czytałem i tak pisało

ocenił(a) serial na 10
ghf

jakby im sezon dał taką oglądalność jak te najlepsze wątpię, by od tak sobie zrezygnowali, nawet gdyby z nich nikt nie widział powodów do produkowania tego dalej. Gdyby mi przynosiło to forsę to na miejscu Sokoła i Wencel pisałbym to dalej ( nawet na siłę) teraz jest telewizja dla ludzi a nie ludzie dla telewizji. Dziwne myślenie ekipy.

ocenił(a) serial na 10
Bogdan4674

Dziwne ale poczekajmy jak sytuacja się rozwinie

Bogdan4674

A ja się nie zgodzę :P Dla mnie kierowanie się tylko i wyłącznie kasą przy produkcji jednak w miarę przyzwoitego serialu jest dziwne. Nawet brazylijskie telenowele kiedyś się kończą. Jaki to będzie sens ciągnąć ten serial na siłę? Trzeba skończyć w takim momencie, aby po latach przyjemnie się do niego wracało i wspominało.

Taki analogiczny, sportowy przykład. Małysz zrezygnował z kariery w chwili kiedy prezentował w miarę dobrą formę. Było żal, ale równocześnie czuło się szacunek wobec jego decyzji. Gdyby zrezygnował wznosząc się najwyżej na 15 miejsce w każdych zawodach, większość widzów komentowałaby pewnie: czas najwyższy kończyć tę mękę.

To moje zdanie.

ocenił(a) serial na 10
Felix49

Z tym Małyszem to dobry przykład

ocenił(a) serial na 10
ghf

Może i dobry ale nie pasuje mi do serialu. Bo przez te lata serial ma swoich wiernych widzów, którzy będą oglądali nawet jeśli by kolejne sezony zeszły z poziomu 4go, w co wątpię, gdy będą go kręcili w realiach wojennych, bądź trochę powojennych. Dajmy na ten przykład, czy ktoś myśli o zakończeniu Klanu albo Na dobre i na złe? wiadomo, że to szmiry ale ludzie oglądają z przyzwyczajenia, i tworzą te nowe odcinki mimo, że nie raz są tak słabe aż idzie rzygnąć XD.
II Wojna światowa to piękny temat i jeżeli brakuje im wyobraźni czy ochoty mogliby kręcenie i scenariusz przekazać komuś innemu kto by wycisnął z Czasu honoru 100%, a więc przynajmniej te 2-3 sezony jeszcze które spokojnie mogą sobie zrobić.

Bogdan4674

A nie można napisać i stworzyć nowego serialu o II Wojnie, zamiast rozwlekać Czas Honoru jak gumę w starych majtkach? Inny reżyser, scenarzysta, inni aktorzy? Ja bym z chęcią oglądała, podejrzewam że inni również.
Poziom kolejnych sezonów CH leci na łeb na szyję od IV serii, a VI była już w ogóle poniżej poziomu morza - scenariuszowy, reżyserski i montażowy babol bez grama logiki, sensu i prawdy.
Obecny sezon jak na razie zapowiada się całkiem obiecująco więc mam nadzieję, że zakończą serial tak, że miło się będzie go wspominać.

ocenił(a) serial na 10
Arya_2

Zakościelny w wywiadzie mówił że debatują nad wersją kinową może mieć premiere za rok

ocenił(a) serial na 10
Bogdan4674

Sezony 5 , 6 były średnie już lepiej zakończyć teraz niż np ciągnąć bez końca i niszczyć serial

ocenił(a) serial na 10
Bogdan4674

ale poczekajmy ciekawe jak produkcja będzie mówiła po zakończeniu tej serii

ocenił(a) serial na 10
Bogdan4674

zakościelny mówił o możliwości nakręcenia kinowej wersji

ocenił(a) serial na 10
ghf

To by było super!

ocenił(a) serial na 10
Bogdan4674

ciekawe o czym by była

ocenił(a) serial na 10
ghf

Najlepiej gdyby nawiązali do III sezonu, a potem na koncu opisać losy bohaterów, albo zrobić po połowie. wojne i potem czasy komunizmu. Ale i tak jakby taki film wyszedł to gdzieś dopiero 2016-2017 pewnie

użytkownik usunięty
ghf

Poważnie biorą to pod uwagę?

ocenił(a) serial na 10

tak poważnie to mówił w wywiadzie Zakościelny

ghf

Hmmm ciekawe, ale wolałbym, żeby to nie była kontynuacja 6 serii. Fajnie byłoby, gdyby wrócili do luki między 3 a 4-tą serią. Wiadomo, o czym mniej więcej byłby ten film, czy to na razie takie luźne gadanie?

ocenił(a) serial na 10
AJp2315

na razie tylko tak gadają ale coś mówił że o powstniu nakręcili dużo materiału to może coś o tym

ocenił(a) serial na 10
AJp2315

to te słowa Mówi się o filmie, ale nic nie jest jeszcze postanowione, na pewno nie w tym roku, może w przyszłym. Materiały, które przygotowaliśmy do części o powstaniu warszawskim są bardzo dobre i wróżą bardzo dobrze tej serii. Myślę, że do tej niej będzie się wracać jeszcze długo po emisji, ponieważ opowiada o losach powstania i widzowie będą mogli się dowiedzieć czegoś nowego albo odświeżyć sobie wiadomości na temat tego wydarzenia

ocenił(a) serial na 8
Bogdan4674

Nic. Sezon 6 powinien zakończyć się śmiercią wszystkich bohaterów. Wyłapani i powieszeni. To by oddało cały tragizm tamtych czasów.

Jedynym naprawdę dobrym sezonem był ten pierwszy. A im dalej w las tym gorzej...
Cały serial składa się z jednego schematu: "złapali X - odbijamy", Do tego parę wątków pobocznych i ludzie którym postrzały leczą się w tydzień - znaczy leczyłyby się w tyle gdyby czasem ktoś w nich trafiał.

Podsumowując 6 sezon - scenariusz do bani - w szczególności te ciągłe pościgi Bronka. Gra aktorska taka sobie - jedyna dobra scena to śmierć Celiny. Zakończenie - zupełnie do bani. Jeżeli nie planują robić kolejnego sezonu to należało uśmiercić "bohaterów" a jeżeli planują to znowu czeka nas to samo - odbijanie więźniów. Dramat...

ocenił(a) serial na 8
Bogdan4674

może coś pomiędzy III a IV serią, a 8 serię jako kontynuację w czasach komuny to bez Janka Bronka Władka Michała i Rudej, gdyż zginęli i nie przyjmuje innej możliwośći do wiadomości, można by rozwinąć inne postacie drugopolanowe