Zastanawialiście sie, dlaczego grała przed Karoliną Osmańską Lolę na Pawiaku? Myślicie że to
było umyślnie? Ja niezbyt rozumiem tego, bo jeśli tak, to powinni bardziej rozszerzyć jej wątek jak
siedziała z Wandą..
Moim zdaniem to na pewno nie było umyślne. Pan Majchrzak bodajże w I serii grał typa z GL czy czegoś takiego {nie pamiętam dobrze starszych odcinków. tego serialu} a potem już AK-owca,zupełnie inny biegun.
tak, Krawiec w I serii był partyzantem, co chciał wystawić chłopakom pokwitowanie za skradzioną kasę :D
Z Boczarską było raczej podobnie, choć wielu na tym forum uważa inaczej
Lola i Osmanska to ta sama postac.Potwierdziła to aktorka grająca tą postac z jednym wywiadów .
W takim razie jest to strasznie naciągane i wymyślone chyba tylko po to, aby pani Boczarska mogła dłużej pograć. Bo przecież te postacie nie mają ze sobą żadnego związku.
Niby ta sama osoba, ale w 4 serii bohaterowie się spotykali z innymi i wtedy Michał był z Karoliną, nie pamiętam tylko czy Wanda tam była. Jeśli tak, to powinna poznać znajomą.
zabieg był celowy, po zabiciu Osmańskiej, Krawiec (z tego co pamiętam) mówi chłopakom, coś o tym, że Osmańska trafiła w 1941r. na Pawiak, z którego uciekła.
chyba mówił tylko że siedziała na Powiaku. Pewnie celowo scenarzyści nawiązali, aczkolwiek pamiętajmy że do roli Osmańskiej był normalny casting, w którym Boczarskja wygrała ze Żmudą. i fakt czy to ta sama osoba nie miała jakiegokolwiek znaczenia da fabuły
Boshe. Chcesz powiedzieć, że o mały włos i w serialu zagrałaby Żmuda - Trzebiatowska?! Brrrr. Z góry przepraszam jej fanów, ale osobiście nie widziałam większego sztuczydła i mimo narzekań na Różczkę w roli Wandy, wolę już ją, nawet w pakiecie z Olgą Frycz ;-)
Z takich innych castingowych ciekawostek, to słyszałam, że Karolina Gorczyca startowała do roli Wandy (po odejściu Ostaszewskiej), a Magdalena Różczka do roli Rudej (dziwny pomysł, przecież jest wyższa od Wieczorkowskiego o głowę). Rolę Władka na początku zaproponowano Pawłowi Małaszyńskiemu.
może nie o mały włos, ale była brana pod uwagę :)
http://www.fakt.pl/Boczarska-pokonala-zmude-Trzebiatowska-Jak-,artykuly,103377,1 .html