W trzecim odcinku pojawia się super ekstra laska ;) Karolina Osmańska. Zostaje odbita z rąk komunistów. Jak myślicie czy Lola, więźniarka Pawiaka - bo właśnie taką postać zagrała Boczarska w drugim sezonie - i Karolina Osmańska to jedna i ta sama osoba? Czy wzorem producentów MacGyver i Porucznik Columbo obsadzono tę samą aktorkę - przesexowną Magdalena Boczarska - w dwóch różnych rolach.
mam nadzieje, że to całkiem inna postać, choć od razu ją skojarzyłem z Lolą i dalej mi się kojarzy. Lola była jednak mało znaczącą postacią w II sezonie, no może poza tym, że razem z Wandą i tą kulawą uciekła z pawiaka...ale w sumie nie wiem czy twórcy serialu byli tacy wspaniałomyślni, żeby zastosować taki zabieg z tą samą aktorką w różnych rolach i może się jednak okazać, że to ta sama stara, dobra Lola.
poszukałem czegokolwiek o Boczarskiej w necie i przez przypadek takie coś znalazłem
http://www.pudelek.pl/artykul/32277/boczarska_wygryzla_zmude/
Ciekawe co scenarzyście wymyślą, żeby Lola połączyć z Karoliną.
no to mamy wyjaśnione, a dla mnie Boczarska o wiele lepiej pasuje do tego serialu niż Żmuda więc OK.
A mi się wydaje, że to Lola. Gdyby była nic nie znaczącą postacią to nie poruszaliby wątku ucieczki z Pawiaka. A tak uciekła, rozłączyła z Kulawą i Wandą i poszła w swoją stronę. Słuch o niej zaginął. A była dość intrygującą postacią i to jej słynne " a gówno! " było dość charakterystyczne i utkwiło w pamięci widzów. Dlatego wydaje mi się, że scenarzyści wiedzą co robią,
dlatego jestem ciekaw jak połączą postać byłej więźniarki Pawiaka z pracownicą "tajnego, supersekretnego poligonu doświadczalnego" :P
No zobaczymy :) ja Boczarską bardzo lubię, więc będę oglądać z ciekawością :) Na pewno będzie ciekawie.