PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88718
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Tak się nie odzywał przedwojenny chłopak do żadnej dziewczyny jak ten goguś do Zośki. Choćby z szacunku za jej dzielną postawę w tych trudnych dniach miałby więcej do niej szacunku ! To jest kpina z tamtego pokolenia prawdziwych mężczyzn (nie mówię o lumpach).

ocenił(a) serial na 8
Jordan66

To jest kpina z bardzo wielu rzeczy, kolego, nie tylko z tamtego pokolenia... Bez wątpienia jest to to najgorszy sezon CzH. Nie wiem, czego Ja oczekiwałem, ale że będzie to aż taki niewypał, to się nie spodziewałem... Ten sezon CzH obraża nie tylko inteligencję widza ale i całe powstanie warszawskie i ludzi, którzy wtedy żyli i walczyli. Porównując go z innymi filmami o powstańcach mam wrażenie że oglądam serial komediowy....

Brak wystrzałów na mieście, brak jakiejkolwiek atmosfery powstania, po prostu biegają od jednego punktu do drugiego jakby byli na nędznym obozie survivalowym i bawili się w paintball... Przerysowana i kiepska postać von Hackela, który nie wiadomo na kim jest wzorowany.

Do tego smaczki takie jak granat nie czyniący żadnych zniszczeń, amunicja która nie wybucha czy Niemiec którzy przeżył wybuch maleńkiego okopu zaledwie osmalony... Do tego smaczki takie jak dwie różne sceny kręcone na tej samej ulicy, kule które omijają bohaterów, gumowe nakładki na gąsienicach czołgu, czyści i zadbani powstańcy czy fakt, że Niemcy nadal nie odkryli istnienia takiego wynalazku jak granaty...

Sceny batalistyczne słabe, pozbawione emocji. Jakbyśmy oglądali dzieci bawiące się w wojnę na podwórku...

A Musiał biegnący z nożem na RKM - to już nadaje się do kabaretu. Osoba odpowiedzialna za tę scenę powinna trafić do obozu pracy...
Szkoda, naprawdę szkoda, bo był to najbardziej wartościowy polski serial ostatnich lat. Niestety, Polacy wszystko potrafią spier... niczyć.

Wstyd, Jarku Sokole, wstyd reżyserze. Zawsze mówiłem, że TVP powinno wykopać Sokoła ze współpracy i kupić prawa do serialu, odkąd ten idiota zdecydował, że nie będzie więcej sezonów o stalinizmie i zaserwował nam tak słaby finał sezonu 6.

Oglądam to już tylko ze względu na ciekawy wątek Pabsta, który sfiksuje bo Celina będzie mu przypominała jego byłą i ją porwie.

MrJigssaw

Jedno zasadnicze pytanie? Byłeś kiedykolwiek w wojsku??

ocenił(a) serial na 8
djembe

W Naszym pokoleniu nie ma już niestety obowiązkowej służby wojskowej (co wcale Mi się nie podoba, bo to było dobre i kształtowało charakter), więc nie. Ale co to ma do rzeczy? Rozmawiamy o serialu a nie o prawdziwym życiu i wojsku.

użytkownik usunięty
MrJigssaw

Czy ja wiem, czy dzisiaj tak kształtuje. Swego czasu często jeździłam pociągiem z żołnierzami (mieli jednostkę niedaleko) i takiego bydła dawno nie widziałam. Ale wiem, co masz na myśli, chyba jednak mówisz o dawnych czasach, bo dzisiaj to jakieś wypaczone :]

MrJigssaw

Kpina z wielu rzeczy,owszem, ale Musiał to mnie totalnie dobija. Ja bym go sam zastrzelił oszczędzając roboty Niemcom, albo zrobił z niego minę pułapkę i podesłał im w przebraniu kobiety.

Wielki zawód jest już faktem, wszystko co najlepsze to pokazali w teledysku Kasi Sawczuk, trailerach i making of.

O cudownie ocalonym Niemcu już pisałem wcześniej, taka to kpina jak w kreskówce z królikiem Bugsem.
Największa petarda jaka jest dostępna na naszym rynku (ta czarna z trupią czaszką) w tak małym pomieszczeniu wyrządziłaby Niemcowi więcej szkód.

użytkownik usunięty
Jordan66

Apacz owszem przegina,mógłby bardziej subtelnie ją spławić tekstem w stylu jesteś super dziewczyną ale nic z tego nie będzie.wogóle głupi ten miłosny trójkąt Musiał-Zośka-Mickiewicz jeszcze brakuje żeby Irena podkochiwała się w Mickiewiczu a w Irenie Bambo.