PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104160}

Czarodziejka z Księżyca

Bishōjo Senshi Sailor Moon
1992 - 1993
7,5 25 tys. ocen
7,5 10 1 25387
8,1 8 krytyków
Czarodziejka z Księżyca
powrót do forum serialu Czarodziejka z Księżyca

Zapomniana

ocenił(a) serial na 10

Niestety, Czarodziejka z Księżyca jest już zapomniana i dla wielu pozostaje już wspomnieniem. Ale może warto jednak odświeżyć pamięć i... to forum? Hej, hej, wszyscy fani Sailor Moon - obudźmy się!! ;D Jest szansa, żeby pobudzić do życia ten temat?

użytkownik usunięty
Pinky_Emm

Oczywiście! Ja też oglądałam... lata temu. ;)

ocenił(a) serial na 6
Pinky_Emm

Czarodziejka z Księżyca to bajka mojego dzieciństwa. Do tej pory pamiętam jak nie mogłam doczekać się kolejnych odcinków. Ostatnio odświeżyłam sobie pamięć, oglądając całą serię. Wciąż robi wrażenie i łączą się z nią miłe wspomnienia. Ach ^^

ocenił(a) serial na 10
patimayoness

Taaak, ja też odświeżyłam sobie pamięć, oglądając mniej więcej od połowy ostatniej serii (xd) i... stwierdziłam, że z mojej pamięci niewiele zostało, bo nie pamiętałam nic :P

ocenił(a) serial na 10
Pinky_Emm

Obejrzyjcie sobie wersję oryginalną, z napisami - wtedy przekonacie się, że to anime nie powinno być kultową "bajką" dla żadnego dziecka. Bardziej dla młodzieży:) I za to je uwielbiam!

ocenił(a) serial na 10
tom_evans

Ja generalnie nie uważam, że ta bajka tak w 100% jest dla dzieci :P Masz rację - bardziej dla młodzieży ;)

Pinky_Emm

masz racje a dla fanow 1 odcinek sailor moon sacrifice w wersji full hd http://www.youtube.com/watch?v=STneeGfyQlo&feature=related

Pinky_Emm

ŁO!!!!! To bajka mojego dzieciństwa!!!! Wspaniała!!! Jako mała dziewczynka naśladowałąm postacie z tej bajki ja oczywiście byłam Bunny :-) ale wspomnienia!

ocenił(a) serial na 10
Pinky_Emm

Szana jest od 1 grudnia 2011 roku na TV4 - Magiczna Data :)

ocenił(a) serial na 10
Rinzler

o nie wierzę! że też nie weszłam tutaj wcześniej... aż dwa odcinki straciłam... nie no... nie wierzę! niesamowite, że po tylu latach w końcu emitują Czarodziejkę z Księżyca... hah... ^^ któż w takim razie oglądał? i jak wrażenia? ;>

ocenił(a) serial na 10
Pinky_Emm

Jak najbardziej pozytywne :)

ocenił(a) serial na 10
Rinzler

Wrażenia super :)))

Pinky_Emm

Okropność. Zmuszanie ludzi do oglądania lektora powinno być karalne.

ocenił(a) serial na 10
AtoMan

Karalny to powinien być dubbing w przypadku SM

ocenił(a) serial na 8
Rinzler

A mnie oglądając SM przypomniały się inne seriale z dzieciństwa takie jak Viper, Drużyna A, Magnum P.I, Airwolf, MacGyver, Brygada Acapulco, Cobra, Nieustraszony, Allo, Allo, Grom w Raju czy też Pacific Blue i kilka innych które sobie jeszcze pewnie przypomnę z czasem.

AtoMan - a mnie akurat lektor nie przeszkadza. Co innego gdyby był dubbing.

Rinzler - w szczególności za nową trylogię Gwiezdnych Wojen.

ocenił(a) serial na 10
Pavvelinho

Jakby nie patrzeć, lektor w SM też ma jakąś tam swoją historię, nieprawdaż? :P

ocenił(a) serial na 10
Pinky_Emm

Jakąś tak, tylko niech się skończy już te Bunny zamiast Usagi :P

ocenił(a) serial na 10
Rinzler

oj tam oj tam, da się przeżyć - ja się już przyzwyczaiłam ;P tylko ten lektor mi się z Modą na Sukces kojarzy w sumie trochę... :P

ocenił(a) serial na 8
Rinzler

Usagi - Japanese name meaning "rabbit." z Japońskiego imię które oznaczenia "królika" czy jakoś tak - chyba że ktoś mnie poprawi bo tłumaczyłem (za pomocą Google Tłumacz)potem na angielski i następnie Polski. Więc Bunny nawiasem mówiąc tak bardzo nie razi co innego gdyby lektor czytał Królik zamiast Bunny (Usagi).

ocenił(a) serial na 10
Pavvelinho

Ale Bunny należało by traktować jako przezwisko a nie imię ;) a poza tym tam gdzie w oryginale jest Usagi to lektor czyta Bunny

ocenił(a) serial na 10
Rinzler

No ja myślę, że przedmówca ma rację - Bunny/Usagi, to imię. W zasadzie nie powinni w takim razie zmieniać Usagi na Bunny, ale cóż... Poza tym fakt faktem, byłoby gorzej, gdyby rzeczywiście lektor czytał 'Królik' - swoją drogą nie wiem, już nie pamiętam, ale poprzednia pani lektor chyba właśnie tak to czytała :P

ocenił(a) serial na 8
Pinky_Emm

Pisałem już w innym temacie że bardzo jestem szczęśliwy iż znów emitują jedną z moich ulubionych kreskówek i tak od kiedy na TV4 jest czarodziejka, postanowiłem sobie obejrzeć kinówki których nie widziałem wcześniej.
Mimo że juz 23 rok na karku i jestem facetem który bardzo ukrywa emocje, w kinówce Czarodziejka z księżyca: Sailor Moon R - The Movie w scenie gdy Księżniczka Serenity próbowała powstrzymać asteroidę to nie ukrywam praktycznie rzecz biorąc płakałem. Dobrze że mieszkam sam i nikt nie widział tego bo w sumie trochę by się moi znajomi zdziwili...."trochę bardzo" nawet. Ale cytując znany polski film: "...bo jak prawdziwy chłop płacze to musi być święto" Już dawno nie czułem takiego wzruszenia. Nie wiem ale to anime ma jakąś niesamowitą moc powodującą że człowiek znów czuje to niesamowite ciepło i wzruszenie.....Przyznam się że czegos takiego nie doświadczyłem od wielu lat. Polecam każdemu niezależnie od płci czy wieku.Amen

ocenił(a) serial na 10
FeRu89

Zachwytów widzę nie ma końca