PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104160}

Czarodziejka z Księżyca

Bishōjo Senshi Sailor Moon
1992 - 1993
7,5 25 tys. ocen
7,5 10 1 25394
8,1 8 krytyków
Czarodziejka z Księżyca
powrót do forum serialu Czarodziejka z Księżyca

Ja wiem, że ten temat był poruszany pewnie wielokrotnie, ale nie mogę nigdzie znaleźć wątku a'propos mojego pytania. Otóż, czy Usagi i Serenity to jedna i ta sama osoba?
Jeżeli nie, to dlaczego w anime wszystkie czarodziejki uważają Chibiuse za córkę Usagi?
Jeżeli tak, to jakim cudem Usagi przeżywa ponad 10 wieków ażeby zmienić się w Serenity?
I proszę tłumaczyć łopatologicznie. Dziękuję :)

Panna_doskonala

Usagi była reinkarnacją Serenity (zabitej przez złą królową) sprzed iluś tam wieków.
Gdy zaprowadziła Nowy Księżycowy Ład (Nowe Srebrne Millenium, Księżycowe Królestwo czy jakoś tak) przybrała imię Neo Queen Serenity, poślubiła Mamoru (Neo Ecośtam) i urodziła Chibiusę. W międzyczasie zahamowała ludziom procesy starzenia i wszyscy żyli długo i szczęśliwie.

Panna_doskonala

tak najpierw była Serenity ale została zabita wiec jej matka - królowa Serenity wysłała ją na ziemie i tam się urodziła ponownie jako Buny
tak samo było z Mamoru i pozostałymi czarodziejkami

ocenił(a) serial na 10
Panna_doskonala

Twoje pytanie jest efektem tego że twórcy anime zdecydowali że taka wiedza nie jest potrzebna tobie ani innym widzom ale wiedzą to ci którzy czytali komiks ;)
Usagi i Serenity (ta z 30 wieku) to jedna i ta sama osoba.
Księżycowi ludzie byli długowieczni i żyli po 1000 lat a zawdzięczali to mocy srebrnego kryształu.
W pewnym momencie srebrny kryształ zatrzymał proces starzenia się ziemian i mogli oni żyć po 1000 lat tak jak kiedyś księżycowi ludzie dlatego właśnie Usagi, Mamoru i wszystkie czarodziejki nadal żyły w 30 wieku (ciekawostka Chibiusa mimo że wyglądała na małe dziecko w rzeczywistości miała 900 lat).

Spicke

hmm czyli serial az tak odbiega od komiksow?

ocenił(a) serial na 8
Spicke

Tylko wyglądała jak dziecko czy psychicznie wciąż była na takim poziomie? Bo w anime to bez dwóch zdań dzieciuch, i to dość irytujący ;) Ale to by może wyjaśniało dlaczego ukradła matce srebrny kryształ, skoro to on sprawiał, że nie mogła się starzeć, a tym samym w ogóle dojrzeć- 900lat i bez faceta no nic dziwnego, że odbiło haha ;D Ojj pewnie trafiłam kulą w płot, ale co tam ;) Rzucisz trochę światła na to jak to z nią było? :)