PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104160}

Czarodziejka z Księżyca

Bishōjo Senshi Sailor Moon
1992 - 1993
7,5 25 tys. ocen
7,5 10 1 25387
8,1 8 krytyków
Czarodziejka z Księżyca
powrót do forum serialu Czarodziejka z Księżyca

Który z generałów Królestwa Ciemności jwat najlepszy?

mister_Y

Nepherite, bo pokazał że nie jest pozbawiony ludzkich uczuć...

ocenił(a) serial na 8
mister_Y

Nepherite - powód ten sam co poprzedniczka ;)

ocenił(a) serial na 10
m_a_c_88

Oczywiście Nepherite ;) Płakałam, jak umierał... ;(
Poza tym lubiłam też Zoisite, bo był taki... delikatny jak dziewczynka ;P

yamuna

Ja najbardzej lubie Zoiste. Smieszny był ;D

Neo_Black_Lady

A mnie trochę irytował jak się tak łasił do Kunzite xD

Hotaru_chan

Zdecydowanie Nephrite. Jako jedyny miał ludzkie uczucia. Płakałam kiedy umierał.

smerfetka512

Nephrite dlatego że miał uczucia ludzkie

użytkownik usunięty
mister_Y

Zoisite jest the best. Rządzi!!!

ocenił(a) serial na 10

Kiedyś Zoisite. Teraz Nephrite, jeśli to ten co zakochał się w Naru;). A Kunzite za wygląd ma plusa:p

mister_Y

Kunzite, bez wątpienia. Za uczucie do Zoisite i wygląd. Zoisite jest na drugim miejscu.

muminek630

Kunzite i Zoisite są dla mnie nierozłączni i obaj są na pierwszym miejscu!:) oczywiście też ryczałam po śmierci Nephrite, ale relacje następnej dwójki były o wiele ciekawsze niż nastoletnia miłość Naru XD ech, uwielbiam "Sailor Moon"!!!!!!! ps. nikt nie wskazuje na Jedeite - i dobrze, bo to mydłek był, i do tego brzydki;)

ocenił(a) serial na 10
mister_Y

Zoisite, śmiechowy był ;D No i Nephrite tworzył z Naru ładną parę ;]

ocenił(a) serial na 7
mister_Y

Kunzite - za całokształt

Szkoda tylko, że padł w tak banalny sposób... choć walczył do końca, przyznać mu to trzeba, mimo świadomości, że wygrać nie może.

ocenił(a) serial na 10
mister_Y

Jedeite - niestety marnie skończył i po kolejnej porażce marnie skończył
Nephrite - zgubiły go ludzkie uczucia
Zoisite - złośliwy homoseksualista
Kunzite - najtwardszy ze wszystkich generałów

Mimo wszystko Zoisite

ocenił(a) serial na 10
Rinzler

Dla mnie najlepszy był Zoisite, chciało mi się śmiać z tego, że był takim zazdrośnikiem i nie chciał, żeby ktoś mu odbił ,,ukochanego" (Zoisite był gejem, a Kunzite-jego ,,facet" był biseksualistą i czasem oglądał się na panienki). W sumie szkoda mi tej parki, bo ta parka mogłaby zostać dalej w ,,Sailor Moon", jakaś taka śmiechowa była ta parka, ale w sumie najśmieszniejszy był Zoisite ze wszystkich.

ocenił(a) serial na 8
takaja_90

A na czym opierasz swoje twierdzenie, że Kunzite był bi? Tylko z własnej obserwacji, czy może było to gdzieś powiedziane, np. w mandze? Tzn. zgadam się w stu % ;) Ale nie czytałam mangi i ciekawi mnie czy tam coś było ;) Ostatnio przeglądałam w necie skany magazynów o SM (ktoś jeszcze pamięta?;)) i tam pisało, że Jedeite i Nephrite umawiali się z Wenus i Jupiterem, Zoisite PRZYJAŹNIŁ się z Merkurym ;D a właśnie Kunzite był KOCHANKIEM Marsa ;D (no nieźle Rei;p) - i myślę sobie, skąd redakcja to wszystko niby wiedziała?

ocenił(a) serial na 9
m_a_c_88

Proste, jak budowa cepa. Są to informacje wyjęte prosto z mangi Sailor Moon.
Anime są ekranizacjami mang, ale nie odzwierciedlają ich w 100%. Część faktów, jak to zwykle bywa, jest zmieniona, część objęta cenzurą, a jeszcze inna część historii, w ogóle została nieuwzględniona.

ocenił(a) serial na 8
karoman4

Dzięki. Właśnie dlatego zapytałam czy było o tym w mandze, gdyż jej nie czytałam.

ocenił(a) serial na 9
m_a_c_88

Szczerze? Też mangi nie czytałam, bo jest ciężko znaleźć dostępną w pełni. Ale widziałam na Tumblr przypadkowe skany z Sailor Moon, wrzucane przez fandom. I trafiły się właśnie te mówiące, o związkach między Sailorkami Planet Układu Słonecznego, a Generałami króla Endymiona, czyli Mamoru.

ocenił(a) serial na 9
m_a_c_88

Sorry za spam, ale jeszcze mi się przypomniało, że ogólnie Sailor Moon jest żeńską odpowiedzią na męskie Saint Seiya, czyli Rycerzy Zodiaku. Główna postać jest dziecinna i głupkowata, ale trzyma resztę w ryzach i tworzą razem spójną całość.

ocenił(a) serial na 8
karoman4

Spoko dzięki ;) Za dzieciaka miałam możliwość przeczytania mangi, ale byłam za leniwa na to i nie skorzystałam. Tych Rycerzy Zodiaku nie znam.

ocenił(a) serial na 10
mister_Y

Zoisite mnie trochę irytował na początku ale kiedy zaplanował tę zemstę pokazał swoje prawdziwe obliczę.
Mimo wszystko wolę Kunzite bo był z Zoisite ale na panienki się oglądał inne i nie był taki miękki.
Nephrite też spoko nawet go polubiłem za to, że wykazał trochę ludzkich uczuć.
Jedeite to najbardziej bezbarwny generał w moim odczuciu nic ciekawego o nim nie można powiedzieć :D

ocenił(a) serial na 10
JohnCena55SM

nieprawda, można powiedzieć to, że był najbardziej oddany królowej Beryl :P

mister_Y

Kunzite, był najbardziej dorosły i oddany. Wzbudzał mój respekt pomimo ze to postać negatywna.

ocenił(a) serial na 10
Boof_X

Wszystkich lubię i przy wszystkich płakałam. : )

ocenił(a) serial na 9
mister_Y

Ja polubiłam Nephrite.

mister_Y

Zoisite za miły charakter i że był chętny bozby się konkurencji wygląd jego jest super ale jedaite tak samo lubię ale nephrite i kunzaite nie cierpię