PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=640699}

Czarne lustro

Black Mirror
2011 -
8,3 179 tys. ocen
8,3 10 1 179451
7,8 57 krytyków
Czarne lustro
powrót do forum serialu Czarne lustro

S01E02 pytanie

ocenił(a) serial na 10

Bardzo proszę o wyjaśnienie symboliki napoju który dostawał przed wyjściem na scenę uczestnik talent show. Myślałam, że to jakoś otepia ich umysł (o ile można go bardziej otepic...) przez co bohater serialu nie umie odmówić, wyrwać się manipulacji. Cały mój misterny plan padł jednak, kiedy główny bohater, mimo że napoju nie wypił, również dał się przekupić. Jaki w takim razie jest tego sens?
Przeczytałam wszystkie wątki na filmwebowym forum i nie znalazłam słowa na ten temat. Byłabym wdzięczna za wyjaśnienie:)

ocenił(a) serial na 10
natkurka

Moim skromnym zdaniem Twoje przypuszczenia były prawdziwe - ten napój otępia umysł, lecz nie znaczy to, że bez wypicia go człowieka nie dosięgnie chęć zmiany życia na lepsze, choćby miało to oznaczać zaprzedanie się. Czy na miejscu tego murzyna postąpiłabyś inaczej? Całe życie pedałować na rowerze, mieszkać w kwadracie 2x2 ogłupiana przez ciągłe reklamy oraz współpracowników całkowicie otumanionych przez teleturnieje czy prowadzić w miarę normalne życie za cenę dołączenia do ogłupiania innych ludzi...