Obejrzałem longiem wszystkie trzy sezony, więc nie mam żadnych sentymentów i swoich „pierwszych” zachwytów, by potem pastwić się nad kontynuacjami, które rzekomo „nie dorastają do pięt” etc... Bzdury. Amerykanie wzięli świetny serial i zrobili z niego arcydzieło moim zdaniem. Trzeci sezon jest mroczny, przepięknie sfilmowany, intrygujący, inteligentny i przede wszystkim porusza społeczne problemy oraz drażni się z lękami dotyczącymi technologii, sztucznej inteligencji, tego czym jest jaźń, gdzie jest nasza prywatność, gdzie leżą granice wolności, czy dobro zawsze jest dobrem jeśli przyjrzymy się detalom, gdzie przebiega krwioobieg manipulacji jednostką, bądź społecznością. Fantastyczny serial. NETFLIX dołożył po prostu budżet, co widać. Angielska wersja jest świetna, ale skromniejsza budżetowo, więc w trzecim sezonie dopiero widać jaki niesłychany potencjał drzemie w tego rodzaju opowieści. Odcinki 2, 4, 6 to są perełki absolutnie genialnie wymyślone i idealnie wybalansowane jeśli chodzi o opowieść o technologii i człowieczeństwie. Wspaniale ogląda się to badanie punktów styku.
No obejrzałem jak na razie 1i 2 sezon tak więc mam na nadzieję,że najlepsze odcinki przede mną.W pierwszym sezonie wybija się odcinek drugi zaś w sezonie drugim pierwszy jest dość dobry ale najlepszy ten czwarty(specjalny)o świętach...
Nie zawiedziesz się. Trzeci sezon dopiero pokazuje jaki potencjał do tej pory nie był wykorzystany. Osobiście uważam, że odcinki 2,4,6 są zachwycające. Szczególnie 4 i 6, wieńczący, półtorej godziny – w zasadzie jak regularny, bardzo dobrze napisany thriller kinowy.
Podziwiam, że byłeś w stanie obejrzeć tyle odcinków tego serialu pod rząd, dla mnie są to tak mocne rzeczy i takie wrażenie na mnie robią te filmy, że nie jestem w stanie obejrzeć więcej niż jeden dziennie...