Jestem właśnie po seansie 3 odcinka, wszedłem sobie na forum coś napisać i widzę, że tematu nie ma.. nom, to tak z mojego pamiętniczka xd
Przechodząc do odcinka: nie porywał, choć chyba powinien (pamiętnik matki Liz, lol, że CO!?). W zasadzie to póki co został wprowadzony, aby nakreślić, jaki to Kirk jest chory? Szkoda, że Red łopatologicznie później też wyjaśnił, o co z nim chodzi. Mam również nadzieję, że to był 1 odcinek z takim haczykiem, że Red wpada na trop Kirka przy pomocy 'przestępcy' danego odcinka i później mamy zupełne nic.. jeśli będą to ciągnąc do mid-season finale to się obrażę :p
Na plus Tomek w akcji (więcej, więcej jego nowych tożsamości! :D), jak zawsze oschły Red (sfochowany Red jest jeszcze lepszy niż normalny, ahh, to obrażanie się na Liz i nic jej nie powiem xD) i.. i to, że Donald jeszcze nie irytuje po 3 odcinkach nowego sezonu (to jakiś sukces).
Aha, zapomniałbym: Kaplan została odratowana i wszystko jednak wskazuje, że Red faktycznie miał zamiar ją zabić ale chyba coś mu nie wyszło. Kolejne lol z mojej strony, poważnie :)
Aha2, no nie mogę, nasz ulubieniec komputerowy ma dzierlatkę, i do tego ładną :D
ostatnio Redowi wiele nie wychodzi zawsze to on był o krok przed innymi. A teraz jest krok do tyłu za Kirkem...
Ja odniosłam wrażenie, że pamiętnik ma uwiarygodnić to co mówi Red.
Czyli to, że nie okłamywał i nie okłamuje Liz (tak jak z chorobą Kirka).
Osobiście mam nadzieję na jakieś smaczki z pamiętnika ...:)
Łapanie Kirka chyba będzie tak wyglądało - od jednego przestępcy (w odcinku) do drugiego (w kolejnym).
Podobno sprawa Rostova ma być załatwiona w 7-8 odcinku.
W końcu przestali robić z Liz ofiarę losu,robi coś,walczy i nie płacze po kontach.Mam nadzieję że szybko znajdą dziecko bo to się zaczyna robić nudne.Liczę na pojawienie się Katariny,jej obecność mogłaby sporo namieszać.
Zastanawiają mnie te "wizje/retrospekcje" czy jak to nazwać matki Liz.
Czy to Liz odzyskuje pamięć, czy ma jakieś halucynacje, czy po prostu w tak "ciekawy" sposób pokazują nam co jest w pamiętniku. Było w poprzednim odcinku coś takiego, że kiedy Liz miała wykopać kapsułę czasu to przypomni sobie twarz matki. Nie wiem już czy to jakieś słowo klucz, czy rzecz klucz do odkrycia całej historii. Czy pamięć Liz zablokował Red, czy Katarina (lub zdecydowali o tym razem). Dziwne sa też inicjały na pamiętniku chodzi mi o odwrócone "R". Pamiętnik jest pisany po rosyjsku więc i inicjały powinny być "KP".. Niektórzy sugerują, że to być może wskazówka do treści (odwrócenie ról) czyli takie zmylenie jeśli pamiętnik dostałby się w niepowołane ręce. Jeszcze inni piszą, że może inicjały oznaczają Karla Reddington. Co sądzicie???