PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=416317}

Clannad

2007 - 2008
7,8 4,6 tys. ocen
7,8 10 1 4576
Clannad
powrót do forum serialu Clannad

typu:romans, szkolne, problemy dorastania, ew.komedia.
To wydaje się odpowiednie, tylko bez tego "Fantasy". Chciałbym coś "realnego".
Możecie polecać praktycznie wszystko,bo dopiero niedawno odkryłem zajebistość anime i nie obejrzałem jeszcze zbyt wielu serii.
Czekam na propozycje :)

użytkownik usunięty
Roznakin

Hej :) Uwielbiam realistyczne anime o życiu, ale niestety nie ma ich wcale tak wiele. Myślę, że mogę polecić Ci:
# Bokura ga Ita - bardzo wiarygodna, słodko-gorzka historia
# Honey & Clover - głównymi bohaterami są studenci sztuki. Coś nieco dojrzalszego.
# 5 Centimeters per Second - godzinny film, ale moim zdaniem pozycja obowiązkowa. Prawdziwa perełka o dystansie dzielącym zakochanych w sobie ludzi

Mam nadzieję, że coś Ci się spodoba :)

ocenił(a) serial na 8
Roznakin

Coś realnego i problemy dorastania to polecam Nana ;]

kyniu123

Dzięki
Trochę przydługie, ale po opisie stwierdzam,że OK, więc obejrzę.

Na razie oglądam Kaichou wa maid-sama [http://www.anime-shinden.info/8693-kaichou-wa-maid-sama-online.html]
Jak dla mnie super, długo szukałem czegoś takiego

Misaki <3 ^^

ocenił(a) serial na 9
Roznakin

typowe shōjo kaichou wa maid-sama osobiście bardziej polecam mange ale anime też nie jest złe jedno z moich ulubionych w tym gatunku

użytkownik usunięty
Roznakin

Ja również polecam anime "Nana" powinno ci się spodobać. Ja też dopiero od niedawna odkryłam zajebistość anime i mam wrażenie, że już nie znajdę lepszego niż właśnie "Nana" ech.. no ale cóż. Będę szukać ;p

Roznakin

Myself; Yourself.
Nodame Cantabile

Oba wspaniałe.

użytkownik usunięty
Roznakin

Itazura na Kiss ARCYDZIEŁO jak dla mnie
Peach Girl

ocenił(a) serial na 6

Moim zdaniem "Itazura na Kiss" było okropne, główna bohaterka głupia i niemająca za grosz szacunku do samej siebie, za to główny bohater to po prostu buc.

Natomiast bardzo polecam "Skip Beat!" , a jeśli podoba Ci się "Kaichou", to warto też obejrzeć "Ouran High School Host Club", "Special A", "Kimi ni Todoke" czy "Fruits Basket"

użytkownik usunięty
Sol89

Fruits Basket świetne! Jedno z moich ulubionych. Special A też bardzo fajne. Natomiast Kimi ni Todoke lekko nudnawe. Bohaterka jest głupiutka i naiwna. Co do OHSHC to nie mnie się nie podobało. Połowa odcinków jest nudna, mało zabawne. Nic ciekawego, takie sobie. Special A jest dużo lepsza. A Skip Beat chętnie obejrzę.

ocenił(a) serial na 6

Fakt, bohaterka "Kimi ni Todoke" wielokrotnie budziła we mnie chęć potrząśnięcia nią, żeby się w końcu przestała wygłupiać, ale ma to swój urok ;) Jeśli lubisz "Fruits Basket" to "Skip Beat" powinnaś pokochać ;) To najlepsze shoujo jakie oglądałam (a parę ich już było ;) )

użytkownik usunięty
Sol89

W przyszłym tygodniu obejrzę, teraz oglądam już po raz drugi Peach Girl. Bardzo polecam.