PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=651153}

Cienie Calendy

Luna, el misterio de Calenda
2012 - 2013
7,4 1,1 tys. ocen
7,4 10 1 1083
Cienie Calendy
powrót do forum serialu Cienie Calendy

O czym??

ocenił(a) serial na 7

Warty uwagi?? Niestety nie ma jeszcze opisu więc dlatego pytam....

ocenił(a) serial na 10
Ellen Page

Warty!!
Jest genialny!
W Hiszpanii cieszył się wysoką oglądalnością!

ocenił(a) serial na 10
asia5113

http://www.youtube.com/watch?v=PNXm2ZtaI0M&feature=youtu.be

ocenił(a) serial na 7
asia5113

Wspaniałe, dziękuję
. Jak znajdę wolny czas po mojej szerokiej liście seriali na pewno się za to zabiorę....

Ellen Page

I jak ten serial?

ocenił(a) serial na 7
Hmm_Ciastko

Jeszcze nie oglądałam... Brak czasu...

asia5113

Lepszy od El Internado, El Barco, Gran Hotel? Jaki jest w porównaniu do nich?

ocenił(a) serial na 10
Hmm_Ciastko

Trudno mi jest go tak porównać..
Puki co mam pooglądane wszystkie odcinki, które wyszły El Internado (88), El Barco (37), Gran Hotel (17) i Luna, el misterio de Calenda (12)
Luna jest właściwie podobna do każdego z nich..
internado... - tajemnice "fantastyczne"
Gran Hotel .. - poszukiwanie zaginionej osoby
Jedną z głównych bohaterek jest Sara, grana przez Belén Rueda, która pojawiła się gościnnie w El Barco jako Leonor.
W porównaniu jest na podobnym poziomie jak te 3 seriale..,
Wiesz, zależy co kto lubi...
Ale uważam, że warto zobaczyć :) Polecam!
Ja z niecierpliwością czekam na drugi sezon, który niedługo ma wyjść! :)

asia5113

Bo jak dla mnie 1. El Internado 2. El Barco 3. Gran Hotel I nie wiem, czy ten też zacząć oglądać, bo i tak oglądam dużo seriali

ocenił(a) serial na 10
Hmm_Ciastko

mi też się Internado najbardziej podobało ;D a co do reszty nie umiem zdecydować ;)
jak chcesz... ale polecam ;) 12 odcinków

asia5113

Oglądałaś po hiszpańsku? Znalazłam tylko 2 odcinki z napisami polskimi (na wrzucie), spodobał mi się ten serial, ale niestety nie umiem hiszpańskiego. :<

ocenił(a) serial na 10
papyrus

tak , oglądałam po hiszpańsku ;)
oj.. to szkoda... bo w następnych odcinkach będzie się działo .. ;d

asia5113

A nie chcesz przypadkiem zlitować się nad nami biednymi nieumiejącymi hiszpańskiego? ;p

ocenił(a) serial na 10
papyrus

haha ;d pewnie, że chce i mogłabym przetłumaczyć.. ale nigdzie nie mogę znaleźć napisów w żadnym języku ;(

asia5113

A ze słuchu nie dasz rady przetłumaczyć? Tak chociaż "z grubsza", żebym mniej więcej wiedziała o co chodzi ;p

ocenił(a) serial na 10
papyrus

pewnie, ze dam rade.. chodzi mi o to ze nie lubię dopasowywać napisów do filmu.. bo na tym mi schodzi dużo więcej czasu niż na same tłumaczenie ze słuchu..

asia5113

To może Ty tylko przetłumacz, a ktoś kto się zna na tym dopasuje (ja niestety jestem tępa jeśli chodzi o takie rzeczy). :)

ocenił(a) serial na 10
papyrus

Tu masz pierwsze 2 minuty tłumaczenia. Nie wiem czy jest sens by tak to tłumaczyć ....?

Jesteśmy tu całą noc. Powiedź nam prawdę.
Zgodnie z pańską deklaracją, w noc przestępstwa...
Znowu..
W tą noc piłem i spałem w kwaterze.
W tamtą noc byłeś pijany i poszedłeś zabić kapitana, ponieważ uprawiał seks z twoją żoną.
Porucznik odkrył, że pani i kapitan Costa mieli romans. Czyż to nieprawda?!
porucznikowani to się nie spodobało. Prawda Carola?
Wiesz co myślimy, że się zdarzyło?
W tamtą noc porucznik umówił się w lesie.
Przez to capitan Costa wyszedł z domu o 3 nad ranem. Kiedy przybył, wypuściłeś psy.

papyrus

Popieram i błagaaam

Hmm_Ciastko

Ciastko, umiesz wstawiać napisy do serialu?;p

papyrus

Nigdy tego nie robiłam. Więc pewnie nie.

papyrus

A są już całe?

Hmm_Ciastko

Skoro nikt tu nie umie wstawiać napisów, to Asia raczej nie będzie tłumaczyć. Chyba że znasz kogoś kto to potrafi, to Asia się chyba nad nami zlituje :)

papyrus

Spróbuję kogoś znaleźć.

ocenił(a) serial na 10
Hmm_Ciastko

no to szukajcie ;D

asia5113

Znalazłam kogoś z innego forum, kto mógłby wstawiać te napisy do filmu.

asia5113

I co, będziesz tłumaczyć?

ocenił(a) serial na 10
Hmm_Ciastko

w takim razie będę ;) ale musicie jeszcze poczekać, bo na razie robię tłumaczenie 2 odcinka serialu Los hombres de Paco ;) ewentualnie mogę robić na zmianę ;)

asia5113

Super :)

papyrus

ja mogę zrobić napisy, jeśli asia przetłumaczy

ocenił(a) serial na 9
endind

Asia5113 prosze przetłumaczyć następne odcinki ;)

ocenił(a) serial na 9
lisa e

To swietnie dzięki ;) a mam pytanie ile czasu zajmuje ci przetlumaczenie jednego odcinka ?

ocenił(a) serial na 10
lisa e

a różnie.. ale na tłumaczenie ze słuchu trochę czasu schodzi.. widziałam, że już ktoś przetłumaczył ten odcinek, więc nie będę kończyć mojego tłumaczenia

asia5113

asia5113 masz moze sciagniety odc4? Bo sciaga mi sie sam glos bez obrazu a napisy polskie do niego mam.Jesli znasz dobrze hiszpanski i mialabys chwile to moglabys co nie co w nich poprawic?

ocenił(a) serial na 10
annap601

nie mam ściągniętego ;( ja chcesz to możesz mi je wysłać ;) jak będę miała czas zobaczę ;)

asia5113

ok ale musze miec twój mail. Koncze dzis 5 odc ale 4 w ogole nie chce mi sie sciagnąc.

annap601

Elen oglądaj, bo auper serial, bardzo podobny do moich ukochanych 1. El Internado i 2. El Barco, świetnie się zapowiada, znam hiszpański, lecz wiadomo,, że często jakiegoś zdania, czy też wyrazu nie da się "wychwycić"/zrozumieć.
Pozdrawiam Was serdecznie, fajnie, że mamy te same upodobania :D

ocenił(a) serial na 9
Monica_22

A czy moze zechcialabys zabrać sie za tłumaczenie odcinków bo trudno jest nam nie znającym hiszpańskiego cos zrozumieć ;) daj znać czy będziesz chciała sie za to zabrać

lisa e

Właśnie oglądnełam 1 odcinek zapowiada się fajnie :) jednak zbyt prosto można rozgryść serial po obejrzeniu pierwszego odcinka już przypuszczam o co chodzi to niestety minus

lisa e

Bardzo chciałabym wam pomóc, ale nie mam kiedy przetłumaczyć, najczęściej wieczorem lub nocy oglądam lub wcześnie bardzo, co też mnie denerwuję :(

zzuziaaa - również odkryłam po 1 , o co chodzi, ale pamiętajmy, że im dalej tym większa ochota, na rozwiązanie sekretu, a no i teraz dużo się dzieję ;)

ocenił(a) serial na 9
Monica_22

Spoko rozumiem :)

asia5113

poza Belen, w Luna można zobaczyć aktorkę, która grała pierwszą Marimar w El Barco (pojawiła się w retrospekcjach Roberto, kiedy się jej oświadczał) oraz aktora, który grał ukrywającego się na statku chłopaka :)