Wspaniałe, dziękuję
. Jak znajdę wolny czas po mojej szerokiej liście seriali na pewno się za to zabiorę....
Trudno mi jest go tak porównać..
Puki co mam pooglądane wszystkie odcinki, które wyszły El Internado (88), El Barco (37), Gran Hotel (17) i Luna, el misterio de Calenda (12)
Luna jest właściwie podobna do każdego z nich..
internado... - tajemnice "fantastyczne"
Gran Hotel .. - poszukiwanie zaginionej osoby
Jedną z głównych bohaterek jest Sara, grana przez Belén Rueda, która pojawiła się gościnnie w El Barco jako Leonor.
W porównaniu jest na podobnym poziomie jak te 3 seriale..,
Wiesz, zależy co kto lubi...
Ale uważam, że warto zobaczyć :) Polecam!
Ja z niecierpliwością czekam na drugi sezon, który niedługo ma wyjść! :)
Bo jak dla mnie 1. El Internado 2. El Barco 3. Gran Hotel I nie wiem, czy ten też zacząć oglądać, bo i tak oglądam dużo seriali
mi też się Internado najbardziej podobało ;D a co do reszty nie umiem zdecydować ;)
jak chcesz... ale polecam ;) 12 odcinków
Oglądałaś po hiszpańsku? Znalazłam tylko 2 odcinki z napisami polskimi (na wrzucie), spodobał mi się ten serial, ale niestety nie umiem hiszpańskiego. :<
tak , oglądałam po hiszpańsku ;)
oj.. to szkoda... bo w następnych odcinkach będzie się działo .. ;d
haha ;d pewnie, że chce i mogłabym przetłumaczyć.. ale nigdzie nie mogę znaleźć napisów w żadnym języku ;(
A ze słuchu nie dasz rady przetłumaczyć? Tak chociaż "z grubsza", żebym mniej więcej wiedziała o co chodzi ;p
pewnie, ze dam rade.. chodzi mi o to ze nie lubię dopasowywać napisów do filmu.. bo na tym mi schodzi dużo więcej czasu niż na same tłumaczenie ze słuchu..
To może Ty tylko przetłumacz, a ktoś kto się zna na tym dopasuje (ja niestety jestem tępa jeśli chodzi o takie rzeczy). :)
Tu masz pierwsze 2 minuty tłumaczenia. Nie wiem czy jest sens by tak to tłumaczyć ....?
Jesteśmy tu całą noc. Powiedź nam prawdę.
Zgodnie z pańską deklaracją, w noc przestępstwa...
Znowu..
W tą noc piłem i spałem w kwaterze.
W tamtą noc byłeś pijany i poszedłeś zabić kapitana, ponieważ uprawiał seks z twoją żoną.
Porucznik odkrył, że pani i kapitan Costa mieli romans. Czyż to nieprawda?!
porucznikowani to się nie spodobało. Prawda Carola?
Wiesz co myślimy, że się zdarzyło?
W tamtą noc porucznik umówił się w lesie.
Przez to capitan Costa wyszedł z domu o 3 nad ranem. Kiedy przybył, wypuściłeś psy.
Skoro nikt tu nie umie wstawiać napisów, to Asia raczej nie będzie tłumaczyć. Chyba że znasz kogoś kto to potrafi, to Asia się chyba nad nami zlituje :)
w takim razie będę ;) ale musicie jeszcze poczekać, bo na razie robię tłumaczenie 2 odcinka serialu Los hombres de Paco ;) ewentualnie mogę robić na zmianę ;)
To swietnie dzięki ;) a mam pytanie ile czasu zajmuje ci przetlumaczenie jednego odcinka ?
a różnie.. ale na tłumaczenie ze słuchu trochę czasu schodzi.. widziałam, że już ktoś przetłumaczył ten odcinek, więc nie będę kończyć mojego tłumaczenia
asia5113 masz moze sciagniety odc4? Bo sciaga mi sie sam glos bez obrazu a napisy polskie do niego mam.Jesli znasz dobrze hiszpanski i mialabys chwile to moglabys co nie co w nich poprawic?
nie mam ściągniętego ;( ja chcesz to możesz mi je wysłać ;) jak będę miała czas zobaczę ;)
Elen oglądaj, bo auper serial, bardzo podobny do moich ukochanych 1. El Internado i 2. El Barco, świetnie się zapowiada, znam hiszpański, lecz wiadomo,, że często jakiegoś zdania, czy też wyrazu nie da się "wychwycić"/zrozumieć.
Pozdrawiam Was serdecznie, fajnie, że mamy te same upodobania :D
A czy moze zechcialabys zabrać sie za tłumaczenie odcinków bo trudno jest nam nie znającym hiszpańskiego cos zrozumieć ;) daj znać czy będziesz chciała sie za to zabrać
Właśnie oglądnełam 1 odcinek zapowiada się fajnie :) jednak zbyt prosto można rozgryść serial po obejrzeniu pierwszego odcinka już przypuszczam o co chodzi to niestety minus
Bardzo chciałabym wam pomóc, ale nie mam kiedy przetłumaczyć, najczęściej wieczorem lub nocy oglądam lub wcześnie bardzo, co też mnie denerwuję :(
zzuziaaa - również odkryłam po 1 , o co chodzi, ale pamiętajmy, że im dalej tym większa ochota, na rozwiązanie sekretu, a no i teraz dużo się dzieję ;)