PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=688160}
8,1 6,3 tys. ocen
8,1 10 1 6342
Chicago P.D.
powrót do forum serialu Chicago P.D.

Czyszczę sobie kokpit z zaznaczonych do obejrzenia seriali rezygnując z tych niepotrzebnych i zastanawiam się nad tym. Obejrzałam jakiś czas temu 1 odcinek i mnie nie zachwycił, jednak przeważnie mam tak z każdym serialem, z kilkoma wyjątkami. Czy serial jest wart polecenia? Czy jest to bardziej procedural? Co lepsze: Chicago PD czy Chicago Fire?

Brooklynne_Accola

Lubie obydwa seriale ale z czystym sercem bardziej polecam Chicago pd. Moim zdaniem jest lepszy niż fire... Nie jest to typowy procedural gdzie detektywi siedzą w labolatoroum przez cały odcinek i w każdym odcinku inna sprawa. Rozleglesa tak gistorue bohaterow wiec jest cirkawie. nie przypomina to CSI czy tych innych tasiemców . I tak nawiasem gdy ogladalam odcinek pierwszy tez mnie nie zachwycił a teraz ten serial uwielbiam. Daj mu szanse tak do 3 czy 4 a sama zobsczysz iz warto ;)

Brooklynne_Accola

Mnie bardziej do gustu przypadło Chicago Fire, ale oba seriale według mnie warte obejrzenia :)

ocenił(a) serial na 7
Brooklynne_Accola

Ciężko jednoznacznie stwierdzić, który serial jest bardziej wart obejrzenia, bo jak dla mnie oba takie są. Jednakże zależy to od gustu. Gdybym miała jednak polecić komuś Fire lub PD, a kat trzymałby moją głowę pod gilotyną, to chyba postawiłabym na PD. CF jest oparte na bardziej idealistycznych przekonaniach niż PD. Tam mamy bardziej ładniejszy i milszy obrazek, a w serii i policjantach jest nieco 'brudniej' i przez to ten serial może dla wielu okazać się ciekawszy. Chociaż szczerze mówiąc, jeśli masz dużo czasu to obejrzyj oba. :)

pietrusia

Obydwa są dobre ale ,no zależy kto co lubi.
w PD chyba po prostu jest więcej akcji może o to chodzi?
Oglądam obydwa ale bez wahania stwierdzam że bardziej wolę PD ale nie wiem czy jestem obiektywna wystarczająco:D
Jednak zgadzam się z pietrusia, najlepiej obejrzeć obydwa tym bardziej że postaci z PD pojawiają się w Fire i na odwrót.
No i z początek CHicago Fire można poznać jak powstała jednostka Voighta i o co chodzi w niektórych sprawach z nim związanych.