PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=112226}

Córki McLeoda

McLeod's Daughters
2001 - 2009
7,3 4,2 tys. ocen
7,3 10 1 4239
Córki McLeoda
powrót do forum serialu Córki McLeoda

Nie mogłam obejrzeć dzisiejszego odcinka ( odcinek 36, czwartek 24 lipca ) i nie wiem co było czy ktoś mógłby mi napisać co wydarzyło się w dzisiejszym odcinku albo napisać gdzie można go obejrzeć! To dla mnie bardzo ważne! PROSZĘ o pomoc!

użytkownik usunięty
oluska223

Postaram się, jednak mogę coś ominąć, więc w razie czego proszę znawców o sprostowanie. :)

Tess namawia Claire aby ponownie zajęła się tresurą Śmiałka. Starsza siostra jedzie więc do jego właściciela i pyta czy mogłaby zająć się koniem. On zgadza się. Jednak w tym samym czasie Peter jedzie do Rayanów. Harry chce podpisać z nim kontrakt. Alex ma zająć się tresurą koni. Peter i Rayanowie jadą więc do właściciela Śmiałka. W tym czasie Claire także tam jedzie, aby wziąć Śmiałka do Drovers Run. Gdy widzi Alexa, Harre'go i Petera wsiada do samochodu i wkurzona odjeżdża. Alex też bierze samochód i jedzie za nią. O coś tam się kłócą ( :P ) po czym jadą każdy w swoją stronę. Alex postanawia, że nie podpisze kontraktu z Peterem, po tym co Johnson zrobił Claire. Harry jest nieco zawiedziony, jednak zgadza się z synem.
Tess zakłada hodowlę alpak. Kupuje dwie kolejne a przy okazji "wypożycza" samca, alby zapłodnił nowy nabytek. Pyta przy tym Nicka, czy nie pomógłby jej zrobić czegoś na podobieństwo stajni dla zapłodnionych alpak. Nick oczywiście się zgadza.
Claire jedzie do miasta, gdzie w hotelu spędza noc z Peterem. Jednak rano definitywnie zrywa z nim znajomość, gdyż uświadamia sobie, jak wielką krzywdę Peter wyrządził swojej żonie.
Becky ma problem z rachunkami. Pomaga jej Jodi, jednak Claire orientuje się, że coś jest nie tak. Becky przyznaje się, że nie umie zbyt dobrze czytać. Claire pożycza jej książkę z której sama uczyła się czytać. Becky kupuje też nowy preparat dla owiec. Podaje im zbyt dużą dawkę, a orientuje się o tym dużo później. Zaczyna panikować i przybiega do Claire mówiąc, że zabiła wszystkie owce. Na szczęście są one tylko trochę chore.
Alex i Claire zakładają spółkę. Postanawiają wspólnie trenować konie. Właściciel Śmiałka zgadza się oddać konia pod opiekę Claire.

Chyba nic nie ominęłam. :) Trochę to zajęło. Możliwe, że nie jest to w takiej kolejności jak na filmie, ale moim zdaniem "ujdzie". :) W razie czego proszę o korektę. :)
Pozdrawiam.

W I E L K I E dzieki :* :)
Normalnie kochana jestes :* Jeszcze raz d z i ę k u j ę ! ;)
Nie strace fabuły. Pozdrawiam :*

użytkownik usunięty
oluska223

Nie ma za co. :) Może kiedyś będzie okazja, to się odwdzięczysz. :P

Bardzo przepraszam że zawracam Ci głowę jeszcze raz, ale dzisiaj znowu nie mogłam obejrzeć kolejnego odcinka, nie chcę wypaść z fabuły...
Czy mogłabyś napisać mi co wydarzyło się w dzisiejszym odcinku? Czy coś wydarzyło się między Tess a Nickiem? Albo pomiędzy Claire a Alexsem? Bardzo PROSZĘ!
Na prawdę przepraszam że znowu zawracam Ci głowę :(

Ps. I jeszcze raz dziękuję że wczoraj napisałaś mi co i jak ;)
Z całą pewność odwdzięczę się :)

użytkownik usunięty
oluska223

Oczywiście, że mogę ci napisać co było w dzisiejszym odcinku, jednak uprzedzam, że był on trochę "zboczony". :D

Ciemna noc. Nagle ktoś puka do drzwi domu w Drovers. Claire i Tess budzą się. Tess panikuje i opowiada siostrze historię, jak w środku nocy do jakiegoś domu przychodzi mężczyzna, mówi, że zepsuło mu się auto i morduje całą rodzinę. Jednak Claire "olewa" tę historie i otwiera. W drzwiach stoi młody mężczyzna i mówi, że zepsuł mu się samochód. Claire każe mu czekać przy wjeździe do Drovers (bo tam stał jego samochód, a Tess bez wiedzy siostry dzwoni na policję. Jednak włącza się sekretarka. Claire w tym czasie jedzie z nieznajomym pod wjazd. W czasie gdy wyciąga z samochodu linę z auta mężczyzny wysiada jeszcze czterech. Claire jest przerażona. Na szczęście przyjeżdża Tess... ze strzelbą. Jeden z mężczyzn wkłada dłoń za kurtkę, jednak Tess zaczyna do niego celować. Claire podchodzi do niego i wyciąga z jego kieszeni ulotkę. Mówi ona o tym, że ci faceci są striptizerami i że mają występ w Gungellan. Dziewczyny zapraszają ich do domu.
Rano Becky naprawia mężczyznom samochód, a Claire, Tess i Meg mają swoją robotę. Gośćmi zajmuje się więc Jodie. Podaje im śniadanie. Po jakimś czasie czterech z pięciu gości zaczyna wymiotować. Okazuje się, że Jodie zamiast płatków dała im na śniadanie przeterminowaną psią karmę. Jeden chłopak nie jadł, więc nic mu nie jest. Mówi on Jodie, że pieniądze, które mieli zarobić za pokaz miały pójść na podjazd dla chłopca na wózku inwalidzkim - brata jednego z nich. Jodie zaczyna więc szukać zastępców. Pierwszym z nich zgadza się być listonosz ( i przy okazji jej chłopak), drugim Terry, trzecim Jake Harrison (zastępca chłopaka Becky w Killarney) a czwartym (uwaga! :P ) Alex. Tess prosiła wcześniej Nicka, jednak on nie zgadza się, bo wstydzi się swoich blizn. Jodie cały dzień ćwiczy z chłopakami układ taneczny.
Tuż przed występem ostatni 'orginalny' striptizer zaczyna się źle czuć. Na szczęście przychodzi Nick, który pokonał swój wstyd i chce wystąpić zamiast niego.
W trakcie występu, wiadomo - faceci się rozbierają. Na koniec połowa kobiet z widowni rzuca się na nich. :P
Striptizerzy wyjeżdżają. Jeden z nich mówi Jodie, że te pieniądze potrzebne im były na wakacje, a nie na szczytny cel.
W między czasie Tess kupuje 300 worków ekologicznej pszenicy. Okazuje się jednak, że do jej hodowania nie można używać żadnej chemii. Tess postanawia jednak hodować pszenicę normalnie, w nadziei, że zwróci jej to koszt zakupu. Jednak Nick proponuje jej spółkę i chce wykupić od niej pszenicę.
Wcześniej jeszcze Claire i Alex kłócą się i sami jeżdżą do klientów aby namówić ich na kontrakt. Jednak klienci Alexa chcą poznać Claire, a klienci Claire - Alexa. Decydują więc, że muszą działaś wspólnie, aby coś osiągnąć.
Meg zgadza się zeznawać w sprawie Terre'go (wcześniej odmówiła policjantowi).

Chyba tyle. Oczywiście nie ta kolejność, ale zawsze coś. :P Między Nickiem a Tess i Alexem a Claire do niczego nie doszło, a przynajmniej ja nic takiego nie widziałam. No chyba, że dotykanie przez Tess blizny na brzuchu Nicka jest czymś takim. :)
Jeżeli o czymś zapomniałam - przepraszam.
Ja się dzisiaj strasznie uśmiałam, jak był ten 'pokaz'. Nie mogłam wytrzymać. :D
Nie zawracasz mi głowy. :) Robię to z przyjemnością. :) Pozdrawiam.

użytkownik usunięty

I jeszcze jeden ze striptizerów zaproponował Meg, żeby byli razem, jednak ona odmówiła.
Przypomniało mi się teraz. :)

Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję, nie wiem jak mam Ci się odwdzięczyć
na szczęście dzięki Tobie nie strace fabuły! :* ;)
Łaaa widzę że napisałaś się trochę, to nic że nie w kolejność ważne że wiem co i jak ;P Tak strasznie żałuję że nie mogłam obejrzeć sceny striptizu :( :P

Na prawdę jeszcze raz z całego serca dziękuję Ci!

Ps. Jakbyś coś potrzebowała nie wiem co kolwiek napisz odezwę się na 100 % ;) :***
Pozdrawiam i dziękuję. :)

oluska223

Tu możesz zobaczyć scenę stripitzu ;)
http://www.youtube.com/watch?v=hV6lkpnkTxI
Ktoś wie może, jak się nazywa ta melodia do której tańczą?

użytkownik usunięty
blanca

No właśnie nic nie było w napisach! :) Ale pogrzebałam. Nie wiem, czy to jest ta piosenka, więc zostawiam link:
http://spec.wrzuta.pl/audio/1NowAjSelm/joe_cocker_-_you_can_leave_your_hat_on
Pozdrawiam. :)

To nie ta piosenka,ale często wykorzystywana w filmach przy scenach striptizu ;)Chyba nie uda mi się znaleźć tej melodii,a bardzo mi sie podoba :(

użytkownik usunięty
blanca

Tytuł odcinka był taki sam, jak tytuł piosenki, której link dałam wyżej. Poszukaj w internecie. :) Może znajdziesz. :)

Oooo dziękuję za film ;)
Buhahahahahahaha bardzo uuudana scena ;) :P
Na prawdę śmieszna scena :D

Co do piosenki nie mam pojęcia, postaram się jej poszukać
iii jakby co napiszę czy udało mi się ją znaleźć ;)
Jeszcze raz dziękuję :) Pozdrawiam :*

oluska223

Cholera, nie wiem co dzieje się z TVP2 raz jest a raz jej nie ma. Przynajmniej u mnie tak się dzieje...
Znowu nie mogłam obejrzeć ,,Córek McLeoda''. Nie wiem co już mam zrobić, nie chcę stracić fabuły...

Mam wielką proźbę, czy mogłabyś jeszcze raz napisać mi co było w dzisiejszym odcinku? Bardzo Cię o to proszę, ja na prawdę nie wiem co się dzieje z tym kanałem. :(

użytkownik usunięty
oluska223

Już odpisuję. :)
W TVP2 z tego co wiem jest emitowany 2 sezon.
A co w dzisiejszym odcinku? Już piszę. :)

W Drovers Run trzeba przystrzyc owce. Wśród przystrzygaczy jest facet, za którym Claire nie przepada. Oprócz tego na wczasy do Drovers przyjeżdża trzyosobowa rodzina. Opiekuje się nimi Tess. Gość - mąż i ojciec przystawia się do Tess, jednak ona stara się to olewać.
Tym czasem do Drovers wraca Alberto - ukochany Jodie. Okazuje się, że pisał do niej co tydzień, jednak do dziewczyny nie przyszedł żaden list. Okazuje się, że to listonosz (i chłopak Jodie podczas nieobecności Alberta) chował listy. Między mężczyznami dochodzi do bójki, w trakcie której listonosz dostaje w nos. :P
Między Nickiem a Tess już prawie do czegoś doszło. :) Bardzo nie wiele brakowało. :)
Wieczorem Tess oraz dorośli wczasowicze idą na spacer. Nagle słyszą w trawie szelest. Okazuje się, że to ich córka postanowiła 'zabawić się' z jednym z postrzygaczy. Ojciec oskarża postrzygacza o gwałt, gdyż jego córka ma dopiero 15 lat. Jednak temu facetowi powiedziała, że ma 18. Nazajutrz przyjeżdża policja. Okazuje się, że córeczka nie jest już dziewica i w ogóle. Wracają wspomnienia Becky, którą zgwałcono w wieku 14 lat. Dziewczyna zaprzyjaźnia się z córką wczasowiczów.
Alberto oświadcza się Jodie. Ona zgadza się. Postanawiają przeprowadzić się do hotelu w Gungellan. Meg jest zaskoczona. Uważa, że to za wcześnie. Policjant zaprasza ja na kawę. Zgadza się.

Chyba tyle. Nie oglądałam dziś zbyt uważnie, ale zawsze coś. :) Mam nadzieję, że może być.

Hej, chiałam się ciebie zapytać który sezon jest teraz emitowany na tvp2 i jak coś to ja jestem dziewczyną tylko mam konto brata jak cos to odp na nie dziex i pozdrawiam

Tess94

Hmmm tak dokładnie nie wiem, ale to chyba pierwszy albo drugi. ;)

oluska223

dzięki serdeczne próbowałam założyć konto ale nie mogłam dopiero mój brat mi założył a tak z ciekawości sie pytam kto to jest ten albert co jest z jodi

Tess94

''hej
Dopiero co założyłam konto więc witam jak wy wszyscy jestem fanka córek serial oglądam dopiero od momentu gdy tess była z alexem ale mniej wiecej wiem o co chodzi chciałam się tylko zapytać co to za alber bo wczoraj nie oglądałam córek''

Niestety ja też od tego momentu oglądam serial. ;(
I nawet nie wiem co było w dzisiejszym odcinku może Ty wiesz?

oluska223

Niestety też nie wiem nie dość że jeszcze wczoraj opuściłam jeden odcinek ale najgorsze będzie w roku szkolnym mam nadzieje że ten serial będzie leciał tylko w wakacje bo w roku szkoła ,ale wracając do tematu bardzo się zdziwiłam że Jodi wyjechała z tym Albertem Wiem tylko tyle że on był we włoszech i nagle przyjechał i listy które pisał do Jodi chował Ten jej chłopak greg czy jakoś tak no i jodi sie wkurzyła i z nim zerwała to tyle wiem :P pozdrawiam

Tess94

Jeszcze ten sierżant zaprosił Meg w sobotę chyba na randkę ale mówił że jako przyjaciele jak możesz to jutro oglądaj a jak chcesz chociaż trochę wiedzieć o serialu to wejdz na wp.pl zjedz myszką na dół wejdz w program tv wybierz tvp2 i tam będą dni z datami np.wtorek ,sroda i do końca jak wejdziesz w środę 30.07.08 i znajdz godzinę w której leci serial i naci naciśnij córki McLeoda i tam wyskoczy ci nowa zakładka i będzie mniej więcej co jest w odcinku
Mam nadzieję że zrozumiałam a jak nie to wejdz w ten link http://tv.wp.pl/index.html
i tutaj to masz :P :D pozdrawiam

użytkownik usunięty
Tess94

Na TVP2 niestety piszą baaardzo krótkie streszczenie odcinków. :)
Pierwszy sezon "Córek..." był puszczany w czasie roku szkolnego. Niestety. :/
A odcinek ze śmiercią Claire puszczą chyba około 24 września. Przynajmniej ja tak wyliczyłam.

użytkownik usunięty

No i jeszcze pod postem Oluśki z prośbą o opisanie odcinka jest moja 'recenzja'. :)

Nie wiem jak wy ale ja kocham ten serial i uwielbiam piosenki z niego Rebecca Lavelle ma świetne wykonania heheh :) :P

użytkownik usunięty
Tess94

Tak. Rebecca ma świetne piosenki. Ja mam na komputerze cały soundtrack i słucham go bez przerwy. :)

dziękuje bardzo za informacje od ciebie widzę że ty dużo wiesz o tym serialu
to świetnie ,bo ja nie za bardzo go znam od niedawna dopiero go oglądam :P pozdrawiam

oluska223

WIiesz co ja albo będe pisała z tego konta alboz nowego wieć albo sie odezwę jutro albo za pare dni :p pozdrawiam

oluska223

Niestety dzisiaj (8.08) ja nie moglam obejrzec. Czy moglby ktos napisac co sie stalo w dzisiejszym odcinku ?

ocenił(a) serial na 10
olga9127

Claire nie chce zrobić badania USG, bo boi się że dziecko nie jest zdrowe, jednak w końcu je robi i okazuje się, że wszystko jest w porządku. Becky i Jodi rozesłały maile ze zdjęciem Bricka by go odnaleźć. Odzywa się jakaś kobieta ale trop okazuje się być fałszywy więc Becky rezygnuje. Jodi i Alberto postanowili się pobrać, jednak Jodi marzy o wielkim weselu, na które nie stać Alberto. Meg postanawia więc sprzedać cenny naszyjnik swojej babci. Gdy jej córka się o tym dowiaduje postanawia urzadzić tradycyjne wesele. Becky miała sen, w którym Brick przyszedł do niej i przeprosił ją że musiała tak długo czekać, i powiedział jej że był w miejscu nad wodą, z którego ją widział ale się poślizgnął i prosi ją o rękę. Nazajutrz Becky wyrusza z Jodi na poszukiwania ukochanego, bo ma przeczucie że go znajdzie. W końcu docierają do jakiegoś mostu z którego widać Drovers. Gdy przypomina sobie, że we śnie Brick mówił że się poślizgnął spogląda w dół i ... widzi jego ciało w rzece. Podchodzi do niego, wyciąga z kieszeni pierścionek i zaczyna płakać. To był bardzo smutny odcinek :(

ocenił(a) serial na 10
oluska223

jak opuściłyście jakiś odcinek córek to możecie je obejrzeć na you tube, co prawda po angielsku ale nawet jka ktos nie zna tego jezyka to i tak zrozumie

nathe

a ma takie pytanie co mam wpisac zeby obejrzec dany odcinek???? bo ja znalazłam tylko jakies urywki ale to nie z każdego odcinka tylko np Nick i Tess . ale nic konkretnego:/ prosze jak mozesz to mi pomóż z góry dzieki:)

ocenił(a) serial na 10
jutek707

ja znalazlam linki na tej stronie http://mcleodsdaughters.phorum.pl/viewtopic.php?t=164&postdays=0&postorder=asc&s tart=15

a jak skonczysz ogladac dany odcinek to bedziesz mogla juz na youtube kliknac na link do nastepnego

oluska223

Wielkie dzięki ;) A wiecie moze ktory to byl odcinek ?

użytkownik usunięty
olga9127

Oczywiście. :)
To był odcinek 47, pt: "Droga do domu"

ocenił(a) serial na 10
oluska223

ja znalazlam linki na tej stronie http://mcleodsdaughters.phorum.pl/viewtopic.php?t=164&po...

a jak skonczysz ogladac dany odcinek to bedziesz mogla juz na youtube kliknac na link do nastepnego

ocenił(a) serial na 10
oluska223

witam ma może ktoś tę piosenkę Rebecca Lavelle My Heart Is Like A River jeśli ją ktoś ma proszę prześlij mi na email hona@onet.eu z góry dziękuje pozdro

hona

opisy odcinków po Polsku znajdziecie tu: http://www.australia-tv.info/viewforum.php?f=27

ocenił(a) serial na 10
oluska223

dziękuje już mam tą piosenkę ps serial jest super i piosenki też:)) pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
hona

oo kurde ja też nie oglądałam w czwartek ale sie wkurzyłam ;/ był super odcinek z tego co piszecie jaaaa... :D:D