PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=677507}

Burza

La Tempestad
2013
7,1 1,2 tys. ocen
7,1 10 1 1240
Burza
powrót do forum serialu Burza

Z chęcią dowiem się czegoś na temat przyszłych wydarzeń. Liczę na waszą pomoc.

Zaczynam od finałowego odcinka.

Tak więc Damian ma super krótkie włosy, w których wygląda olśniewająco i cudownie!
Estercesita popełnia samobójstwo.
Hernan/Herman ucieka z psychiatryka (chyba) i po drodze zabija ojca Estercesity. Porywa Marinę i chce się razem z nią spalić żywcem, ale ratuje ją Damian. Damian i Marina biorą ślub, mają dziecko co najmniej dwuletnie i opiekują się dzieckiem Estercesity.
Ojciec Damiana żyje.
Przybrana matka Mariny chyba nie żyje lub gdzieś wyjedzie, nie było jej w finale.
Magdalena się odnajdzie i będzie miała jakiegoś narzeczonego.

To tyle.:)

ocenił(a) serial na 10
SlodkaZmijka

Nie parodia tylko schemat każdej szanującej się telenoweli :P

ewelina84

Dokładnie :D :P

jagodajulia

A czemu w obsadzie jest napisane Hernan Saldana Artigas?? Co to pomylka czy jeszcze sie okaze ze to syn Mercedes hehe :)

monia198923

Pytałam koleżanki i wg niej Hernan nie okaże się synem Mercedes.

ocenił(a) serial na 6
ewelina84

genialne określenie. Tak jest zawsze, że główna bohaterka jest szlachetna i poświęca swoje szczęście itd. W normalnym życiu facet powinien miec możliwość wyboru, wiedziec co i jak. No toż to szok. A Evora jest genialny. Olądalam "nieposkromioną miłość" grał tak czarny charakter, ale genialne. Jest po prostu niemożliwy;)

a czy ktoś może orientuje się co takiego sie wydarzy już po ślubie Kapitanka i Estercity, że jednak Marina wyzna Kapitanowi miłość i będzie walczyć o ich związek??

maaajenka

To telenowela, to przeciez oczywiste ze glowna bohaterka nie moze mu wyznac ze bedzie o niego walczyc jak kazda normalna kobieta przed slubem tylko zawsze PO:))))

ocenił(a) serial na 6
monia198923

no przecież to oczywiste;) ale co takiego popchnęło ją do tej decyzji;>

ocenił(a) serial na 10
maaajenka

W końcu zrozumiała słowa ,które kierował do niej sam ukochany w odcinku 13 i 15 :D:D

ocenił(a) serial na 6
kozielek_filmweb

o matko, to długo do niej to docierało. I tak sama z siebie na to wpadła, że Damian naprawdę ją kocha, skoro tak płomiennie wyznawał jej miłość?

ocenił(a) serial na 10
maaajenka

Dłuigo maaajenka ale jak to mówią - lepiej późno niż wcale :D

a tak na seryjo to wydaje mi się ,że ten cały pożar ją uświadomił ,że mogła przegrać miłośc zycia :D no i do tego jej matka która wyznaje,że to Damian Fabre jest jej wybawcą :D

i też w odcinku 23 będą sie lizać najmiętnie w spalonej przetwórni ^^

ocenił(a) serial na 6
kozielek_filmweb

aha, aha, bo to już po pożarze będzie. Rozumiem. Tak na szybko przeleciałam odcinki w oryginale do chyba 50, ale to tak baaardzo pobieżnie i nie bardzo wiem co i jak. Ale już wszystko jasne;) dzięki.

ocenił(a) serial na 10
maaajenka

a jeśli chodzi o koniec??to ewidetnie ewidetnie mam niesmak ;/ za szybko ja odnalazł za szybko uratował....porwanie mogli przelozyc na np odc 118 ,żeby było takie napięcie. Ja też maajenka oglądam z wyprzedzeniem i mało co rozumiem,ale coś się udaje...

ocenił(a) serial na 6
kozielek_filmweb

no ja o porwaniu na razie nic nie wiem, ale biorac pod uwagę np. szybką wielką miłość Damiana i Mariny to chyba twórcy wszystko chcą zrobić szybciej;p

ocenił(a) serial na 10
maaajenka

to jakis debiutant w pisaniu scenariuszy ;/;/ a oglądałoby sie o wiele wiele milej jakby to troche pociągli inaczej :D oby przez nich Will nie stracił poparcia ;P

ocenił(a) serial na 6
kozielek_filmweb

aha, aha. No ale o Williama byłabym spokojna, on jest dobry we wszystkim co robi, nawet w kiepskim scenariuszu;) chociaż chciałabym go kiedyś zobaczyć w takiej telce, żeby nie uronił ani jednej łzy. O móglby zagrać jakiś czarny charakter;p

ocenił(a) serial na 6
maaajenka

haha tzn nie tylko mnie irytuje płaczliwośc Williama. Ciacho z niego jest ale sorry w każdej telenoweli ryczy, poświęca się, przygarnia cudze dziecko. Klasyczna historia . Wszędzie to samo.

Fajny obraz Williama zapowiada się w filmie z jego udziałem. Nie wiem czemu ale ciągnie mnie żeby zobaczyć go w czymś co trwa jakieś max 2 godziny i jest lepszej jakości. Zwiastun wg mega. Chętnie poczekam na film :)

ocenił(a) serial na 6
xdeee

A o jakims konkretnym filmie mowisz?? Tytul?

No wlasnie ja ogladalam "nie igraj z aniolem", a teraz "burze". Tu dla odmiany William kreowany byl na kapitana, brutala, prostego faceta, ale juz placze, wzdycha, poswieca sie, postepuje jak nalezy. Oj.

ocenił(a) serial na 6
maaajenka

Film Uzależniony- Addicted. Jeszcze go na filmwebie nie dopisali. Link wkleić nie mogę. poszukajcie w sieci.
Mi bardzo podobają sie takie klimaty. I myślę ze kazda fanka Willa to sb zobaczy. Fajna odmiana na dużym ekranie go zobaczyć bez tych telenowelowych ciągnących się bzdetów.

hah Przy scenie jak przyszedł do Mariny i strasznie wyznawał jej miłosc ,coś mówił, że aż przed nią klęka czar prysł. Straciłam nadziej, że dalej będzie takim twardzielem. A szkoda bo fajnie się to zapowiadało.

ocenił(a) serial na 6
xdeee

a właśnie też znalazłam ten film Addicted, obejrzałam zwiastun, William boski, boski, boski.

no a co do jego kreacji w Burzy, to własnie już przestał być brutalnym twardzielem jak na początku, znowu te załzawione oczy Spaniela. No cóż. i tak jest cudny.

ocenił(a) serial na 10
maaajenka

tak jest....już się naryczał wystarczająco- czas,żeby pokazać go całkowicie z innej strony [nie tylko,że na początku]może nie jakiś cholernie grozny czarny knujący charakter ,ale coś na zasadzie - twardy i nie ugięty!!Ja sobie już obmyśliłam film w roli głównej kilku aktorów telenowelskich . I oczywiście płeć piękna [bez kobiet nie uda się żaden serial/film ;))]. Do tego filmu wkręciłabym 4młode kobiety :D Tytuł byłby Czarna krew ;))
Tematyka to mafia,gangsta, bron ,akcja bijatyka itp.... :)) No i wiadome ,że i miłośc moze sie pojawić [ale bez płaczu ;P]

ocenił(a) serial na 6
kozielek_filmweb

Haha. Super. To kogo widzialabys w obsadzie? No i oczywiscie William jako charakter najczarniejszy z czarnych.

ocenił(a) serial na 10
kozielek_filmweb

10aktorów głównych i 5aktorek głównych :D
4 braci rodziny Fabrero : William Levy jako Daniel Fabrero, Jose Ron jako Juan Fabrero, Arturo Carmona jako Amador Fabrero,Mauricio Henao jako Mario Fabrero i na czele ojciec Cesar Evora jako Ernesto Fabrero ;)
4braci rodziny Gomez : David Zepeda jako Bruno Gomez,Gabriel Soto jako Jose Gomez,Fernando Colunga jako Hache Gomez i Julian Gil jako Lazaro Gomez na czele -ojciec Manuel Ojeda jako Fulgencio Gomez ;))
5 kobiet : Danna Garcia jako Norma Mejer, Ana Brenda jako Marina Vebeldes, Malisha Quintana jako Mayuya Felipe[jej matka Victoria Ruffo jako Sesilla Felipe] i Zuria Vega jako Katia Joses.
No i oczywiscie inni aktorzy już podrzędni :)

ocenił(a) serial na 6
kozielek_filmweb

uuuu, wow. elegancko, wszystko poplanowane. To siadaj i pisz scenariusz;)

ocenił(a) serial na 10
maaajenka

scenariusz zostawiam wam :D innym użytkowniczką tego portalu :D razem byśmy lepsze telki wymyśliły niż nie jeden specjalista....tematyka znana aktorzy tez...;):P

ocenił(a) serial na 6
kozielek_filmweb

i nie byłyby takie mega banalne, nowe pomysły;p no ja nie wiem czy ktoś podjąłby się takiemu zadaniu jak napisanie scenariusza;)

ocenił(a) serial na 6
maaajenka

Napewno byłoby to coś o wiele lepszego niż te wszytskie telki :)

Pomysł mega :)

ocenił(a) serial na 10
xdeee

Nie byloby banalne :D wiesz scenariusz /dialogi :D wprowadzenie aktorów i nadanie im imion nie jest trudne, gorzej ze scenariuszem :P ale wyobrazcie sobie co by wyszlo jakby kazda dala cos od siebie :D hahaha....Pasują wam w ogole tacy aktorzy??;>

ocenił(a) serial na 10
maaajenka

w ogóle zmieniając troche temat - kiedy Marina dowiaduje się ,że Hernan jest zły typem??;]
i ze chciał zabić Kapitano?i ze jest wspólnikiem w przemycie kobiet?? :D

xdeee

No ale to też "wina" kraju, taki tam jest ideał mężczyzny, prawdziwy macho: silny, męski, ale łez się nie boi

girl_with_tattoo

Ciekawe czy Hernan zapłacze xD

aneant89

A mnie ciekawi jaka relacja łączyła matkę Mariny z ojcem Damiana?? i ile obecna matka Mariny wie o jej pochodzeniu??

ocenił(a) serial na 10
aneant89

Dziewczyny a czy Hernan i Marina w końcu się hajtają?czy ją porywa?bo w odc 115 on chyba więzi Marine z jej córką....potemw 118 Damian ją ratuje [oczywiscie tłukąc się z ernanem]....

kozielek_filmweb

Tak, coś takiego było. Hernan zmusił Marinę do ślubu i ją porwał to było pod koniec.

ocenił(a) serial na 10
jagodajulia

O raaaany!!a wiesz czym ją zmusił/zaszantażował??Widziałam ,że w tym 115 uderzył ją w twarz ;/;/ a Marina jako silna baba powinna mu coś wygarnąć....wkurzyć się -w końcu tak ją pokazali na początku.

ocenił(a) serial na 9
kozielek_filmweb

Chyba szantażował ją tym, że wrzuci jej dziecko do wody i wtedy zmusił ją do podpisania dokumentów :)

aneant89

Wahałam się czy wejść na spoilery czy nie, ale jak widać się przełamałam i jestem w szoku. Zwłaszcza przez śmierć Esther i jej ojca. A co z Lazaro? czyżby się okazał synem Fulgencja?

girl_with_tattoo

Tak, Lazaro jest synem Fulgencia i Fulgencio zginie zasłaniając syna.

jagodajulia

Wow! nie podejrzewałabym Fulgencja o taki heroizm!

jagodajulia

NO CO TY? Fulgencio sie zmieni? Troche zal bo ja tam uwielbiam jego ciemna strone hehe, ale dobrze ze Lazara zasłoni. A on wiedzial od poczatku ze jest ojcem Lazara czy pozniej sie dowiedzial?

monia198923

On raczej się nie zmieni. Nie, nie wiedział.

jagodajulia

A czy ta ciotka Mariny bedzie z Jose?? Myslalam ze bedzie zła bo ogolnie nie lubie tej aktorki . Pamietam ja wlasnie z roli czarnego charakteru ale fajna jest szczegolnie jak sie napije :))) Pasuja do siebie hehe :)

monia198923

Tak, nawet będzie w ciąży ;)

ocenił(a) serial na 8
jagodajulia

o proszę:) fajnie się zapowiada wątek jose i rebeki. Kibicuje tej parze i podoba mi się bardzo.

ocenił(a) serial na 10
natalia123_filmaniak

Ta Rebeca ma mój charakter ;))

kozielek_filmweb

Rebeca jest zajebista :)))Uwielbiam takie bohaterki i do tanca i do różanca jak to sie mowi. Zabawic sie umie i jest inteligentna. Fajna postac :))

aneant89

Kiedy Marina spotyka się z Magdaleną ? ( w którym odcinku ? ) I jakie będą ich stosunki ?

marekwyszosiat

W 100/101 odcinku Marina i Magdalena się spotkają.

jagodajulia

Jednak w 101.

ocenił(a) serial na 10
jagodajulia

a są jakieś sceny akcji??typu jakieś mordobicie, porwania?dzieje się coś później??

ocenił(a) serial na 6
aneant89

W którym odcinku Marina będzie w ciąży? I Kiedy Damian się o tym dowie?