PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=677507}

Burza

La Tempestad
2013
7,1 1,2 tys. ocen
7,1 10 1 1238
Burza
powrót do forum serialu Burza

Po ilu odcinkach przestaliście oglądać "Burzę"? Bo ja już po 4 dałam sobie spokój z tą telenowelą a
Wy?

użytkownik usunięty
Dalia_PL

Ja oglądam cały czas tą telkę :)

użytkownik usunięty
Dalia_PL

Po 20 minutach, ale już pierw byłem nastawiony na klapę.

To bardzo szybko :) Ja postanowiłam dać szansę tej telce ale nie dałam rady obejrzeć więcej niż 4 odcinki. Ciekawe czy ktoś przebije Twój rekord :)

ocenił(a) serial na 9
Dalia_PL

Ja cały czas oglądam i nie zapowiada się bym przestała :)

ocenił(a) serial na 2
Dalia_PL

Ja obejrzałam 3 albo 4 odcinki.
Zaczęłam oglądać dla Ximeny, bo polubiłam ją już wtedy, gdy brała udział w zgrupowaniu Miss Universe. Byłam pewna, że będzie błyszczeć na ekranie. Miałam nadzieję, że nawet jeśli jej aktorstwo będzie takie sobie, to obroni się urodą i charyzmą, bo tym zawsze zachwycała. I co? Klapa. Gdyby ktoś zamiast niej postawił drewnianą lalę, nie zauważyłabym różnicy.
Może wrócę do oglądania za 10 czy 20 odcinków, żeby zobaczyć czy coś się zmieniło.

ocenił(a) serial na 10
anita368

Ja tam oglądam cały czas, bo... i tak nic innego w tym czasie nie leci. Ale to na Niewinną Intrygę czkam z utęsknieniem do 18

ewelina84

Chyba do 19.00 ;)

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

U mnie 18, u mnie inna godzina niż w Polsce :)

ewelina84

Aha ;)

ocenił(a) serial na 10
Dalia_PL

oglądam po dzień dzisiejszy :P i zdarza mi sie 2razy dziennie ;)) Rozkręca się....A co cię zniechęciło??

kozielek_filmweb

Głównie to brak akcji. Jak dla mnie ta telenowela jest po prostu nudna. Wole bardziej trzymające w napięciu telenowele dlatego oglądam "Niewinną intrygę".

użytkownik usunięty
Dalia_PL

Ja mam tak samo. Też wolę telenowele w których jest więcej akcji. A Niewinna intryga trzyma bardzo wysoki poziom jeśli chodzi o akcje.
Burza już podczas pierwszego odcinka mnie zniechęciła. Dziś siostra namówiła mnie bym obejrzał Burzę bo ona ogląda i się jej podoba. Zgodziłem się i teraz wiem że to był błąd bo zmarnowałem z półgodziny na oglądanie. Telenowela jest tak nudna że o mało co nie usnąłem. A głowna aktorka jakaś taka nijaka, straszne drewno z niej.

ocenił(a) serial na 10
Dalia_PL

Ja oglądam i baaardzo mi się podoba i z pewnością obejrzę do końca! najgorsze jest to, że jest jeden odcinek dziennie, a ja już nie mogę doczekać się kolejnych odcinków i oglądam je po hiszpańsku na youtube, ale oczywiście jak są już u nas wyemitowane to do nich powracam w wersji polskiej. Mnie osobiście telenowela bardzo się podoba, fakt, że ogółem nie jest ona mega ciekawa, ale przyciągają mnie główni bohaterowie i dlatego będę jej wierna. Boski William, a Ximena jako tako daje sobie rade.

Jeśli chodzi o Niewinną Intrygę to zastanawiałam się nad tą telenowelą, ale jakoś produkcje Telmundo mnie nie przekonują dlatego nie zaczęłam jej oglądać, Televisa bardziej mnie przekonuje.

ocenił(a) serial na 10
asia94_1994

ja też oglądam co poniektóre odcinki w wersji hiszpańskiej ,ale nie rozumiem z tego zbyt wiele ;/ Powiesz mi [jak wiesz] czemu Damian w odcinkach 46-54 siedzi znowu w więzieniu??

Intryga mnie nie wciągnęła....ja ogólnie nie jestem sympatyczką telenowel ....Burza to moja pierwsza telenowela od 10lat jaką oglądam od początku i to 2razy dziennie [na yt powracam do fajnych scen]- zaciekawił mnie Will w innej wersji :D zawsze kojarzyłam go jako ciapciusia wypucowanego ,w koszulkach cacy wyprasowanych [i jakoś nie kręcił mnie],a w tym wydaniu bardziej mnie jara :D nieokrzesany twardziel z mega sexy spojrzeniem w ubibanych ciuchach ;)) minusem są jego kłaki ,ale całe szczeście nie będzie miał ich do końca :))

ocenił(a) serial na 10
kozielek_filmweb

Ja też nie rozumiem wszystkiego, ale z tego co załapałam wydaje mi się, że Fulgencio oskarży Damiana o zamordowanie Esther, bo Hernan w czasie kiedy Damian i Esther byli w podróży ślubnej i podłożył im ładunki wybuchowe, ale oni w tym momencie będą się kłócili w wodzie i nic im sie nie stanie. Marina i wszyscy będą załamani, bo o Damianie nie będzie żadnych wiadomości, ale w 31 odc Damian wróci, a o Esther nikt nic nie będzie wiedział i wydaje mi się, że właśnie jej ojciec w końcu oskarży Damiana o jej zabójstwo, a naprawdę Estercita żyje, ale straciła pamięc i będzie romansowała z tym co handluje dziewczynami-Ernestem.

Ja również powracam do pięknych scen na yt :)

ocenił(a) serial na 10
asia94_1994

Jejciu!!pójdzie siedzieć za coś czego nie zrobił...jak to bywa w telkach ,aaa to się tatuś w porę skapnął ,a propo skazania go ;/ <chyba ciutke zdradzamy co się bedzie działo> !
Przyznaje,że w scenie kiedy go wiozą do pudła Marina dobrze zagrała,jak zobaczyłam czerwone piękne zapłakane oczy kapitana sama zaczełam ryczeć :( A potem jak sobie por....Dobra -ciii ,lepiej więcej nie zdradzać ;]

Vanessa100
Williamowi bardzo pasuje taka rola :) ja bym mu dała role w filmie jako mafioza z gnatem, który nigdy nie ryczy :D A kogo byś zamieniła za Ximenę??Tylko nie mów Maite.P ....

kozielek_filmweb

A ja bym powiedziała :)) Ximena jest sliczna ale aktorki to z niej nie bedzie. Co do Maite wiem wiem ile razy mozna, ale co zrobic jak mnie ich duet sie bardzo podobał. Dla mnie mogliby zagrac jeszcze razem w 10 :))

kozielek_filmweb

Kogo bym zamieniłą na Ximenę? Na pewno nie Maite Perroni ;)
Już tyle razy tworzyła duet z Williamem, że wystarczy.

Hmmm, po prostu jakąś aktorkę niebrzydką i mającą więcej doświadczenia aktorskiego.
Najlepiej Silvia Navarro.
Jeśli nie ona, to mogłaby być też Livia Brito albo Angelique Boyer

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Nawet Thalia byłą brana pod uwagę. Thalia mimo iż jej 40stka stuknęła wygląda świetnie. Lepiej od Navarro. Pasowałaby do Leviego.

Vanessa100

Silvia była na castingu do tej roli :P Ja widziałabym Breco (ale ona wtedy grała w innej telce). Boyer nie lubię, więc jej nie widziałabym u boku Willa.

ocenił(a) serial na 10
jagodajulia

Ja też za Boyer nie przepadam, ona taka sztuczna strasznie, jak lalka porcelanowa. Co do Any Brendy się zgadzam. Pasowałaby.

ewelina84

Dla mnie Boyer jest strasznie sztuczna i jej sposób mówienia jest taki męczący i jej gra jest "przesadzona".

ocenił(a) serial na 6
ewelina84

mi duet William i Maite bardzo odpowiada, więc bardzo chętnie zobaczyłabym Maite w tej roli, ciekawa jestem jak stworzyłaby postać Mariny, jak by się w tym odnalazła. A tak poza tym, mogłyby ją zagrać: Genesis Rodriguez I lub Danna García.

ocenił(a) serial na 10
maaajenka

Myślę że maite by sobie poradziłą doskaonale, Np w Mój Grzech nie grała już takiej głupiej gąski jak w Nie Igraj czy Trumf, więc jako Marina wypadła by świetnie.

ocenił(a) serial na 6
ewelina84

no tutaj musiałaby być troszkę chłodną, z dystansem, elegancką kobietą sukcesu. Więc taka kreacja na pewno by jej posłużyła i też wierzę w jej zdolności;) ale może twórcy zdecydowali, że za wiele telek w duecie William i Maite to nie dobrze.

Vanessa100

łoj tam tyle razy, tylko 2 :)) Maite jest fajna:)

asia94_1994

Każdy ma prawo do własnej opinii.
Akurat ja stanowczo wymieniłabym Ximenę na inną aktorkę.
Ale Williama absolutnie bym na nikogo nie wymieniała ;)

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Moim zdaniem William genialnie się wciela w każdą rolę jaką dostanie, ale fakt , że dotychczas grał zawsze bogatych, wypacykowanych, pięknych mężczyzn, a teraz taka zmiana! Bardzo mi się podoba.

asia94_1994

A mnie juz po dzisiejszym odcinku zaczyna nudzic ta telka. Jakie flakie z olejem to szkoda slow. Tylko ogladam jeszcze ze wzgledu na to ze nie ma nic innego o tej porze no i mozna se chociaz popatrzec na Williama i Ivana (zawsze coś :-)).

ocenił(a) serial na 6
Vanessa100

"dla takiego faceta rzuciłabym się do morza pełnego rekinów" ;) haha. no i Damian robi sobie takie przechadzki po miasteczku, żeby wszystkie kobiety mogły go podziwiać;p

maaajenka

OOO zeby sie taki ktoś po mojej miescinie przechadzal to juz by mnie nikt w chałupie nie zobaczył :))

monia198923

haha ;) Poszłaś rano do sklepu po zakupy, a chodnikiem idzie Damian Fabre.
Wróciłaś wieczorem.
Pytają - Gdzieś się podziewała?!
A Ty - kolejka była.
:D:D

Vanessa100

Hehe noo i tak codziennie :))

maaajenka

"Damian robi sobie takie przechadzki po miasteczku, żeby wszystkie kobiety mogły go podziwiać ;p"
Damian szwenda się po mieście jak bezdomny. Tylko mu włosy powiewają ;)

ocenił(a) serial na 6
Vanessa100

no tak, włosy na pierwszym planie:p ja jednak uważam, że on się lansuje;) Chociaż zapewne gdzieś tam idzie z jakiegoś punktu A do punktu B, ale jak on idzie. Niesamowity jest.

maaajenka

Chodzi jak model po wybiegu :P:P

ocenił(a) serial na 6
Vanessa100

no coś w ten deseń. Szpaner totalny. No ale jak by nie było ciasteczko niesamowite;)

maaajenka

Prezentuje się mieszkańcom (szczególnie mieszkankom) miasta jako "dobro regionalne" ;)
Ciocia Mariny już sobie różne rzeczy pomyślała na jego widok ;)

ocenił(a) serial na 6
Vanessa100

haha, taka "promocja regionu" mówisz;> to powinien dostawać od burmistrza pensję za to;) no gdyby nie mały problem, że burmistrz go nienawidzi;p

maaajenka

Hahaha, właśnie on i burmistrz za sobą nie przepadają ;)

ocenił(a) serial na 6
Vanessa100

chociaż może powinni odłożyć na bok prywatne sprawy i się jakoś dogadać w imię wyższego dobra jakim jest promocja Nuestra Señora del Mar ;)

maaajenka

haha, oczywiście że tak ;)