PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=677507}

Burza

La Tempestad
2013
7,1 1,2 tys. ocen
7,1 10 1 1238
Burza
powrót do forum serialu Burza

Jak Wam się podoba telka? Ja bardzo lubię Levego i dlatego zdecydowałam się na oglądanie La
Tempestad. Trochę byłam przerażona że rolę protki powierzają debiutantce, ale Ximena bardzo
dobrze gra swoją rolę, nawet ją polubiłam. Z Levym stworzyła świetny duet :)

ocenił(a) serial na 10
Niunia_33

Gdzie to oglądasz ?

Niunia_33

Właśnie , gdzie to leci?

ocenił(a) serial na 6
Blab

Ja oglądam tutaj http://www.onlinenovelas.com/ver/la-tempestad-capitulo-26/, ale odcinki też są dostępne tutaj http://www.dailymotion.com/playlist/x2oule_valentinafunny_lt-capitulos-completos /1#video=x111adi

Niunia_33

dzięki :)

ocenił(a) serial na 6
Blab

Nie ma za co :)
Oczywiście telenowela leci w oryginale :)

Niunia_33

pomęczę się :D

ocenił(a) serial na 6
Blab

To nie męka, tylko sama przyjemność :) Na którym odcinku jesteś? No chyba że dopiero zaczynasz :)

Niunia_33

dopiero zaczynam xD

ocenił(a) serial na 6
Blab

aha :) To daj znać jak tam Ci się podoba :) Ja to jestem na bieżąco z odcinkami :P

Niunia_33

ja na razie nie :)

ocenił(a) serial na 6
Blab

Do miasteczka wróciła Estercita i wmówiła Damianowi że była z nim w ciąży, a ten jej uwierzy. Idiota, toć po niej wszystkiego można się spodziewać. Na dodatek Marina jest z nim w ciąży i nie chce jemu o tym powiedzieć.

użytkownik usunięty
Niunia_33

Pytanie di tych którzy widzieli tą telkę.. W którym odcinku pojawia się Ursula (postać grana przez Marianę Seoane)? Z góry dzięki za odpowiedź :)

„Burza” – Odcinek 1

W jednym z hoteli w stolicy Ernesto (Manuel Ojeda) usiłuje zgwałcić sprzątaczkę. Zapłakaną dziewczynę znajduje Marina (Ximena Navarrete). Wkrótce pracownice zgłaszają zajście na policji. Ernesto zostaje zatrzymany. W tym samym czasie w swoim domu Beatriz (María Sorté) dostaje silnych bóli w klatce piersiowej i upada. Ernesto próbuje przekupić Marinę, ale dziewczyna odmawia przyjęcia pieniędzy w zamian za wycofanie oskarżenia. Przełożony Mariny ostrzega ją, że ta decyzja może kosztować ją karierę. O zajściu w hotelu dowiaduje się Mercedes (Daniela Romo). Mówi José (Arturo Carmona), że chciałaby poznać odważną dziewczynę.

Odbywa się spotkanie zarządu hotelu. Marina odchodzi z pracy. Lekarz informuje Marinę, że jej matka ma guza na płucach. W szpitalnej kawiarni Marina dowiaduje się o wypuszczeniu Ernesto na wolność. José zawiadamia Mercedes, gdzie znajdzie Marinę. Tymczasem ona rozmawia z lekarzem, który radzi jej, żeby wyprowadziła się z matką nad morze. José ratuje Marinę przed atakiem prasy. Dziewczyna wsiada do samochodu i poznaje Mercedes. Kobieta nie chce wyznać jej, kim jest ale zapewnia ją, że łączą je pewne więzy. Proponuje jej pracę w swojej firmie w miasteczku nadmorskim. Z uwagi na swoją sytuację i zdrowie matki Marina przyjmuje ofertę. Mercedes ostrzega Marinę przed Damiánem Fabré, kapitanem „Burzy”.

Tymczasem na morzu rybacy zostają zaatakowani przez piratów. Damián (William Levy) skacze do wody, żeby wyciągnąć Lázaro (Enrique Zepeda), który wypadł za burtę. Fulgencio (César Évora) koronuje Esthercitę (Laura Carmine) na królową miasteczka. Marina całuje na pożegnanie Mercedes w policzek. Kobieta nie kryje łez po wyjściu nowej pracownicy. Detektyw Medina informuje Hernána (Iván Sánchez) o zmianach w życiu Mariny. Olinto (Luis Manuel Ávila) informuje Damiána, że w wytwórni pojawiła się nowa kierowniczka. Beatriz opowiada córce o jej ojcu. W Kantynie Oso (Latin Lover) i Damián rozmawiają o ojcu kapitana. Pijany kapitan spotyka Esthercitę, która towarzyszy mu do kajuty. Rano budzą się razem w łóżku. Esthercita wymyka się z łodzi i natyka na Marinę z José. Marina pyta o Damiána. Kiedy idzie go szukać, zastaje go bez koszulki.

Emisja 1 września o godz. 17:00 w TV 4

użytkownik usunięty
stokrotak33

Nie pytałem o czym jest telka, bo to wiem :) Pytałem o to w którym odcinku pojawia się Ursula? :)

ocenił(a) serial na 9
Niunia_33

hej czemu Marina ukrywa ciążę przed Damianem i nie chce mu powiedzieć, że to jego dziecko ? Bardzo polubilam tą telenowelę i chciałabym się czegoś wiecej dowiedzieć. Jestem w polowie odcinków i interesują mnie dalsze losy Mariny i kapitana Fabre >:)

Blab

witam, leci codziennie na tv4 o 17,00

Niunia_33

„Burza” – Odcinek 1

W jednym z hoteli w stolicy Ernesto (Manuel Ojeda) usiłuje zgwałcić sprzątaczkę. Zapłakaną dziewczynę znajduje Marina (Ximena Navarrete). Wkrótce pracownice zgłaszają zajście na policji. Ernesto zostaje zatrzymany. W tym samym czasie w swoim domu Beatriz (María Sorté) dostaje silnych bóli w klatce piersiowej i upada. Ernesto próbuje przekupić Marinę, ale dziewczyna odmawia przyjęcia pieniędzy w zamian za wycofanie oskarżenia. Przełożony Mariny ostrzega ją, że ta decyzja może kosztować ją karierę. O zajściu w hotelu dowiaduje się Mercedes (Daniela Romo). Mówi José (Arturo Carmona), że chciałaby poznać odważną dziewczynę.

Odbywa się spotkanie zarządu hotelu. Marina odchodzi z pracy. Lekarz informuje Marinę, że jej matka ma guza na płucach. W szpitalnej kawiarni Marina dowiaduje się o wypuszczeniu Ernesto na wolność. José zawiadamia Mercedes, gdzie znajdzie Marinę. Tymczasem ona rozmawia z lekarzem, który radzi jej, żeby wyprowadziła się z matką nad morze. José ratuje Marinę przed atakiem prasy. Dziewczyna wsiada do samochodu i poznaje Mercedes. Kobieta nie chce wyznać jej, kim jest ale zapewnia ją, że łączą je pewne więzy. Proponuje jej pracę w swojej firmie w miasteczku nadmorskim. Z uwagi na swoją sytuację i zdrowie matki Marina przyjmuje ofertę. Mercedes ostrzega Marinę przed Damiánem Fabré, kapitanem „Burzy”.

Tymczasem na morzu rybacy zostają zaatakowani przez piratów. Damián (William Levy) skacze do wody, żeby wyciągnąć Lázaro (Enrique Zepeda), który wypadł za burtę. Fulgencio (César Évora) koronuje Esthercitę (Laura Carmine) na królową miasteczka. Marina całuje na pożegnanie Mercedes w policzek. Kobieta nie kryje łez po wyjściu nowej pracownicy. Detektyw Medina informuje Hernána (Iván Sánchez) o zmianach w życiu Mariny. Olinto (Luis Manuel Ávila) informuje Damiána, że w wytwórni pojawiła się nowa kierowniczka. Beatriz opowiada córce o jej ojcu. W Kantynie Oso (Latin Lover) i Damián rozmawiają o ojcu kapitana. Pijany kapitan spotyka Esthercitę, która towarzyszy mu do kajuty. Rano budzą się razem w łóżku. Esthercita wymyka się z łodzi i natyka na Marinę z José. Marina pyta o Damiána. Kiedy idzie go szukać, zastaje go bez koszulki.

Emisja 1 września o godz. 17:00 w TV 4

ocenił(a) serial na 7
stokrotak33

No nawet całkiem ciekawy ten 1 odcinek.

Niunia_33

Tak samo slabo wyrezyserowana jak Nie igraj z aniolem :/

ocenił(a) serial na 6
Niunia_33

a ja mam pytanie SPOILER!!!!! co do treści. Czytałam w opisie, że "Marina jest córką biologiczną Mercedes i Fulgencio Salazary, który po narodzinach wykradł jej jedną z dziewczynek, Magdalenę." napisane, jest, że wykradł jej jedną z dziewczynek, a z tego co zauważyłam to przy tej Mercedes nie jest żadna z córek. Jak to się stało, że Marina trafiła do Beatriz De Reverte, i co się stało z drugą z córek??

ocenił(a) serial na 6
maaajenka

i jeszcze jedno pytanie SPOILER!!!!! czy ta Magdalena to będzie pozytywną postacią w telce, czy coś namiesza??

ocenił(a) serial na 10
maaajenka

Właśnie też tego nie czje. dziś na spotkaniu z tym starym capem Mercedes powiedziała-wykradłeś mi jedną z bliźniaczek Magdalenę.
Coś mi się wydaje że ona ją (Marinę) pewnie oddała bo była biedna.

Niunia_33

Obejrzałam wczoraj pierwszy odcinek.
-Ximena, czyli serialowa Marina jest śliczna i jak na razie aktorsko radzi sobie nieźle
- William Levy - wiele osób tak krytykuje jego fryzurę, a mnie on podoba się w tych długich włosach. I w ogóle według mnie bardzo dobrze gra tego zuchwałego kapitana.
- piękna piosenka w czołówce
- fabuła - chyba szału wielkiego tu nie będzie ;)
Ogólnie odcinek taki sobie.

Vanessa100

Witam wszystkich po wakacjach , czas na telki :) mnie też się podoba Levy w tej telce , o tak Marina jest prześliczna ,zwłaszcza jak nie ma takiego mocnego makijażu oczu , ale chciałabym widzieć Sebastiana Ruli - jako kapitana -Maite Perroni Marina :D Ana Brenda albo Ximena :) ale to moje zdanie .

ocenił(a) serial na 10
nadia_21

Zgadzam się Marina wygląda lepiej bez makijażu (całkowicie) niż z nim. Np dziś jak stałą na balkonie po kąpieli- śliczna dziewczyna. Levy okropnie w tych włosach wygląda, dobrzez że będzie miał później krótkie.

nadia_21

A mnie właśnie podoba się Ximena z mocnym makijażem oczu.
Chociaż bez makijażu też wygląda ok.
Jednak moim zdaniem powinna mieć przynajmniej czarną kreskę pod oczami ;) Wtedy wygląda najlepiej.

Levy bardzo mi się podoba w tej telce, ale wcześniej nie byłam zadowolona, że to jego tu wzięli.
I właśnie też myślałam o Sebastianie Rullim ;)

Niunia_33

Wciągnęła mnie, przyznaje ;) Martwi mnie trochę ilość odcinków, wg mnie to trochę za dużo.
Aktorka grająca Marinę - średnia, ale zważając na to że to debiutantka to nawet całkiem nieźle ;)
Na razie nie jestem też przekonana co do Williama grającego taki charakter... ale jeszcze się dobrze nie rozkręciło, później bd można powiedzieć coś więcej ;)
Ogólnie to nawet OK. Jakoś w ostatnim czasie mało fajnych telenowel, mam nadzieję, że teraz bd inaczej ;)

ocenił(a) serial na 10
MyImmortalxd

Kurcze ucięło mi połowę poprzedniego posta a tyle się upisałam.
Co do reszty aktorów Laura Carmine- czy ona ma perukę w tej teli czy mi się wydaje? Wygląda dziwacznie a na tej fieście w tej sukni wyglądała jak jedna z sióstr Kopciuszka.
Cesar Evora jak zwykle genialny uwielbiam go, ten to jak krzyknie to cała ziemia drży :) mam nadzieje że oprócz "czarnego charekteru" będzie tez komiczny jak w innych telach.
"Amador" zmiana fryzury i odrazu taki łągodniejszy sie zrobił.

ewelina84

Amador :D dokładnie i jakby cos mu z wagi ubyło. Ogolnie to ja lubię tego aktora, to juz moja trzecia telka z nim.

cocco03

Drugi odcinek podobał mi się bardzo! Dużo bardziej niż pierwszy.

- pierwsze spotkanie Damiana i Mariny - on do niej nago wyszedł? hehe ;)
- Damian wrzuca Marinę do morza - to było super :D
- Estercita kłamie o gwałcie
- na koniec Damian i Marina gadają do siebie - "nigdy nie spotkałam takiego mężczyzny", on "czemu wciąż o niej myślę?" (trochę sztuczne i telenowelowate, ale telki mają swoje prawa :D)

- Levy - wiele osób tu na niego narzeka (na jego długie włosy albo na aktorstwo), a mnie się bardzo podoba w tej teli.
I jego look i jego aktorstwo ;)
- Ximena Navarette - aktorsko jakoś sobie radzi, ale dzisiaj pojawiły się pierwsze schody.
W niektórych scenach była za mało przekonująca, za mało emocji. Np. gdy na końcu rozmyślała o Damianie - słabo jakoś.
No ale to debiutantka. Nie wiem tylko, jak poradzi sobie dalej.
Chyba jednak lepsza byłaby np. Silvia Navarro (oglądałam tylko kilkanaście odcinków "Nieposkromionej miłości", ale Silvia wydała mi się tam mega autentyczna.
Jak Navarro płakała, gdy pojawiła się pierwsza żona Daniela, to byłam przekonana, że Navarro rozpacza naprawdę!)

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

Oj tak Silvia jest Mega przekonująca sama płakałam na tej scenie...No ale dajmy szansę Ximenie może się rozkręci,niepotrzebnie dali ją od razu na główną role ale jak to się mówi albo nauczy się pływać na głębokiej wodzie albo utonie....

ocenił(a) serial na 8
11koala19

I chyba mamy drugą Ramonę (O.Namiętności) lub Opalinę(AV) w tym serialu(LT)...ta co dziś wróżyła burzę w sercu kapitana Levego he he:)

ocenił(a) serial na 10
11koala19

Nie no sorry tylko nie Silvia Navarro.Choć fakt jest dobrą aktorką- jak dla mnie jest mało kobieca.To taki trochę babochłop. A jej płacze w nieposkromionej, myślałam że się udusi. Nie, nie i jeszcze raz nie.Ximena jest piękna i pasuje do Leviego. Druga sprawa-to tylko telenowela a nie film z głębszym przekazem...Po co tak naprawdę ogladamy telenowele?Ja dla przystonych facetów,pieknych kobiet,ładnych widoków ktore w Meksyku dominują i tych zakręconych historii miłosnych.Nie i Silvi nie chcę widzieć w roli głownej u bku np Leviego bo ona do niego nie pasuje.

ocenił(a) serial na 8
ewelina84

Szkoda że Natalii Oreiro nie widać tak bardzo w nowych serialach ....Ximena mnie trochę irytuje....nie lubię jej spojrzenia....Luzma(AB) była prześliczna ale na tą rolę trochę chyba jeszcze ma za delikatną dziewczęcą buziuchnę....

ocenił(a) serial na 8
11koala19

No tak tylko telenovela,ale jak ktos sztucznie gra to też nie dobrze,tzn o Silvie chodzi o to że umie dobrze oddać uczucie ale fakt czy zasługuje na miejsce przy Levym?Może tylko właśnie umiejętnością gry aktorskiej....No Paola Rey jest śliczną aktorką....Czy też bardzo podobała mi się Elisa i Paloma z Otchłani,mają przecudowną figurę,Elisa ma taką nietypową urodę a Paloma wg mnie typowo kobiecą....I dojrzałam że ma śliczne delikatne dłonie....Oooo!!!

ewelina84

Ja telenowele oglądam przede wszystkim dla przystojnych facetów ;)
Dopiero potem dla całej reszty, którą wypisałaś (pięknych kobiet, ładnych widoków, które w Meksyku dominują i tych zakręconych historii miłosnych).

ewelina84

Rzeczywiście Navarro nie pasuje do Levego bo Silvia ma ogromny talent a Levy nie dorasta jej w tym do pięt a co do tego Ze Silvia to babochłop obejrzyj sobie Mi corazon es tuyo jak ona tańczy na rurze i wszystkiego nauczyła się sama nie korzysta z dublerów... To nazywa się poświęcenie dla roli a nie jakies tam beztalencie Levy i Navarette

ocenił(a) serial na 10
loczek0660

Widziałam ją w różnych telach i swojego zdania nie zmienię, dla mnie jest mało urodziwa i tyle.Zresztą już też nie jest pierwszej młodości Ale to tylko moje zdanie a jak ktoś ma inne to nie mnie w to ingerować.

11koala19

Ramona, Opalina i ta wróżąca kapitanowi Damianowi - właśnie, oni w tych telach promują znachorstwo i wróżbiarstwo ;)
Spojrzenie Ximeny wydaje mi się być takie zimne, lodowate, jakby nic nie czuła w środku. Ale może się rozkręci.

Paola Rey oraz Elisa i Paloma z "Otchłani namiętności" też mi się podobają. Rzeczywiście Elisa ma nietypową urodę.
Czarnowłosa Paloma też ładna, ale w Otchłani z brunetek bardziej podobała mi się Tona (Vanessa Arias). Ma się pojawić w "Burzy" jako Barbara, ale tylko gościnnie.

Laura Carmine (Estercita) dziwnie tu wygląda w tych włosach.
Ładniej wyglądała w "Nieposkromionej miłości" w czarnych włosach i z podkreślonymi czarną kredką oczami.

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

Tak tam lepiej Laura wyglądała ale to spojrzenie zimne jednak non stop zostaje....Chyba już ma takie ogólnie...Oczy ciężko zmienić...To coś co nas wyróżnia i także przyciąga lub odpycha.... Tak Tona też jest bardzo ładna kobietką...Ciekawe jak w burzy będzie wyglądać...:)

ocenił(a) serial na 5
Vanessa100

Miałam wrażenie, że po tym jak Levy (Damian Fabre) wrzucił Ximenę (Marinę) do wody to chciało jej się śmiać. Ktoś jeszcze to zauważył?

ocenił(a) serial na 7
Edi13

Akcja Telki jak na razie nie porywa. Nie było mocnego wejścia w 1 odcinku jak to zazwyczaj bywa, ale fajnie się ją ogląda. Levy mi się tutaj podoba. Bo nie mogłem na niego patrzeć w innych telkach jak zawsze gra takiego gogusia, który jest tak słodki i nienaturalnie miły dla wszystkich dam. A tutaj całkiem inna postać.

dominik1989

Mnie jakoś telka nie przekonuje póki co. Może z czasem będzie lepiej.

ocenił(a) serial na 7
Camilla3

Zawsze uciekałem od telenowel z Casar Evora. Ale widzę że to dobry aktor i dobrze gra czarne charaktery.

Edi13

Ja nie zauważyłam, żeby jej się chciało śmiać, ale możliwe, ze tak było

ocenił(a) serial na 7
Edi13

Mi ta Ximena przypomina Alejandra Lazcano w Osaczonej podobne postacie i pewne siebie i czasem w niektórych scenach są też do siebie podobne z wyglądu.

ocenił(a) serial na 5
dominik1989

Wg mnie Ximena jest dużo ładniejsza, ale z kolei Alejandra bardziej utalentowana aktorsko. Zobaczymy, na razie telka taka sobie

dominik1989

Chyba żartujesz Alejandra nie jest tak piękna jak Ximena. Poza tym ja za Alejandrą nie przepadam, jest słaba jako aktorka.

ocenił(a) serial na 7
jagodajulia

Nie mówię, że jest piękniejsza. Ale że czasem mi przypomina w niektórych scenach, bo te postacie są podobne z zachowania tylko, że Alejandro tam grała bardziej pospolitą dziewczynę z biednego domu, Mówię tylko, że te postacie są czasem do siebie podobne z charakteru i wyglądu. Nawet były te postacie w podobnym wieku tylko że Alejandro była wtedy trochę młodsza,

dominik1989

Ja widziałam kilka odcinków Osaczonej i nie widzę podobieństwa nawet najmniejszego między nimi.