Hej, przeczytałam właśnie 35 - jak widać ostatnią część komiksu 8 sezonu Buffy, czy ktoś orientuje się co będzie dalej i kiedy? Byłabym wdzięczna za odpowiedź
Nie mogę edytować, tu jest okładka do numeru cztery Spike z nim i Morgan. http://www.whedon.info/Spike-Comic-Book-Issue-4-Covers.html?id_document=109614#d ocuments_portfolio
Tak, początkowo Spike był naprawdę ciekawy i interesujący. Niestety tak jak piszesz jego postać została zepsuta tym niepotrzebnym wątkiem z miłością do Buffy :( Angel cały czas był postacią złożoną i nieprzewidywalną, a jego miłość, dusza i potrzeba bycia dobrym miała świetne i mocne uzasadnienie. A dodatkowo jako Angelus jest naprawdę porywający...
Okładka komiksu o Spike'u intrygujaca. Jakoś nigdy nie pasowała mi do niego Buffy. Ciekawe jak rozwinie się motyw z Morgan? Jeśli dobrze kojarzę, jest ona w mitologii demonem zeńskim?
Tak Succubus to demon żeński a w niektórych wierzeniach rodzaj wampira pochodzącego od samej Lilith który między innymi mami ofiary i wysysa ich energię życiową podczas stosunku seksualnego. Polecam tego bloga jest to tutaj świetnie opisane http://ciemna-strona-dnia.blog.onet.pl/2,ID35843471,DA2005-08-25,index.html
Jestem ciekawa jak cała sprawa się potoczy i w jakim kierunku pójdą twórcy jeśli chodzi o Spike i Morgan.
Zgadzam się z tobą jeśli chodzi o Angela dodam od siebie jeszcze że uwielbiam postacie które mają swoją mroczną stronę z którą muszą walczyć co sprawia że są tak bardzo skomplikowane i nieprzewidywane.
Hmmm więc motyw związku między Spikem a Morgan może być naprawdę ciekawy...Oby tylko nie był kopia niemozliwego związku jak w przypadku A&B..
Będę tu zaglądała, bo ten wątek może być naprawdę ciekawy i wciągający.
Co do Angela to dodam jeszcze, że wydaje mi się, że jego decyzje również są podyktowane jego zmaganiem sie ze swoją wampirzą naturą, poczuciem przymusu odpokutowania za swoje wczesniejsze winy i zbrodnie jakie popelnił jako Angelus, oraz miłością do B. decyzje trudne, ale w jego poczuciu konieczne.
Tak więc czekam na dalsze doniesienia w sprawei Spikea i Morgan :)
Wątpię żeby to było coś jak B&A mam wrażenie że Morgan jest troszeczkę femme fatale jak Dru dlatego moim zdaniem świetnie pasuje do Spike. Znając Jossa i jego zamiłowanie do fabuły zmiany postaci złych w dobrą istnieje możliwość że i tutaj coś podobnego zobaczymy.
Zgadzam się z tobą co do Angela dodam od siebie że jego walka ze swoją wampirzą naturą sprawia dla mnie że jest on tak interesująco postacią. Widać wyraźnie w ATS zwłaszcza w sezonie drugim że jego mroczna zła strona gdzieś tam w nim jest i tylko czeka żeby wyjść na powierzchnię co sprawia że jego postać jest tak ciekawa i nieprzewidywalna.
To nawet lepiej by było... Moglaby powstać bardzo ciekawa postać i sporo namieszać w "życiu" Spike'a. Dodatkowo, jesliby miała na niego mocny wpływ, to jego postać znów zrobiłaby się ciekawa. No ale to narazie gdybanie takie.
A co do Angela jeszcze, to fakt posiadania przez niego duszy, sprawił że jego zachowania i decyzje były jak najbardziej na miejscu. I chociaż zdawał sobie sprawę ze bycie Angelusem jest latwiejsze, to strzegł duszy jak skarbu, co juz sprawia że jego postać nie jest palska i przewidywalna :)
Myślę tak samo jak ty jeśli chodzi o Spike i Morgan zawsze uważałam że potrzebuje on bardziej kobiety która jest pewna czego chce i miałaby na niego mocny wpływ..
Jeśli chodzi o Angela zawsze uwielbiałam w nim również to że jego decyzje nie zawsze były prawidłowe ale podyktowane dobrymi intencjami. Lubię gdy postacie popełniają błędy i nie są idealne.
dokładnie, przy mocnych kobietach Spike był całkiem inny. Przy Buffy niestety był niemrawy i w moim odbiorze bez charakteru.
Ciekawe tylko jaka bedzie Morgan, czy sprowadzi go na złą droge czy sama przy nim stanie się lepsza? Oczywiście jesli będzie między nimi związek:)
A co do Angela masz rację. Nie byl idealny i to wielka zaleta tej postaci.
Dodatkowo ma też słabości, potkniecia - co w moich oczach czyni go bardziej "ludzkim"...
Tak Spike przy Buffy był jak taki biedny szczeniak proszący by rzuciła mu jakąś kość, zupełnie bez charakteru. Może Morgan sprawi że jego postać nabierze takiego pazura i stanie się ciekawszy, ciekawe co między nimi będzie.
Dokładnie tak samo go odbierałam, jak szczeniaka skamlacego o trochę uwagi... Zepsuli tą postać i tyle...
Czekam w takim razie na pojawienie się Morgan i wprowadzenie czegoś świeżego w postac Spike. Ciekawe czy będzie ona Big Badem czy kimś w kim Spike sie zakocha...
Spike to mini seria która ma składać się z 5 numerów, później postać Spike ma się pojawić gościnnie w Angel & Faith a na końcu pewnie pojawi się w Buffy.
Przy okazji przeczytałam już Angel & Faith 14 i napisze trochę moich przemyśleń : )
Oczywiście mi się podobało chociaż cały czas zachowanie zarówno Angela jak i Willow wobec sprowadzenia z martwych Gilesa wydaje mi się Out of Character, zwłaszcza gdy przypomnę sobie fabułę szóstego sezonu Buffy.
Podobały mi się wszystkie chwile między głównymi postaciami cieszę się że Willow jest ok z Angelem, lubiłam również jej pożegnanie z Connorem i Faith. Fajnie że Angel postanowił spędzić trochę czasu z Connorem w L.A, tylko szkoda że już go więcej nie zobaczymy w tym sezonie podobnie jak Gunna. Strasznie będzie mi ich brakować.
Cieszę się że Nadira dowiedziała się że Faith współpracuje z Angelem bo nie można było już dłużej tego przeciągać, jestem ciekawa ich konfrontacji i szkoda mi tej pogromczyni która została zabita przez Dru.
Sztuka Rebekah Isaacs w tym numerze jak zwykle świetna i moim zdaniem to ona jest przynajmniej w połowie odpowiedzialna za to że ten komiks jest tak dobry.
Następny numer prawie w całości poświęcony Whistlerowi i nie mogę się go już doczekać : )
Hej, hej :) nie wiecie może skąd mogę pobrać najnowszy numer Buffy? Bo w sumie wyszła tydzień temu i jakoś znaleźć nie mogę :)
Spróbuj z tych stron:
http://www.ebook3000.com/Buffy-the-Vampire-Slayer-Season-9--2--2011-_146779.html
http://avaxhome.ws/magazines/buffy_the_vampire_slayer_season_9_2_2011.html
Słyszalam wcześniej o tych komiksach, ale nie czytalam żadnego, moglibyście mi powiedzieć skąd je ściągacie? Rozumiem, że są osobne komiksy o Buffy i osobne o Angelu? Jest gdzieś spis tych komiksów? I jest może jakiś komiks o Spike'u? ^^
Wszystkie komiksy można znaleźć do ściągnięcia w Internecie przez Google. Ja osobiście ściągam z różnych stron to zależy od tego gdzie dany numer pojawi się najwcześniej.
Tu znajdziesz wszystkie informacje na temat Kanonu Buffyverse w tym komiksów.
http://en.wikipedia.org/wiki/Buffyverse_canon oraz http://buffy.wikia.com/wiki/Canon
W skrócie komiksy na pewno wchodzące do kanonu i których akcja dzieję się po zakończeniu Buffy I Angela to:
Spike: After the Fall (Numery 1-4)
Angel: After the Fall (Numery 1-17) Obydwa komiksy wydane zostały przez firmę IDW Publishing a ich akcja dzieję się po zakończeniu ostatniego sezonu Angela.
Buffy the Vampire Slayer Season Eight (Numery 1- 40) Komiksy wydane przez firmę Dark Horse Comics ich akcja dzieję się chyba rok albo półtora roku po zakończeniu Buffy.
Spike ( Numery 1-8) Komiks wydany przez IDW Publishing w celu uzupełnienia historii Spike w sezonie 8 opowiada o tym co się działo za nim pojawił się w Buffy głownie skąd wziął swój statek.
Buffy the Vampire Slayer Season Nine który dzieli się na Buffy the Vampire Slayer Season Nine oraz Angel & Faith wydane przez firmę Dark Horse Comics. Ich akcja dzieję się po zakończeniu sezonu 8 Buffy i każdy z nich ma mieć po 25 numerów.
Są również komiksy Angela wydawane przez IDW Publishing których status jest nie pewny jeśli chodzi o kanon a ich akcja dzieję się po Angel: After the Fall a przed sezonem ósmym Buffy. Tu znajdziesz więcej informacji http://buffy.wikia.com/wiki/Angel_%28IDW_series%29
Jest ich trochę a nie chce mi się rozpisywać więc napiszę tylko że wśród nich jest komiks dotyczący Spike i oczywiście występuje on jako postać drugoplanowa w większości tych komiksów.
Ok, wielkie dzięki za obszerną odpowiedź. Już znalazłam kilka źródeł, więc posciągam w najbiższym czasie i się wezmę za czytanie, choć osobiście wolałabym komiks czytać w normalnej formie. ^^
witam po dlugiej nieobecności :)
Czytam i czytam i same nowości w świecie komiksowym A i B. Z tego co się doczytałam sytuacja trójkata A&B&S się nie wyjaśniła?
Jak pamiętacie jestem fanką połączenia A&B więc temat szczerze mnie interesuje. Niedawno przypomniałam sobie pierwsze 3 sezony Buffy i ehhh co tu mówić, ja jednak mam do niego sentyment.
Teraz będę znów robiła powtórki Anioła Ciemności...
więc czy tak w skrócie - zanosi sie w komiksach na rostrzygnięcie ostateczne trójkata? I czy Angel nadale jest "ten zły" - bo nie doczytałam...
Cześć attra, fajnie cię znowu widzieć : )
Na pewno mogę napisać że prawie na sto procent nie będzie już Spuffy w sezonie 9 ponieważ sam Spike pojawi się w jej komiksach dopiero pod koniec, teraz będzie miał 5 numerów mini serii a później pojawi się gościnnie w Angel & Faith. Andrew Chambliss autor komiksów specjalnie wybrany przez Jossa powiedział również kilka miesięcy temu w wywiadzie że miłość Spike do Buffy jest nieodwzajemniona, co widać w komisach zwłaszcza numerze 10 tego sezonu w którym wyjeżdża.
Nie chcę mówić że Spuffy jest w tej chwili martwe bo myślę że takiej odpowiedzi nie dostaniemy aż do końca Buffy dlatego że Joss nie chce stracić fanów, ale na pewno w tej chwili można powiedzieć że ich „romans” rozpoczął się i skończył pod koniec odcinka „Chosen”.
Jeśli chodzi o Bangel to właściwie ich romans stoi w miejscu na zasadzie kochają się ale coś im przeszkadza w byciu razem ponieważ mają oddzielne serie. Według Georgesa Jeanty który robi rysunki do komiksów Buffy sam Joss na spotkaniu w ich sprawie przed sezonem dziewiątym powiedział coś w stylu że Buffy i Angel są bratnimi duszami ale są w tej chwili dla siebie nieosiągalni, co mówi wszystko.
Angel nie jest zły i nigdy nie był po prostu z odpowiedzi które dostaliśmy wynika że był manipulowany przez Whistlera i nieznany podmiot o nazwie Twilight. Powiedziano mu że musi robić co każą by uratować świat bo przez to że Buffy w sezonie siódmym aktywowała pogromczynie zachwiała się równowaga i znalazł się on w niebezpieczeństwie.
Wiele jeszcze nie wiemy w jego sprawie tak naprawdę dopiero dostajemy pomału odpowiedzi w Angel & Faith, niedługo ma się między innymi pojawić numer poświęcony Whistlerowi w którym mamy poznać całą prawdę o nim i jego planie.
Mam wrażenie że Joss zrozumiał że w sezonie ósmym poszedł za daleko z Angelem i teraz stara się to jakoś odkręcić wiec trzeba cierpliwie czekać.
Również wciąż jestem fanką Bangel i chyba to jest jeden z powodów dla których czytam te komiksy mimo że te Buffy jak na razie są słabe. Chociaż muszę przyznać że odkąd Spike wyjechał zaczęły się moim zdaniem rozkręcać dzięki Wolfram & Hart i Senior Partners, aczkolwiek mogę być trochę stronnicza bo zawsze ich uwielbiałam.
Ostatnio zakupiłam sobie wreszcie sezon drugi oraz trzeci Buffy na dvd bo miała trochę oszczędności i już obejrzałam je prawie w całości. Jednak pewne rzeczy się nie zmieniają bo wciąż je uwielbiam, a teraz odkładam na pierwszy sezon Angela : )
Beksi,
witam i dziękuje za tyle informacji. Czyli tak jak juz kiedyś pisałyśmy tu na forum - nie tak szybko cokolwiek w sprawach "trójkąta" się wyjaśni...
cały czas mam nadzieje, ze powstanie serial "10 lat później", gdzie wszyscy sie spotkają, może bardziej mroczny, trochę gorzki po tym co wszyscy przeszli...
Szkoda, mi przyjaźni z Willow i ksanderem, bo z tego co doczytałam, to troszkę się popsuła. A to było coś "pewnego" i trwałego na tle pozostalych wydarzeń.
Ja mimo sporej ilości lat, też uwielbiam Buffy i Angela - często ogladam powtorki na róznych programach SC-F itp...
W końcu to były moje lata młodzieńcze i fascynacja "wampirem z duszą"...
Serial 10 lat później... byłoby super, ale niestety wątpię. Szanse są zerowe. Chodzą pogłoski, że będzie reboot filmowy, ale nie z originalnymi aktorami i byłoby opowiedzenie tej historii od początku, oczywiście nieco zmienionej.
Wątpię, żeby Joss Whedon wrócił do kręcenia seriali po tym jak zrobił Avangers, a i aktorzy pewnie by nie wróciili. Nie wiem czy widziałaś jak dziś wyglądają Nichoas Brendon (Xander) , James Marsters (Spikee) czy sam David Boreanaz (Angel). Nicholas strasznie się postarzał, nie wspominając już o tych pozostałych dwóch, wampiry nie powinny prawda? Nawet makijaż by tutaj nie pomógł.
Ja osobiście czytam komiksy z własnego poczucia obowiązku, chcę wiedzieć jak to się skończy i nie odpuiszczać jak już zaszłam tak daleko, ale nie mam już najmniejszej ochoty wracać do seriali, może nie jestem aż takim wielkiem fanem.
Pewnie nie jestem, bo ciągle oglądam na nowo Smallville. To właśnie ten serial naprawdę pokochałam
Tak byłoby fajnie jakby powstał serial 10 lat później ale wątpię że takie coś powstanie oprócz tego co powiedziałaś trinityR mam wrażenie że Joss stracił zainteresowanie postacią Buffy.
Nawet komiksy to tak naprawdę dzieło innych ludzi, jeśli dobrze zrozumiałam to on tylko dał główny rys fabuły oraz czyta poszczególne scenariusze i jak coś mu nie pasuje to nanosi poprawki. Myślę że można powiedzieć że jest on zajęty teraz karierą w Hollywood zwłaszcza po tak dużym sukcesie The Avengers.
Co do trójkąta wydaje mi się że Joss boi się stracić fanów dlatego nie chcę dać jednostronnych deklaracji w tej sprawie i będzie go przeciągać tak długo jak tylko może.
Jeśli chodzi o przyjaźń to właściwie nie mamy w tym sezonie nie tylko Willow i Xandra ale również Xandra i Buffy, plus Giles nie żyje co sprawie że brakuje czegoś ważnego zwłaszcza że był wspomniany do tej pory tylko raz. Właściwie sezon do tej pory był oparty na Spike i Buffy którzy są największymi przyjaciółmi i wspierają się wzajemnie czyli coś jak sezon siedem. Wokół również pojawiło się kilka nowych postaci nic ciekawego jedna z nich to jakiś policjant podobny do Kate Lockley, mało oryginalne. Teraz mamy fabułę z Buffy oraz Kennedy jako współpracowników nic więcej.
Muszę powiedzieć że fabuła w komiksach jest tak bezsensowna i nudna że ja osobiście staram się je w większości ignorować.
Nie wiem czemu czytam te komiksy chyba jestem trochę masochistką no i ciekawość robi swoje. Szczerze wolę obejrzeć sobie któryś z pięciu sezonów Buffy (dwóch ostatnich nie wspominam zbyt miło odkąd je ostatnio oglądałam więc jej omijam) oraz Angela. Wciąż jestem fanką obydwu seriali tylko coraz bardziej łapię się na tym że o parę rzeczy w nich po prostu nie dbam. A w międzyczasie lubię powrócić również do innych moich ulubionych seriali teraz właśnie zaczynam robić maraton Forever Knight.
Czasem cos się ogląda z sentymentu dla pierwszych wrażen jakie sie miało podczas oglądania. U mnie na przykład A & B to jedna z ulubionych par serialowych. Tym bardziej, ze wciąż nie mogą być razem.
Tak, u mnie podobnie Bangel to moja ulubiona serialowa para i absolutnie kocham pierwsze trzy sezony Buffy oraz IWRY. Czasami jak mam czas lubię oglądać filmiki robione przez fanów na YouTube oraz czytać fanfiki i myślę że to nigdy mi się nie znudzi.
Ooooo ja mam tak samo z tymi filmikami! jak mam natchnienie i czas to caly wieczór czasem oglądam A&B na you tube :)
Moje ulubione to AU robione przez sunsetfan, moim zdaniem są genialne
http://www.youtube.com/user/sunsetfan
hhe:) To ja do Was nie pasuję. Robię to samoL oglądam, czytam fanfiki, robię i oglądam filmiki, ale... ze Smallville:)
Choć jestem wierna Buffy i Angelowi jeśli chodzi o komiksy. Chcę wiedzieć jak to się skończy
Oglądałam Smollwille kilka sezonów kiedyś ale średnio mi się podobał więc w pewnym momencie przestałam. Nie wiem czemu bo w lubię postać Supermana w dzieciństwie uwielbiałam oglądać serial „Nowe przygody Supermana” a teraz nie mogę się doczekać filmu „ Man Of Steel”.
Może kiedyś dam mu drugą szansę jak będę miała więcej czasu : )
w sumie to ja zakochałam się w Smallville dzięki jednej postaci: Lexa Luthora. Nigdy nie będę miała tego dosyć dzięki niemu:) Potem dopiero pokochałam resztę":D
Castle oglądam, bardzo fajne:)
Tak, oglądalam je nie raz ani dwa i uwielbiammmm :)
Ogólnie lubię takie filmiki z moimi ulubionymi parami serialowymi, typu Jezioro Marzeń czy roswell. Ale A&B zawszew będą the best :)
Ja też, ostatnio oprócz B&A lubię Beckett i Castle z serialu „Castle” to jeden z moich ulubionych seriali.
No to ja jeszcze oglądam filmiki z serialu Weronika Mars - w sumie dla postaci Logana oraz z serialu Pod osłoną nocy (straszne, że nie ma dalszych sezonów ).
A tak na marginesie to lubię jeszcze serial Supernatural oraz z Joshua Jacksonem Fringe: Na granicy światów. Niestety na tv N cześto zmieniają godziny emisji i czasem przegapiam odcinki :(
Supernatural przestałam oglądam na piątym sezonie, bo mnie kompletnie znudziło:(
Ostatnio polubiłam jednak nową Nikitę i z niecierpliwością czekam na nowy sezon plus na nowy serial z Kristin Kreuk - Beauty and the Beast,
trinityR - a o czym jest ten serial Beauty and the Beast? Bo opis na FW jest dość mętny :) Ale już mnie zaciwkawiło gdzie by go za darmo zobaczyć...
szczerze to ja nawet nie czytałam dokładnie o czym będzie. Widziałam tylko promo na youtube, a że kocham Kristen Kreuk to będę oglądać, tym bardziej ,że to jest stacja, która puszczała wcześniej Smallville. Podoba mi się to, że oni są wierni swoim aktorom.
Ja wciąż oglądam Supernatural ale ostatnie sezony to tak bardziej z przyzwyczajenia i dla postaci Castiela którą uwielbiam. Oprócz tego jak już wspomniałam uwielbiam Castle i Grimm mnie ostatnio wciągnął.
Moonlight też bardzo lubię i zdarza mi oglądać filmiki z niego, ostatnio też miałam małą obsesje na punkcie serialu Forever Knight więc i filmiki zdarzyło mi się z niego oglądać.
A i czekam na nowy serial Dracula z Jonathanem Rhys Meyers w roli głównej, pokładam w nim naprawdę duże nadzieje.
O matko, serial Dracula??? Ale jestem w tyle za nowościami...Masz linka do niego, żeby zobaczyć o co chodzi? :) A Grimm też oglądam, trochę schematyczny ale ciekawy.
Na filmwebie jeszcze go niema więc ci dam link do imdb http://www.imdb.com/title/tt2296682/
Ja usłyszałam o nim niedawno i nie mogę się go doczekać.
hmmm patrząc na to iż nie wszystko jest dla mnie czytelne po angielsku doczytałam, że chce się za coś zemścić, ale zakochuje się w kobiecie, która zdaje się być reinkarnacją jego zony???
Ciekawe czy zrobią to z klimatem - czy rodem ze Zmierzchu (do ktorego nie mam szacunku niestety)...
W sumie napewno zobaczę jak tylko sie pojawi, bo robię podejścia do wszystkiego co o wampirach prawi ":)
Właśnie opis wskazuje że będzie to coś z świeżego i klimatem a nie jak zmierzch którego nie lubię i traktuje jako parodie wampirów dlatego nie mogę się doczekać.
Przyznam również że brakuje mi ostatnio naprawdę klimatycznych seriali tego typu bo Czysta Krew się zrobiła strasznie nudna a Pamiętniki Wampirów zniechęciły po drugim sezonie.
dokladnie, ja też teraz będe przez Ciebie czekała na ten serial :) Od dawna nie ma niczego o wampirach z fajnym klimatem. Ostatni serial jaki mi się podobał to był Moonlight właśnie. TB dla mnie przestal być ciekawy po drugim sezonie, strasznie płytki się zrobił... A Pamiętniki Wampirów dałam rade oglądać tylko do końca pierwszego sezonu. Potem już nie mogłam... co jakiś czas przypominam sobie Kindred: The Embraced - to jest serial z mega klimatem.
Zmierzch to dla mnie gwałt zadany na postaci wampirów, spaczenie jej i spłycenie do poziomu Strasznego Filmu... Za to byłam w kinie na Dark shadows Burtona i powiem że sie naprawdę posmiałam - niektore teksty mnie rozwalaly kompletnie.
Zgadzam się z tobą chociaż ostatnio The Gates mnie miło zaskoczył tylko jeden sezon i aż prosiło się o więcej.
Też uwielbiam Kindred: The Embraced i często do niego wracam, również niedawno odkryłam Forever Knight inny klimatyczny serial o wampirach z lat 90-tych.
Brakuje mi właśnie takich seriali o wampirach z dobrą fabułą, aktorstwem, klimatem i duszą.
A zmierzch to jeden z najgłupszych i najśmieszniejszych filmów jakie ostatnio oglądałam. Najgorsze że spodziewałam że że będzie to kiepski film a i tak byłam zażenowana gdy go oglądałam.
Dark Shadows jeszcze nie oglądałam ale mam zamiar niedługo nadrobić zaległości.
The Gates też oglądalam, szkoda że nie ma kolejnego sezonu. Zapowiadal sie ciekawie. Zgadzam sie z Beksi - to co zrobili z Ericiem wołalo o pomste do nieba, zwłaszcza w tym sezonie gdy zapomnial kim jest przez czar wiedźmy...
Z seriali komediowych to raczej nic mi nie przychodzi do głowy co bym oglądała. Kilka odcinków Jak poznalem waszą matkę, ale jakoś mnie nie zachwycil ten serial. A co do zmierzchu, to zmuszona zostałam do zobaczenie 3 części u znajomych w ramach nocy z filmami. I gdyby nie piwo, to bym chyba nie zdzierzyla. Zażenowanie, to faktycznie było podczas oglądania.
Ale cały czas czekam na serial o wampirach własnie z duszą (jak dracula F.F. Coppoli) i klimatem. Bo to co nam do tej pory się serwuje jest cieżkostrawne :)
ja wciąż oglądam Czystą KRew, przebolałam drugi sezon, najgorszy moim zdaniem, a teraz... łech... oglądam piąty, ale jest tylko ciut lepszy od drugiego. Mimo wszystko przyzwyczaiłam się do postaci i są tam wątki, które wciąż chcę śledzić, więc mam tylko nadzieję, że S6 będzie lepszy:)
Seriali, o których rozmawiacie nie widziałam. W sumie to aż tak bardzo się wampirami nie interesuję.
Polecam jak poznałem waszą matkę, heślu lubicie komediowe.
Mi się drugi sezon Czystej Krwi podobał ale im dalej tym gorzej i to co zrobili z postacią Erica nie wybaczę, był jedną z najlepszych postaci w tym serialu a teraz tak mnie denerwuje że ledwo mogę na niego patrzeć.
A seriale komediowe to oglądam tak czasami jak mam naprawdę paskudny nastrój, mój ulubiony to Moja Rodzinka bo kocham brytyjski humor.
Jak poznałem waszą matkę jeszcze nie oglądałam ale moja siostra mi o nim opowiadała i zastanawiam się czy spróbować.