Czy czyta ktoś z was sezon 8 Buffy wydawany w postaci komiksu. Jaka jest wasza opinia na jego temat.
Przejrzałam właśnie drugi raz numer 34 czwarty i przyznam się szczerze że niektóre pomysły twórców do mnie nie przemawiają.
Spoiler: Cieszę się że Buffy jest znów z Aniołem, ale nie podoba mi się sposób w jaki są razem. Martwi mnie również Anioł jako Twilight. Mam nadzieję że wszystko się jakoś wyjaśni w najbliższych numerach i okaże się że mówił prawdę i to nie on jest odpowiedzialny za śmierć tych niewinnych dziewczyn.
Jak myślicie jak to wszystko się skończy może ma ktoś z was jakąś teorie.
Buffy prowadzi oddział pogromczyń w Szkocji. Pomaga jej w tym Xander i jej siostra Dawn. Giles jest w Anglii, a Willow jeśli dobrze pamiętam w Nowym Jorku. Do swojej dyspozycji mają szeroki wachlarz parapsychologów, jasnowidzów czarownic oraz wysokiej jakości technologię. Okazuje się że Buffy aby zdobyć fundusze na zdobycie tej technologii oraz utrzymanie oddziałów okradła bank.
W tym samym czasie rząd bada pozostałości po Sunnydale i charakteryzuje Buffy oraz resztę Scoobie Gang jako międzynarodowych terrorystów.
Następnie poznajemy głównego big Bad sezony którym okazuje się tajemniczy, zamaskowany Twilight którego celem jest koniec magii na świecie. Twilight atakuje i zabija koło 200 pogromczyń oraz próbuje zabić Buffy.
Niedawno okazało się że pod maską był tak naprawdę Angel oraz że Twilight to prawdopodobnie jakiś portal albo rodzaj innego wymiaru w którym Buffy z Angelem mogą być razem szczęśliwi.
Równocześnie w tym sezonie Buffy w nagrodę zyskała nowe uprawnienia między innym potrafi latać, jest również jeszcze bardziej silniejsza. Razem z nią takie same uprawnienia uzyskał Angel ponieważ okazało się że on i Buffy są Jing i Jang.
To tak w dużym skrócie, trochę to skomplikowane i żeby dowiedzieć się więcej trzeba niestety zacząć czytać komiks. Do tej pory wyszło 35 numerów z 40 i jeszcze dużo nie zostało wyjaśnione.
Wątek z przed 9 lat, ale czy doczytalas jak kończy się komiks ? Serial to dla mnie mega dużo wspomnień z młodszych czasów i jestem ciekawa jak kończy się ta historia. Pozdr
ja też czytam, ale nie podoba mi się związek buffy i anioła, ja zawsz\e wolałam spikea, anioł mi na nerwy działa, ale no cóz... kwestia gustu. Tylko czekam aż Spike się pojawi.
To nikt oprócz trinityR nie interesuje się dalszymi losami Bufffy? Szkoda.
W odpowiedzi na jej post na razie skupię się na moich przemyśleniach dotyczących nowych numerów i związku Buffy z Angelem. Jak będę miała czas to postaram się napisać trochę o wcześniejszych numerach które również są bardzo ciekawe i dużo się w nich dzieje.
Jeśli chodzi o związek Buffy i Anioła w komiksie to nie winem co myśleć. Trochę byłam zdziwiona że mu tak szybko uwierzyła bez żadnych większych wyjaśnień, zwłaszcza że wyraźnie było pokazane że był Twilightem i robił te wszystkie straszne rzeczy. Jakoś nie przemawiają do mnie argumenty twórców że to normalne bo ona go wciąż kocha i są bratnimi duszami. Dla mnie mimo że jestem bangel są one nieprzekonywujące, wręcz mogę powiedzieć naciągane. Największe zdziwienie jednak dopadło mnie w numerze 34 jak zaczęli uprawiać seks czym wywołali apokalipsę, tak to nie żart tak było. Od razu nasunęło mi się kilka pytań:
Pierwsze pytanie jak tylko to zobaczyłam to co się stało z klątwą Angela? I czemu Buffy wiedząc o niej tak szybko rzuciła mu się w ramiona o nic nie pytając.
Drugie pytanie to czemu Angel nazywa Buffy Buff nigdy w serialu tego nie robił, przynajmniej z tego co pamiętam.
Trzecie o co chodzi z tym portalem który otworzyli właśnie poprzez seks.
Mam nadzieję i moim zdaniem to jedyne logiczne wyjaśnienie, że coś nimi steruje. Nie wiem jakiś demon albo istota wyższa. Nie wykluczam również że Shanshu się dzieje bo w komiksie Angel After The Fall, który jest kontynuacją Angela było napisane że on w tej apokalipsie prawdopodobnie będzie stał po złej stronie. Więc zakładając że apokalipsa w Buffy jest tą apokalipsą to może dawać do myślenia. Podobało mi się wejście Spikea w statku kosmicznym na końcu ostatniego numeru, i ta mina Buffy i Angela kiedy się pojawił. Oprócz tego podobało mi się ze Buffy z Angelem ramię w ramię powrócili do normalnego świata by pomóc reszcie rozprawić się z demonami i powstrzymać tą apokalipsę którą sami rozpoczęli.
Szkoda że na następny numer trzeba czekać do września, bo czekam aż się to jakoś wszystko wyjaśni.
Zachęcam wszystkich do czytania bo mimo wszystko warto. W końcu oficjalnie są do dalsze losy Buffy.
Nie wiem czy oto ci chodzi. Jak jesteś zalogowana na chomikuj pl. to wystarczy wpisać buffy season eight chomikuj.pl w Google i od razu pojawią ci się strony osób od których możesz go ściągnąć. Możesz jeszcze pobrać z peb.pl wtedy po prostu wpisujesz buffy season eight peb.pl. i na początku pojawia się strona z której możesz pobrać komiks. Ewentualnie możesz wpisać po prostu buffy season eight download w Google i poszukać na stronach które się pojawią, na pewno coś znajdziesz pełno tego w sieci.
Pozdrawiam.
dzięki wielkie za odpowiedź właśnie skończyłam oglądać pierwszy sezon Buffy i czekam aż pojawią się kolejne. Na razie zostaje mi komiks :)
Nie ma za co. Ja stwierdziłam że w wakacje zrobię sobie powtórkę z Buffy i Angela. Zamierzam obejrzeć obydwa seriale w całości oraz przeczytać komiksy jeszcze raz. Nie mogę się po prostu doczekać do września i następnego numeru.
Pozdrawiam.
ja właśnie teraz robie sobie powtórkę z Buffy z Aniołem będzie trudno bi nie mogę znaleźć żadnej strony z tym serialem obojętne czy z lektorem czy nie. A jeśli chodzi o komiks to ściągnęłam jeden ale nie mogę przeczytać bo piszę ze nie może odczytać i nie wiem co robić :/
Ja mam pierwszy sezon na dvd kiedyś kupiłam w promocji, a pozostałe ściągnęłam z torrentów i zapisałam sobie na płytę. Chciałam kupić 2 i 3 też na dvd ale z kasą u mnie krucho ostatnio, więc pozostaje mi być piratem niestety.
Jeśli chodzi o komiks jak masz rozszerzenie cbr to zmień na zip później kliknij wypakuj tutaj i powinno być ok.
Pozdrawiam.
ja nie ściągałam filmów odkąd znalazłam strony gdzie można oglądać seriale bez ściągania to w ten sposób oglądam.
Ja kiedyś ściągałam, teraz jak jakiś film lub serial mi się podoba i jest w Polsce dostępny na dvd to staram się uzbierać kasę i kupić. Po prostu nie lubię oglądać na komputerze, wole rozłożyć się na kanapie przed telewizorem. A jeśli wiem że obejrzę coś nie raz tylko kilka razy, to dla mnie nie są to pieniądze wyrzucone w błoto. Niestety tak jak wcześniej mówiłam ostatnio z kasą było u mnie krucho. Więc na razie musiałam się powstrzymać od zakupów.
Nie spodziewałam się że jeszcze kiedykolwiek ktoś odkopie mój stary temat na temat sezonu 8 który już całkiem porzuciłam bo przeniosłam się do tematu założonego przez trinityR : ).
Jeśli chodzi o to Buff zgadzam się że w serialu tak mówił na nią Angelus ale w komiksie był to Angel, nie wiem czy to błąd czy było to celowe. Nie mniej fabuła tego komiksu to straszny bałagan więc wszystkiego można się spodziewać.