PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 323 tys. ocen
8,8 10 1 322990
9,1 62 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Skończyłem oglądać BB już ok. miesiąc temu ale nadal mi brakuje tego serialu. Znacie może
jakiś serial, który wciągnie mnie tak samo (bo bardziej to chyba niemożliwe)? Chodzi mi o
gatunek, klimat i tak samo wyrazistych bohaterów jak w BB. Jeśli nic się nie znajdzie to jadę
jeszcze raz całość :P

ocenił(a) serial na 10
InfernoTERR0R

hej, jeżeli interesuje Cię wartka akcja i konkretne postacie polecam Dexter'a /(no,chyba że już jesteś po seansie).
pozdr

ocenił(a) serial na 10
psychodelicje

Nie, nie oglądałem jeszcze a dużo dobrego słyszałem o Dexterze i jesteś kolejną osobą, która poleca mi ten serial. Chyba zatem pora się za niego zabrać. Dziena

ocenił(a) serial na 8
InfernoTERR0R

The Sopranos, Boardwalk Empire, The Wire, Luther.

ocenił(a) serial na 10
InfernoTERR0R

Osobiście nie polecam Dextera. Nudny, suchy, schematyczny, źle zagrany, amatorsko nakręcony serial na odwal się. Szlag mnie trafia jak ludzie stawiają go wyżej od Breaking Bad.
Od siebie polecam Boardwalk Empire. Ostatnio zacząłem. To poziom BB, czyli coś, co od dłuższego czasu nie widziałem.
Jeszcze The Walking Dead jest niezłe ale 3 sezon strasznie zamula i jeśli wolisz oszczędzać czas na same najwyższe półki jak BB, to właśnie BE polecam

ocenił(a) serial na 10
Bejts

Dodam, że nie chodzi mi o sezony 5-8, tylko o te uważane za arcydzieła, czyli 1-4

ocenił(a) serial na 8
psychodelicje

Konkretne postacie w Dexterze? Uśmiałem się :D

ocenił(a) serial na 9
psychodelicje

Z Dextera warto zobaczyć sezony: 1,2,4, resztę można w sumie olać, bo po co sobie dobry humor psuć. ;)

ocenił(a) serial na 10
InfernoTERR0R

Seriale, które wciągnęły mnie podobnie jak BB:
The Wire, Six Feet Under, Twin Peaks, Boardwalk Empire, Shield, Oz.
Poza tym są jeszcze takie jak Dexter czy Lost ale po paru sezonach odczuwa się niestety spadek poziomu (tzn. oczywiście jest to kwestia gustu ale jak dla mnie oba te seriale z bardzo wciągających zrobiły się nieco zbyt na siłę wydłużone).

ocenił(a) serial na 10
InfernoTERR0R

Gra o Tron, Doctor Who

ocenił(a) serial na 10
InfernoTERR0R

Lost, Prison Break, House of Cards, Game of Thrones, Dexter, The Walking Dead.

ocenił(a) serial na 10
InfernoTERR0R

Z tych nie wymienionych tu jeszcze został Deadwood. Akcji zbyt szybkiej nie ma ale aktorstwo i klimat to po prostu pierwsza klasa.

ocenił(a) serial na 8
InfernoTERR0R

Jest parę i to o wiele lepszych. The Wire, Sopranos, Oz, Deadwood (szkoda, że nie dokończyli), Six Feet Under - cóż ale wiadomo HBO klasa sama w sobie.

ocenił(a) serial na 9
InfernoTERR0R

Prison Break, Gra o Tron

Ale faworytem i tak jest Lost.
W tym serialu postacie są wręcz genialne (niektórzy nawet mówią że w tym serialu nie chodzi o fabułę a o postaci) a na klimat brak mi słów.
Tak więc polecam.

ocenił(a) serial na 9
InfernoTERR0R

The Wire, Oz.
Dexter jest super, ale czym dalej tym gorzej. Cały czas się fajnie go ogląda bo się kibicuje głównemu bohaterowi, ale scenariusz kuleje w późniejszych sezonach. Na pewno wart obejrzenia, ale tak od razu po BB obejrzałbym the Wire (co zrobiłem i nie żałuję) i Oz, jeśli lubisz klimaty więzienne to najlepszy serial jaki widziałem póki co.