PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=795995}
4,9 18 tys. ocen
4,9 10 1 17559
1,4 5 krytyków
Botoks
powrót do forum serialu Botoks

Pytanie

ocenił(a) serial na 3

Oglądam tak sobie ten serial i naszła mnie pewna rozkmina. Czy naprawdę też tak jest jak w serialu ,że po aborcji dziecko leży w jakiejś misce i czeka na smierc?? Przeciez to chore! Nie dziwie sie teraz czemu nie chcą w pełni zalegalizować aborcji, ludzie przecież tak nie moze być! Mam nadzieję że po tym serialu dużo ludzi przejrzy na oczy i zobaczy jakie mordy dokonywane są na bezbronnych istotach.

Egzorcysta_Ferdas

No cóż, większość ludzi, woli o tym nie myśleć, jak mówiła ta matka w serialu "wyciągnijcie TO ze mnie". Ten temat jest bardzo trudny, bo tu nie ma prostych rozwiązań i wątpię, czy kiedykolwiek będą.Tyle tylko, że patrząc na to, co się teraz dzieje, to taka aborcja nie jest gorsza od urodzenia dziecka i "wzięcia spraw w swoje ręce" (wiadomo, o czym piszę) lub wyrzucenia do śmieci.A dzieje się tak ostatnio coraz częściej.W serialu, reżyser "podkręcił" wszystko na maksa, żeby było bardziej kontrowersyjnie, ale sami powiedzcie, bazując tylko na tym, co się słyszy (co wyjdzie na światło dzienne) czy bardzo przesadził? Służbę zdrowia mamy taką, jaką mamy.Dopiero co czytałem o jakieś kobiecie, którą przez 9 godzin, wszyscy mieli w dupie, zamiast pomóc, aż w końcu zmarła.Prawda jest taka, że jak masz pieniądze, to MOŻE uda ci się coś wskórać i akurat cię wyleczą, ale jak jesteś gołodupcem, to tylko spokojnie patrzą, jak zdychasz.Ja zawsze mówiłem, że zdrowie, to największy skarb i osobiście, to wolał bym chyba umrzeć szybko, niż cierpieć na tych wykańczaniach. Vega może i troszkę podkoloryzował, ale w większej części, pokazał, jak jest, a kolorowo nie jest i nie ma się co oszukiwać.Chyba pamiętacie jeszcze "Łowców Skór"? A to przecież było lata temu.
A co do tej miski, to możliwe.Aborcja, to nie jest nic przyjemnego, bez względu na zastosowaną metodę. Gdyby ludzie kierowali się tylko instynktem, jak zwierzęta, to nie mielibyśmy z tym problemu, bo w przyrodzie, słabe osobniki są eliminowane, a i też trafiają się wyrodne matki, które nie czuja żadnego przywiązania do własnego potomstwa.Od czasu do czasu, to i wśród "inteligentnych" homo sapiens, trafiają się takie jednostki.Gdyby odrzucić człowieczeństwo, to byśmy się nawzajem powybijali i swoje dzieci, w obronie terytorium, czy czego tam jeszcze.Zresztą i bez tego się mordujemy.

Egzorcysta_Ferdas

Serio bierzesz wszystkie filmy i seriale za prawdziwe? Pewnie też sądzisz, że sądy każą osobom wnoszącym o ustalenie płci pokazywać wszystkim majtki i na tej podstawie dochodzi do wniosku, czy komuś pozwolić na zmianę płci czy nie.

niunia123_filmweb

dochodzą*

ocenił(a) serial na 3
niunia123_filmweb

Uważam że jak coś jest pokazane w serialu to ma w jakimś stopniu odzwierciedlenie w rzeczywistości, nie bez powodu autor chce nam to pokazać, bo zapewne coś takiego miało miejsce. A ty tak nie uważasz?