PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=235503}

Bosco

Bosco Daibōken
1986 - 1987
8,1 328  ocen
8,1 10 1 328
Bosco
powrót do forum serialu Bosco

O matko!!!

ocenił(a) serial na 10

Ile ja się tego naszukałam... I wreszcie znalazłam! Rany, to była jedna z moich ulubionych bajek z dzieciństwa:) Do dzisiaj pamiętam, jak się bawiłam z kuzynkami w 'Kapturnika' (którym był mój brat;D). Ehh, kiedy to było, te 10 lat temu... Beztroskie lata;)

ocenił(a) serial na 10
Eruaniel

Tak, tak! Ja też strasznie długo tego szukałam. Wpisywałam chyba źle tytuł na początku. To była moja ukochana bajka. Pamiętam, ze zawsze musiałam ją obejrzeć. A Żabonka to do dziś dnia pamiętam :D

Cathy_Salvatore

jak znaleźlićie te odcinki to sie nimi podzielcie xD z wielbicielami tej bajki xD

piotrek100_1992

Dopisuje się do prośby jakby ktoś miał odcinki pisać na maila : lordanthari@gmail.com

Anthari

również chciałabym wiedzieć gdzie można znaleźć odcinki tej serii...jakiś torrent, rapidshare etc.

mój mail: kinitty@poczta.fm ;]

użytkownik usunięty
Eruaniel

Też się naszukałam, nie mogłam sobie przypomnieć tytułu... Dawno dawno temu budowaliśmy z rodzeństwem latający statek Bosco ze stołu z miską na górze (bocianie gniazdo :D) i "szybowaliśmy nim w przestworzech". A mój brat był Żabonkiem...
Nie znalazłam nigdzie polskiej ani angielskiej wersji, tylko po japońsku albo chorwacku, wpiszcie "Plava princeza" na yt albo "Les aventures du bosco"

Też się tego naszukałem:) Trafiłem rpzyadkiem:) Śwetna bajka.

ocenił(a) serial na 10

Od września można już obejrzeć "Przygody Bosco" na YT w wersji z polskim lektorem, ale tylko osiem odcinków. Wpiszcie "[LektorPL] Przygody Bosco" i się wyświetli lista odcinków z polskim lektorem. Polecam serdecznie tę wersję. :)

ocenił(a) serial na 10

Niedawno na YT pojawił się dwunasty odcinek "Przygód Bosco" (oczywiście w wersji z polskim lektorem), a już wkrótce pokażą się następne odcinki. Póki co, dla szczególnych maniaków tego serialu serdecznie polecam na Tekstowie pełny japoński tekst piosenki z tego serialu, świeżo dodany. Wystarczy wpisać w wyszukiwarce "Tokimeki wa Forever" (bez cudzysłowów) i wyskoczy wam tekst wraz z teledyskiem. ;)

Eruaniel

Raaany! Chodziło to za mną już z jakiś rok! Ale miałam za mało wspomnień.. Aż w końcu na jakimś forum - jeest!
W taki sposób w jaki to wpisywałam w google nigdy bym nie znalazła
Alleluja! Żeby jeszcze tylko było gdzie to obejrzeć..

marcheff37

znalazłam tylko jeden odcinek
http://www.dailymotion.com/video/xqvqcu_dubbing-pl-przygody-bosco-odcinek-1_shor tfilms

ocenił(a) serial na 10
Eruaniel

A ja pamiętam, że najczęściej oglądałam ten serial w domu, a tylko parę razy w świetlicy szkolnej, kiedy były tak zwane "okienka" między lekcjami albo po lekcjach. W mojej miejscowości nikt się nie bawił w żadną postać z tej bajki, ale pamiętam, że na ścianach świetlicy widniały ich portrety - najczęściej Żabona. :) I do dziś ryczę ze śmiechu na wspomnienie scenki z jednego odcinka, kiedy jeden z przyjaciół Emilki (kto dokładnie, tego już nie pamiętam) podłożył do kanapki Karła ogon Kocura zamiast mięsa i jak ten Kocur wrzasnął, kiedy Karzeł go ugryzł w ten ogon. :D

ocenił(a) serial na 10
joanna_kordus

Ja pamiętam, jak oglądałem ten serial. Jak zawsze spieszyłem się ze szkoły szybko do domu po to, aby obejrzeć przygody Emilki i jej ukochanego Żabonka oraz ich przyjaciół Żółwia i Wydry (Kreta). Pamiętam, jak byłem zły, gdy z powodu lekcji czasem nie mogłem obejrzeć jakieś odcinki i jak płakałem z rozpaczy, gdy para zakochanych została w serialu rozdzielona. Na szczęście z poufnych źródeł mam wiadomość, że powstaje wersja literacka "Przygód Bosco" ze zmienionym zakończeniem na happy end :) Hehehehehe. To był odcinek 18, jak Żabon wsadził Kocurowi ogon w kanapkę karła. Ja się to śmieję, gdy Emilka nazwała Żabonka "babiarzem" w odcinku 4 - za to tylko, że trzymał ją nieco dłużej na rękach :) Hehehehe. Albo rozwalają mnie niektóre teksty Damii i jej potyczki słowne z Kapturnikiem (któremu czasami nawet zacząłem już mocno współczuć xD). A wzruszają mnie szczególne sceny miłosne, choć wielka szkoda, że jest ich tak mało :)

Eruaniel

To nieźle. Ja znalazłem dopiero teraz :D. Za żadne skarby nie mogłem sobie przypomnieć tytułu, a to była jedna z najlepszych bajek (emitowanych jeszcze na Polonii 1). Nie pamiętam w jakich latach to oglądałem, ale z pewnością było to ponad 20 lat temu, a raczej ponad 25 !!! Ten Kapturnik na swoim statku powietrznym siedzi mi w głowie do dziś.

ocenił(a) serial na 10
Popow85x2

Na moim koncie na cda są wszystkie odcinki po polsku. W wersji z lektorem, co prawda, ale zawsze lepsze to niż nic. I zmontowałem nawet z fragmentów serialu dwuczęściowy film pełnometrażowy, też obecny na cda. Serdecznie polecam :)

kronikarz56

O Panie ;). W momencie pisania tamtego komentarza oglądałem na YT jakiś odcinek czy dwa, ale mi starczyło. Za stary jestem, żeby wytrzymać na tym dłużej ;), choć w dalszym ciągu uważam, że to super baja dla dzieci. Świetna przygoda. Jakby nie było, dzięki za info :)

ocenił(a) serial na 10
Popow85x2

Rozumiem. Nie ma za co. Ja osobiście kocham tę bajkę i dlatego postanowiłem o tym wspomnieć każdemu fanowi.

kronikarz56

Znalazłem na ex-torrenty.org całość ale trzeba się tam zapisać. Przygody bosco.

ocenił(a) serial na 10
Dariuszf

I co? Tam jest całość z polskim dubbingiem? A ile to kosztuje?

kronikarz56

Jak na razie jest bo to zależy od ilości sedów koszt na rok kilkanaście złotych lektor jest 26 odc i 2 pełne zapewne przycięte. Bardzo fajny torrent z przeróżnymi rzeczami do pobrania są nawet gry i bajki.

kronikarz56

Instrukcja w razie co
Wpisać w google ex torrenty.org
Zalogować się tam kilkanaście złotych za rok używania są 3 metody płatności.
Wpisać przygody Bosco i kliknąć ściągnij
Ściągnąć torrenta za pomocą dowolnego programu a potem można korzystać przez rok z tej super wyszukiwarki.