Ile ja się tego naszukałam... I wreszcie znalazłam! Rany, to była jedna z moich ulubionych bajek z dzieciństwa:) Do dzisiaj pamiętam, jak się bawiłam z kuzynkami w 'Kapturnika' (którym był mój brat;D). Ehh, kiedy to było, te 10 lat temu... Beztroskie lata;)
Tak, tak! Ja też strasznie długo tego szukałam. Wpisywałam chyba źle tytuł na początku. To była moja ukochana bajka. Pamiętam, ze zawsze musiałam ją obejrzeć. A Żabonka to do dziś dnia pamiętam :D
również chciałabym wiedzieć gdzie można znaleźć odcinki tej serii...jakiś torrent, rapidshare etc.
mój mail: kinitty@poczta.fm ;]
Też się naszukałam, nie mogłam sobie przypomnieć tytułu... Dawno dawno temu budowaliśmy z rodzeństwem latający statek Bosco ze stołu z miską na górze (bocianie gniazdo :D) i "szybowaliśmy nim w przestworzech". A mój brat był Żabonkiem...
Nie znalazłam nigdzie polskiej ani angielskiej wersji, tylko po japońsku albo chorwacku, wpiszcie "Plava princeza" na yt albo "Les aventures du bosco"
Od września można już obejrzeć "Przygody Bosco" na YT w wersji z polskim lektorem, ale tylko osiem odcinków. Wpiszcie "[LektorPL] Przygody Bosco" i się wyświetli lista odcinków z polskim lektorem. Polecam serdecznie tę wersję. :)
Niedawno na YT pojawił się dwunasty odcinek "Przygód Bosco" (oczywiście w wersji z polskim lektorem), a już wkrótce pokażą się następne odcinki. Póki co, dla szczególnych maniaków tego serialu serdecznie polecam na Tekstowie pełny japoński tekst piosenki z tego serialu, świeżo dodany. Wystarczy wpisać w wyszukiwarce "Tokimeki wa Forever" (bez cudzysłowów) i wyskoczy wam tekst wraz z teledyskiem. ;)
Raaany! Chodziło to za mną już z jakiś rok! Ale miałam za mało wspomnień.. Aż w końcu na jakimś forum - jeest!
W taki sposób w jaki to wpisywałam w google nigdy bym nie znalazła
Alleluja! Żeby jeszcze tylko było gdzie to obejrzeć..
znalazłam tylko jeden odcinek
http://www.dailymotion.com/video/xqvqcu_dubbing-pl-przygody-bosco-odcinek-1_shor tfilms
A ja pamiętam, że najczęściej oglądałam ten serial w domu, a tylko parę razy w świetlicy szkolnej, kiedy były tak zwane "okienka" między lekcjami albo po lekcjach. W mojej miejscowości nikt się nie bawił w żadną postać z tej bajki, ale pamiętam, że na ścianach świetlicy widniały ich portrety - najczęściej Żabona. :) I do dziś ryczę ze śmiechu na wspomnienie scenki z jednego odcinka, kiedy jeden z przyjaciół Emilki (kto dokładnie, tego już nie pamiętam) podłożył do kanapki Karła ogon Kocura zamiast mięsa i jak ten Kocur wrzasnął, kiedy Karzeł go ugryzł w ten ogon. :D
Ja pamiętam, jak oglądałem ten serial. Jak zawsze spieszyłem się ze szkoły szybko do domu po to, aby obejrzeć przygody Emilki i jej ukochanego Żabonka oraz ich przyjaciół Żółwia i Wydry (Kreta). Pamiętam, jak byłem zły, gdy z powodu lekcji czasem nie mogłem obejrzeć jakieś odcinki i jak płakałem z rozpaczy, gdy para zakochanych została w serialu rozdzielona. Na szczęście z poufnych źródeł mam wiadomość, że powstaje wersja literacka "Przygód Bosco" ze zmienionym zakończeniem na happy end :) Hehehehehe. To był odcinek 18, jak Żabon wsadził Kocurowi ogon w kanapkę karła. Ja się to śmieję, gdy Emilka nazwała Żabonka "babiarzem" w odcinku 4 - za to tylko, że trzymał ją nieco dłużej na rękach :) Hehehehe. Albo rozwalają mnie niektóre teksty Damii i jej potyczki słowne z Kapturnikiem (któremu czasami nawet zacząłem już mocno współczuć xD). A wzruszają mnie szczególne sceny miłosne, choć wielka szkoda, że jest ich tak mało :)
To nieźle. Ja znalazłem dopiero teraz :D. Za żadne skarby nie mogłem sobie przypomnieć tytułu, a to była jedna z najlepszych bajek (emitowanych jeszcze na Polonii 1). Nie pamiętam w jakich latach to oglądałem, ale z pewnością było to ponad 20 lat temu, a raczej ponad 25 !!! Ten Kapturnik na swoim statku powietrznym siedzi mi w głowie do dziś.
Na moim koncie na cda są wszystkie odcinki po polsku. W wersji z lektorem, co prawda, ale zawsze lepsze to niż nic. I zmontowałem nawet z fragmentów serialu dwuczęściowy film pełnometrażowy, też obecny na cda. Serdecznie polecam :)
O Panie ;). W momencie pisania tamtego komentarza oglądałem na YT jakiś odcinek czy dwa, ale mi starczyło. Za stary jestem, żeby wytrzymać na tym dłużej ;), choć w dalszym ciągu uważam, że to super baja dla dzieci. Świetna przygoda. Jakby nie było, dzięki za info :)
Rozumiem. Nie ma za co. Ja osobiście kocham tę bajkę i dlatego postanowiłem o tym wspomnieć każdemu fanowi.
Jak na razie jest bo to zależy od ilości sedów koszt na rok kilkanaście złotych lektor jest 26 odc i 2 pełne zapewne przycięte. Bardzo fajny torrent z przeróżnymi rzeczami do pobrania są nawet gry i bajki.