27 marca 2012 zostanie wyświetlony w Japonii ostatni odcinek anime, prawdopodobnie przyczyną jest brak pomysłów na fillery, a jak wiedzą fani universum Bleach w tej chwili w mandze rozpoczął się finałowy arc który potrwa bardzo długo. Prawdopodobnie anime jednak powróci za kilka lat kiedy materiał mangi będzie na tyle duży by znów zrobić anime bez głupawych zapychaczy.
tak, słyszałam o tym... cóż, będzie mi brakowało tych piątkowych wieczorów :< ale co tam, mamy jeszcze mangę <3
http://www.anime-shinden.info/16135-bleach-zdjety-z-anteny.html <--- na przykład. w każdym razie ja wiem stąd.
Czyli wynika z tego, że twórcy anime zrobią przerwę, żeby nie musieć wymyślać kolejnych fillerów. Nawet dobrze :)
Wcale nie dobrze ;/ Osobiście czy filer czy nie to dla mnie jedna ciągła opowieść i będzie mi jej brakowało.
Ale filler fillerowi nie równy. Może niektóre były znośne, ale ten ostatni to była masakra niespójności i banału, więc jeżeli twórcy mają nam zaserwować coś takiego, a ja żadnego odcinka nie potrafię przepuścić, to myślę że tak faktycznie jest lepiej. Jasne, że każdy z nas będzie tęsknił. To nie jest tak, że teraz się cieszymy, bo hurra mamy spokój z Bleachem na całe pół roku ;p Takie wyjście jest dla mnie wyborem mniejszego zła, więc potrafię je zaakceptować. Możesz w tym czasie zacząć oglądać kolejnego tasiemca ;) Ja się zbieram tak z One Piece, więc chyba się za nie zabiorę gdy Bleach nam się zastopuje pod koniec marca.
Miałem sen... a w tym śnie marzyłem, że któreś anime z "wielkiej trójki" skończy się w ciągu mojego życia. Stało się! Mimo wszelkich zarzekań, na samym końcu odbieram Bleacha (w całości) jako pozytywne anime.
I teraz, kiedy stanę przed (chyba kluczowym w tej sprawie) pytaniem:
-Czy było warto?
-Mimo wszystko, tak.
BB. Bleach!
TV Tokyo zamiast Bleacha ma wyświetlać nowy serial "Naruto SD: Rock Lee no Seishun Full Power Ninden".
Na pewno z tego nie zrezygnują. To ma wysoką oglądalność, ale z powodu fillerów i głupich przeciągaczy zaczyna tracić na swojej jakości. TV zdejmie go na chwilę z anteny, a przez ten czas puści ten nowy serial. To może być w celach marketingowych, by później z wielka werwą wrócić. Jeśli nie oni to prawa autorskie do Mangi zostaną sprzedane innej stacji.
Taaa... mnie ciekawi jak te 19 pozostałych do końca arcu chapterów upchną w 5 odcinkach? Najpierw przedłużają wciskając w mangowy arc fillerowe wstawki a teraz będą musieli to jakoś skrócić lub co gorsza uciąć. W ogóle w głupim momencie to kończą, Fullbringi to był właśnie taki "nowy początek", jak mieli kończyć to mogli to zrobić po pokonaniu Aizena i utracie mocy przez Ichigo :/
A powrót Bleacha (prawdopodobnie pod nową nazwą) jest wręcz pewny. Jest to w końcu jedno z najpopularniejszych anime w Japonii a w mandze rozpoczął się już finałowy arc.
No nie wiem co oni kombinują. Ale koniec emisji jest pewny i potwierdzony przez samego dyrektora Hiroki Takagi, który odpowiada za animacje Bleacha. Zobaczymy.
zgadzam się całkowicie. zaczną za rok reemisję i nie będę pamiętał co się działo po aizenie -.- jak znam życie będzie znowu pełno powtórek i tak w kółko.
skąd przypuszczenie o nowej nazwie?
Jakoś tak się utarło ze anime które "powracają" dostają nową nazwę. Dragon Ball-> Dragon Ball Z, Naruto -> Naruto Shippuuden, Full Metal Alchemist -> Fullmetal Alchemist Brotherhood, Hellsing -> Hellsing Ultimate itd.
Niektóre to nowe podejście a inne to kontynuacje, ale właściwie zawsze jest nowa nazwa.
zgadzam się. Koniec po pokonaniu Aizena byby o wiele lepszy niż teraz w tym momencie ;/ ciekawe tylko kiedy już definitywnie skończą, jednak chyba zekranizują finałowy arc z mangi co nie...
Ja nie mogę... Wracać do Bleacha po kilku latach... Ajś... szkoda, szkoda! Takie świetne anime... Jeśli mają plany powrócić z "wielkim hukiem" za kilka lat to dla mnie mogą i na tym odcinku zakończyć. Niechaj się pacany poutapiają. Wzięliby przykład z "One Piecu". Nie oglądam tego anime ale od 1999 robią masówkę 560 odcinków. Raptem teraz chcą zakończyć anime... Wiadomo samą mangą się człowiek nie nażre, ale nie rozumiem co to za problem stworzyć filler... Pewnie pada budżet... Ale niby z jakiej przyczyny... Szlag... trzeba będzie przejść na inne anime... :/
Pamięć jednak pozostanie.
a ja nie rozumiem waszej frustracji, lepiej przerwać teraz, a wrócić za 2-3 lata ze swierzym dobrym materiałem żeby nie odcinać kuponów od sławy wypuszczając kał w odcinkach. wy na prawdę wolicie przez najbliższe lata oglądać wyssane z tyłka odcinki o niczym i niczego nie wnoszące do niczego zamiast po prostu spokojnie poczekać a w międzyczasie oglądać choćby stare arce - rukia rescue i arancar saga? przecież na tej ostatniej bleachowi stuknęło 300 epizodów. nim się dotrze do ostatniego to pierwszy (czy nawet setny) w pamięci się zaciera i można zacząć od nowa^^
Wspomniales ''One Piece'' osobiscie polecam, po trudnych do przelkniecia pierwszych odcinkach jest naprawde dobre anime :) Zupelnie inny styl niz Bleach, ale lepsze cos niz nic :) I raczej sie teraz konczyc nie bedzie, o to nie ma obaw.
istnieje jeszcze jedna teoria - jak dla mnie bez sensu, no ale - dotycząca tej przerwy. otóż obecny arc (w anime), który już pomalutku zbliża się ku końcowi, ma być ostatecznie ostatnim arcem emitowanym w TV. zatem moje pytanie: po co Kubo miałby rysować kolejnego arca, jak czy tak czy siak mieliby go nie emitować? dla kasy? (no tak, dopalacze kosztują >.>) ale uważam, że Kubo by na takie coś nie poszedł, a nawet jeśli, to stacja, pod naciskiem fanów, byłaby zmuszona wznowić emitowanie Wybielacza. tym bardziej, że arc ma być podobno długi, no i zapowiada się całkiem ciekawie... (chociaż nowy villain zbił mnie ździebko z nóg x.x)
nie pytajcie skąd mam takie dziwne info, wczoraj prowadziłam dyskusję na ten temat z moim kuzynem.
Mam wrażenie że na mangę też nie mają pomysłów... jakas dziwna jest ta druga seria...
Ale kocham Bleach.
Istnieje też jeszcze jedna teoria. Nie wiem czy Japończycy byliby do tego zdolni, ale może oni po prostu chcą nas utrzymać w niepewności i gdy już wszyscy absolutnie będziemy przekonani, że to koniec odc. 368 wejdzie po miesiącu na antenę :D
Wiem, że to niemożliwe, ale cóż, teoria nie może być poparta jeśli się jej nie sprawdzi...
Chce mi się płakać, ale jak wyżej stwierdzono, Fillery czasami były banalne i po prostu głupie i szkoda było czasu tracić na nie... Niestety to jednak wiąże się z długą przerwą, chyba, że po kilku miesiącach wznowią emisję, jak się uzbiera kilkanaście odcinków, ale wątpię. Pewnie dane nam będzie zobaczyć Bleach'a ponownie za rok albo dwa lata ;( Straszne, ale z drugiej strony uzasadnione posunięcie. Została nam manga, ale bardzo będzie mi brakować głosu Ichigo!! Osoba, która "gra" truskawę, jest fantastyczna... ;D
Teraz trzeba znaleźć istotne źródło i poszperać w necie na temat tego kiedy wyjdzie kolejny odcinek i za ile lub czy w ogóle wyjdzie, ale myślę, że tak bo przecież rozpoczęto nowy rozdział.
odcinek 25, 3 kwietnia 2012 (Japonia) kolejny odcinek wiec chyba się Bleach nie skończy.. I teraz nie lecą filery tylko manga !
Anime się nie kończy tylko przenoszą Blicza na TV Osaka. Za pewne będą fillery, bo manga ma dopiero 4 chaptery.
TV Tokyo wydaje mi się być bardziej prestiżowa. Emitowane są tam popularniejsze tytuły.
Bardzo mnie drażni, gdy ktoś na forach zwraca się do drugiej osoby z małej litery, może dlatego że sama zawsze używam formy grzecznościowej. Druga sprawa, jeżeli już odpowiadasz na mojego wcześniejszego posta, to możesz podać jakieś argumenty? Bo rozmowa staje się jałowa ...
Przeglądając listy anime obu telewizji zauważyłam, że ta należąca TV Tokyo jest kilkakrotnie dłuższa. Poza tym stacja emituje tytuły bijące rekordy popularności, czyli Bleacha i Naruto.
To może zaraz ci zacznę pisać Yellyn-san >_<
Może i masz rację że gorsza, ale co to za problem wydać tam Bleacha?
Lepiej Yellyn-dono ;p a tak serio, po prostu martwię się losem Beacha, bo jeżeli stacja decyduje wyrzucić go ze swojej ramówki, to może znaczyć to że spadła mu oglądalność i nie opłaca się wyświetlać go we wcześniejszym pasmie.
Nie, nie spadła mu popularność. Nowy arc mangi ma zaledwie 4 chaptery, więc jeszcze 5 odcinków i MUSZĄ być fillery, a TV Tokyo się boi tego gdyż myśli, że popularność spadnie. TV Osaka jest o wiele mniej popularna(chyba)i dzięki Bleachowi stanie się bardziej.
Ale TV Tokyo zawsze emitowała fillery i nigdy nie było z tym problemów. Co więc teraz się zmieniło?
były stosunkowo niedawno no i były by te fillery BARDZO długie. TV Osaka z powodu braku tego typu serii zyska większą popularność.
Z tym TV Osaka to chodzi chyba raczej o powtórki. Podobno Pierrot (studio odpowiedzialne za animacje Bleacha) potwierdziło zakończenie produkcji :/
http://cal.syoboi.jp/tid/491
NA TV Tokyo możliwe, że nadal będzie Bleach, ale premierowo pojawiać się będzie na TV Osaka. Dodatkowo zmieniono godzinę, ale to chyba oczywiste.
No i zajebiście! Wiedziałem, że to nie będzie koniec! i cholera z tym gdzie to będzie wyświetlane... Byleby szło :D
Z tego co można wyczytać w necie to jest już jednak koniec anime Bleach. Plotka z TV Osaka wynika tylko i wyłączenie z pomyłki, jest to program regionalny (coś jak TVP 3, każdy region ma własną) więc lecą tam co najwyżej powtórki. Trza się z tym pogodzić że nie zobaczymy anime przez długi czas i zadowolić się Mangą.
Ja tam nie wiem, jak to będzie... Jest wiele sprzecznych informacji na ten temat choć szczerze bardziej podoba mi się pomysł z kontynuacją Bleacha na TV Osaka!! Mangę czytam, ale anime daje więcej niż manga... Zobaczymy!
Nie będzie, jest już potwierdzone że ludzie odpowiedzialni za produkcję Bleacha zajmują się teraz tym spin-offem Naruto.
Co za żenada, żeby robili spin-offa a nie Bleacha!! Rozumiem, że fillery zazwyczaj są słabe, ale zawsze lepsze coś niż nic. Mi się podobała seria o Zbuntowanych Zanpaktou. Było zabawianie a niby zdrada Byakuya mnie zaskoczyła... Szkoda, że na jakiś dłłługi czas czeka nas wielkie nic....
W prosty sposób można to wyjaśnić. Z niewiadomych przyczyn Noriyki Abe został przelicytowany i zapadła decyzja, że Bleach nie będzie już wypuszczany, zamiast tego można będzie się szczycić nowym anime. Bardzo mnie tylko zastanawia fakt po kiego grzyba robią (chyba dobrze mi się wydaje) 3 tytuł Naruto, skoro można by zakończyć Shippuudena. Nie ma to jednak znaczenia. Co będzie to będzie. Jeśli wyjdzie odcinek 368 to nie będzie się już o co martwić.