Spodziewał się ktoś tego że jego matka była quincy? Szczerze to nigdy o tym nie myślałem, ale to by wyjaśniało dlaczego ojciec Ichigo przestał być kapitanem.
Szczerze powiedziawszy to nie czytałem mangi jedynie wiernie oglądałem wszystkie ep i ova anime.
Niby seria się skończyła, lub jak mówią niektórzy ma przerwę ale kilka spraw nie zostało zamkniętych. I tu jak pisał mój przed mówca jest także sprawa ojca Ichigo.
chętnie dowiedział bym się więcej, ale na czytanie mangi raczej nie liczył bym, czytasz i później sprawdzasz czy dobrze to nakręcili :) Ale robić na odwrót trochę to straszne czytać o tym samym z uwzględnieniem pominiętych (nie zekranizowanych) zdarzeń z mangi...
Wracając do tematu możesz mi powiedzieć CottonCrush coś o ojcu Ichigo?
Pośrednio było - Kukaku i Ginjo na wieść o Ichigo odwiedzającym pałac króla mówią że "wujek się zdziwi" (czy jakoś tak, nie pamiętam dokładnie), więc powiązanie z klanem Shiba od strony ojca wydaje się już całkowicie oczywiste, zwłaszcza że Ichigo to chodzący klon Kaiena.
Zacznijmy od tego ze Aizen dokladnie w chapterze 397 (bodajze) powiedzial ze jest jak i shinigami i nie dokonczył tego kim jest bo mu Isshin mu przeszkodził, a zarazem po chapterze 513 było wiadomo ze matka kurosakiego byla quincy poniewaz uzyl blut vene. Jeszcze jest kwestia znajomości Isshina oraz Ryukena czyli ojca Ishidy skad oni sie tak znaja a jeszcze koniec tegoz ostatniego chaptera nasuwa jedna jeszcze mi teorie : ) ze Gosciu z wąsami (specjalnie nie pisze kim jest zeby nie spoilerowac i tak juz duzo za spoilerowalem :<) powiedzial jedna sekwencje ze mozliwosc ze to jest dziadek kurosakiego : )
Gdzieś słyszałem że matka Ichigo była siostrą Ryukena dlatego tak się znają z Isshinem , ale to nic pewnego . Jeśli byłaby to prawda to by znaczyło że Ishida jest kuzynem Ichigo XD
SPOILER SPOILER SPOILER....
Wygląda na to że mamy z Ichigo niezłego mieszańca.... jest shinighami, vizardem, quincy ..... wychodzi na to że tak naprawde to tylko człowiekiem nie jest.....