PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199156}

Bleach

2004 - 2012
7,9 20 tys. ocen
7,9 10 1 20091
8,3 3 krytyków
Bleach
powrót do forum serialu Bleach

Ile odcinkow?

ocenił(a) serial na 10

Jak przewidujecie na ilu sie skonczy?
Ostatnio wyczytalem gdzies ze anime mialo sie zamknac w 52 odcinkach, ale patrzac na rozwoj fabuly jest to raczej niemozliwe.

ocenił(a) serial na 7
Yakoob

Bo to jest niemożliwe na japońskich wersjach poki co jest 55 odcinkow

tomblara

Trudne pytanie. Japończycy zawsze robią anime w 13, 26, 52 (zawsze razy dwa) odcinkach, 52 przekroczy, więc wychodzi na to, że skończy się na 104 :]

ocenił(a) serial na 10
lilarcor

i oby tak byloo ^^ ja kocham bleacha ^^ co prawda dopiero na 34 odscinku jestem ale coo tam:P

Your_Worship

Najpierw musi się skończyć manga, żeby ocenić kiedy skończy się anime :D. Na razie na to nie zapowiada się :)

ocenił(a) serial na 10
Power_T

aale przeciez w anime nie musza calej mangi zmiescic:P moga np skonczyc na uratowaniu rukii (jak ja uratuja w ogole - Me jest na 46 epku;))

ocenił(a) serial na 10
Your_Worship

Po obejrzeniu 54 epka (według mnie najlepszego do tej pory) licze na conajmniej drugie tyle ;]
Od 52 epa zmienili opening i ten nowy wymiata totalnie =;]

ocenił(a) serial na 7
Yakoob

tak myśle że to bedzie miało bardzo dużo odcinków coś licze ze moze ok tyle co Dragon Ball w sumie miał ok 500:] albo i wiecej:] fajnie by było tylko jeszcze lepiej by było jakby częściej by sie ukazywał

ocenił(a) serial na 7
Dareios

Ja narazie zakończyłem na 49. A tak ogólnie to pod wrażeniem jestem. Zaczęło się juz wiele rzeczy wyjaśniać a tu nagle koniec. Musze sie opytać mojego klasowego dilera animek.

ocenił(a) serial na 10
Yakoob

Mam nadzieje ze bedzie to roznie dlugie jak Naruto, tylko zeby autor nie umarl i nie spowodowalo to niekonczacych sie fillerow ktore sa fatalnej jakosci. mysle, ze jednak nie moga tego ciagnac tak jak DB bo doprowadziloby to do niezwyklego zagmatwania fabuly, ktora tu jest nieporownywalnie bardziej skaplikowana, a poza tym, chyba lepiej skonczyc i pozastawic maly niedosyt, niz ciagnac to w nieskonczonosc wymyslajac super-kombimacje-mega-zlych-Ho llow'ow-z-upadlymi-Shimigani ablo cos w tym stylu ;)

ocenił(a) serial na 10
Yakoob

Mam nadzieje, ze bedzie to rownie dlugie jak Naruto, tylko zeby autor nie umarl i nie spowodowalo to niekonczacych sie fillerow, ktore sa fatalnej jakosci.
mysle, ze jednak nie moga tego ciagnac tak jak DB bo doprowadziloby to do niezwyklego zagmatwania fabuly, ktora tu jest nieporownywalnie bardziej skaplikowana, a poza tym, chyba lepiej skonczyc i pozastawic maly niedosyt, niz ciagnac to w nieskonczonosc wymyslajac super-kombimacje-mega-zlych-Ho llow'ow-z-upadlymi-Shimigani ablo cos w tym stylu ;)

ocenił(a) serial na 10
Ta_Kumsawa

Obecnie jest 77 odcinów :) Bleach jest bardzo udanym anime tylko żeby się nie stał z tego tasiemiec.
PZDR

ocenił(a) serial na 7
Marins

Aktualnie to jest juz 78 odcinków :D dziś pojawił sie nowy.

ocenił(a) serial na 7
Dareios

to puszczają w środy? 10 maja kolejny odcinek?
ja właśnie mam 78 odcinek, zaczynam dziś już oglądać 4 serię.

wątpie żeby udało im się zamknąć w 104 odcinkach. seria jest niezwykle popularna, różni się dość mocno od mangi i ma rzesze fanów, więc "Bleach" jest na bardzo dobrej drodze żeby stać się tasiemcem chociażby 208 odcinkowym ;) (chociaż nie wiem czy z tą wielokrotnością epizodów tak jest do końca). w każdym razie 4 sezon nie zapowiada konfrontacji z "trzema adwersarzami, co uciekli wraz z howllami", więc raczej na pewno nie będzie końcem.
BTW. 4 opening jest prawie tak samo rewelacyjny jak 3.

ocenił(a) serial na 7
SickBastard

tzn polskiego czasu to to leci w nocy z wtorku na środe, tak że w środy rano już jest.

A teraz lecą filery czyli wypełnienie oryginalnej fabuły wywodzącej się z mangi. Jeśli anime wyprzedza fabułę mangi lub nic nie ma z nią związanego to mówimy że jest to zapychacz (albo tzw filler). Na szczęście nie są to złe odcinki (brakuje dobrej akcji i walk jak to było w Społeczności Dusz, ale na szczęście pomaga w tym wydanie OVA 2, polecam!) bo dla porównania fillery w Naruto są po prostu nudne.

Dareios

raczej duzo tego nie bedzie,w porownaniu z DB,on mial 506 odcinkow+kinowki ;P

ocenił(a) serial na 10
Yakoob

Ja już obejzałem 91 (bo tyle na razie było) i mam nadzieję, że bedzie jeszcze co najmniej 2 razy tyle odcinków :)
Pozdrawiam fanów Bleach :D

Gryzli

Ile bedzie odcinków??
teeraz to bedziew proste do powiedzenia.
skończą tą serie na 150 ewentualnie na 200 odcinkach.
Na zdrowy rozsądek to motywem głównym jest zdrada byłego kapitana aizena (kłania sie pierwsza seria) a motyw Bounto to jest tylko taki motyw przejściowy który ma nam dać troche pauzy od Soul Society (chociaż akcja teraz sie tam przeniosła). W każdym bądź razie
za jakieś dwadzieścia odcinków zobaczymy jak Ichigo z Tensa Zangetsu (ewentualnie pan Quincy czyli Ishida) rozwali Kariye a kapitanowie rozwalą pobocznych (DAWAĆ MI TUTAJ HITSUGAYE Z DAI GUREN HYOURINMARU) a potem jak wieżąc mandze przyjdzie Aizen z swoją zrmią pół Shinigami pół Hollowami i bedziemy mieć 30 odcinków rzezi w wymiarze ludzkim i Soul Society. Więc co jak co ale wszystko co ma początek to ma i koniec ale i tak chciałbym by ten koniec był jak najdalej ale co my możemy zrobić.

Yakoob

Chyba się nie zanosi na koniec. Myślę że pociągną dalej. Póki co ponad 100 już jest.

Amon

narazie z tego co widzialam jest 107 odcinek.

ocenił(a) serial na 10
Leagroove

Już jest 108 - swoją drogą 10/10 dla odcinka :)

Elfen

o taak.. odc. 108 był piękny...pozostaje tylko czekanie na kolejny T.T

btw, czy wy też zauważyliście, że w openingu i endingu pojawia się nowa postać - dziewczyna z ciemnymi włosami i pomarańczowymi oczami, o ile się nie mylę, w stroju shinigami? awww, któż to może być?:>

Elfen

o taak.. odc. 108 był piękny...pozostaje tylko czekanie na kolejny T.T

btw, czy wy też zauważyliście, że w openingu i endingu pojawia się nowa postać - dziewczyna z ciemnymi włosami i pomarańczowymi oczami, o ile się nie mylę, w stroju shinigami? awww, któż to może być?:>

ocenił(a) serial na 5
Itsuki

nie wiem, czy słyszeliście o Memories of nobody. z tego, co wiem (sama filmu nie oglądałam niestety...) gra tam jedną z ważniejszych postaci. nazywa się Senna. tak mi się przynajmniej wydaje ;) obejrzymy, zobaczymy. może nieźle namieszać.
pzdr

daifuku

Ta dziewczyna z ciemnymi włosami to postać z kinówki pod tytułem bleach:memories of nobody,premiera była 16 grudnia w japoni.Od trzech ostatnich odcinków mogliśmy oglądać zmieniony opening ze scenkami właśnie z memories of nobody co miało służyć reklamie.Od 109 odcinka zapewne będzie normalny opening.

ocenił(a) serial na 10
Yakoob

141 według tego
http://epguides.com/Bleach/

Yakoob

Jak dla mnie wogole moze sie nie konczyc, choc na poczatku sie wystraszylam ile jest wszystkich narazie odcinkow...

ocenił(a) serial na 7
Arwen9

Ja myślę, że anime (i manga) skończy się kiedy zabiją Aizena. Kiedy to będzie? Sama nie wiem

ocenił(a) serial na 10
Yakoob

narazie jest 145, według mnie będzie 209 w każdej seri
serii będzie 3