PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199156}

Bleach

2004 - 2012
7,9 20 tys. ocen
7,9 10 1 20089
8,3 3 krytyków
Bleach
powrót do forum serialu Bleach

Fairy Tail

ocenił(a) serial na 10

Właśnie zaczełam oglądać anime FT. Zauważylam duże podobieństwo między Riruką a Sherrie-
wygladaja podobnie i mają podobne umiejętności. Tak samo np. lodowy smok Lyona oraz
Hitsuyagi wyglądaja tak samo. Czy to często sie zdarza w anime/mangach ? Kto od kogo zgapił ?

trance_me

Nie waż się pisać o FT w komentarzach pod Bleachem...

ocenił(a) serial na 10
trance_me

Mam pytanie, polecasz FT ? Czy jest na poziomie Bleach?

ocenił(a) serial na 6
Magic1997

Magic, dam ci małą rozpiskę poziomów niektórych tasiemców. Gintama>=HxH(tytuł się zapowiada na tasiemiec)>OP>Bleach>=Naruto>>>>FT.

ocenił(a) serial na 10
karolhamann

Nie oglądałem jeszcze Gibtamy i OP, a co to za Anime to HxH?

ocenił(a) serial na 10
Magic1997

Gintamy"

ocenił(a) serial na 6
Magic1997

Hunter x Hunter [2011].

ocenił(a) serial na 10
karolhamann

Ok dzieki. Czyli mowisz ze Gintama jest wart ogladniecia ? Ponoc jest to parodia innych anime...

ocenił(a) serial na 6
Magic1997

Gintama jest to tytuł który rozwali ci mózg, będziesz się bawił jak dziecko i chciał więcej.

ocenił(a) serial na 10
karolhamann

Nie ktorzy mowia ze jestli sie nie jest za bardzo ogarnietym w anime to nalezy sobie odposcic z tego powodu ze wikszosc gagow jest wlasnie parodia innych, a ja obejrzalem bardzo malo. Ale skusze sie po ogladnieciu Bleacha.

ocenił(a) serial na 10
Magic1997

Nie słuchaj się go, Gintama to parodia na niskim poziomie, skoro lubisz Shouneny to musisz obejrzeć najlepsze czyli One Piece, Bleach, Fairy Tail, Hunter x Hunter 2011, ta czwórka jest najlepsza :) A jak już je obejrzysz to możesz wziąć się za Naruto (nie oglądaj fillerów!) :P

ocenił(a) serial na 10
Mailo91

Naruta to juz 2 razy ogladalem . Tak samo jak Bleach a w One Piece jestem w 374 odc.

ocenił(a) serial na 10
Mailo91

Hunter x Hunter ma zaledwie chyba 100 odc, troche malo...

ocenił(a) serial na 10
Magic1997

Wciąż wychodzi, więc o to się nie martw ;] dla mnie jest na równi z One Piece na 1szym miejscu, naprawdę warto zobaczyć, zajebiste moce tam są, na pewno fanom shounenów się spodoba. Do tego już od samego początku jest ciekawe, bo pojawia się motyw testów, egzaminów itp :P Przebrnij przez pierwsze odcinki i później zakochasz się w anime hehe

ocenił(a) serial na 10
Mailo91

Widzę po avku, że lubisz Shanksa... więc polubisz także Gildartsa z Fairy Tail xD Nie tylko wygląd taki sam, ale i zachowanim oraz siłą go przypomina, obaj kozaki ;] Ehh też chciałbym jeszcze nie oglądać tych anime... zamiast oglądać drugi raz naruto to właśnie powinieneś się za anime nieobejrzane brać :P

ocenił(a) serial na 10
Mailo91

Tzn, oglądałem dawno temu drugi raz Naruto. Teraz ogladam regularnie One Piece. Tak lubie Shanksa choć na razie jestem w 382 i malo co go pokazuje. Fairy Tail tez obejrze. Ogolnie lubie tasiemce - nie trawie tych krótkich anime ^^

ocenił(a) serial na 10
Magic1997

To tak jak i ja, chociaż znalazłem kilka wciągających serii mających 13-24 odc, ale to nie to samo, co fajne to powinno trwać dłużej :P

ocenił(a) serial na 6
Mailo91

Bleach i Fairy Tail? http://arhn.eu/forum/images/arhnicons/grem.gif Idź spać i się nie odzywaj. 2 średniaki które do pięt Gintamie się sięgają. Obejrzyj wpierw 3 cyfrową liczbę tytułów i później mów takie bzdury.

ocenił(a) serial na 10
karolhamann

Obejrzałem, nie martw się :0 Widać masz gówniany gust, poleciłem mu najlepsze shouneny a ty poleciłeś mu gównianą parodię - nie masz gustu to się nie odzywaj.

ocenił(a) serial na 6
Mailo91

Jeżeli lubisz słabo zrealizowany miks schematów z innych tasiemców, z dwuwymiarowymi postaciami a jedynymi ich wypukłościami to cycki(Fairy Tail) i nie ,Gildartz, Laxus, Erza i Gajeel nie uratują tego tytułu. A co do Bleacha http://youtu.be/JIRqVOmB8GQ?t=1m42s jedyna różnica jest taka, że obejrzałem całość.

ocenił(a) serial na 10
karolhamann

Ta krytyka w tym filmiku to mowa o fillerach... ogarnij się, rozmawiamy tu o odcinkach na podstawie mangi ^.- A mangowe odcinki Bleacha są zajebiste :)
Krytykować można wszystko, akurat zero argumentu jest w Twojej krytyce, czyli można ją rozbić o kant dupy. Miks schematów? Nie widziałęm żadnego tasiemca w którym nie byłoby tych samych schematów lol, zawsze coś się znajdzie.

ocenił(a) serial na 6
Mailo91

Chyba ktoś ma problemy z interpretacją. Wyraźnie powiedział, że do 64 odcinka to porządny tytuł, dalej jest coraz gorszy, nawet po skończeniu fillerów, dowód-autor oglądał Bleacha aż do śmierci Uluquiory, dowód http://myanimelist.net/animelist/UncleMroowa . A tak poza tym, dlaczego miałbym wyłączyć fillery? Należą razem z odcinkami mangowymi do tej serii. To, że Fairy Tail jest miksem schematów nie jest złe, złe jest jednak to jak te schematy wykorzystali. Do Rajskiej Wieży robili wszystko fajnie, oglądało się nawet przyjemnie, później jednak zrobili z tego jeden wielki schemat, Fairy Tail dowiaduje się o wrogu--->Wróg atakuje Natsu i grupkę która jest z nim----->Natsu i grupka dostają po tyłku------>akcja zapychająca-------.grupka pokonuje swoich wrogów------>Natsu walczy z głównym bossem--------->Natsu w walce dostaje po dupie----------->Natsu dostaje powerupa--------->Natsu niszczy bossa przy okazji wygłaszając gadkę jak to ważna jest przyjaźń------->Natsu zapomina o powerupie. Większość postaci jest dwuwymiarowa, Gildartz, Laxus, Erza i Gajeel są dobrze napisanymi postaciami, Natsu, Gray, Juva, rodzeństwo, Makarov, Jellar(czy jak to się pisze), Ultlear i Cana są przeciętni, reszty mogło by nie być, zwłaszcza panów, bo panie przynajmniej cycki mają(przynajmniej większość) to są jedyne walory dzięki którym nie są dwuwymiarowe.

ocenił(a) serial na 10
karolhamann

Nie mam czasu na oglądanie całego filmiku, wystarczyło mi, że pół minuty mu poświęciłem a skończyłem oglądać gdy powiedział, że fajne do czasu aż zaczęły pojawiąać się "wampiry" -.- czyli bounci. Wie, że to fillery to mógł w ogóle o tym nie wspominać, skoro to zrobił to szkoda czasu na dalsze oglądanie... a później poziom wcale nie zmalał, ale arc 1 czyli Soul Society i ten z Hueco Mundo to bez wątpienia najlepsze momenty, chociażby dla nich anime zasługuje na topke wśród tasiemców.
co do FT - takie schematy są wszędzie, czasami tylko nieznacznie zmienione... gdyby mi to przeszkadzało to bym nie oglądał Dragon Balla - klasyki, tam jest podobnie. pojawia się nowy wróg - Goku dostaje po dupie - Goku trenuje - Goku przegrywa - Goku dostaje power upa - Goku wygrywa.
Chodzi o to, że zdarzają się fajne momenty, dla każdego mogą być czym innym, niektórzy mogą kochać takie schematy. Tutaj chodzi o to jak nas wciągnęło anime, od tego głównie zależy nasza subiektywna ocena.

ocenił(a) serial na 10
Mailo91

Musze sie Toba zgodzic. Takze lubie takie fragmenty w anime. I dla mnie Bleach jest nr 1.
PS. Ja takze nie zaliczam fillerow do poziomu anime, bo fillery jak to fillery - zapychacze ktorych nigdy nie ogladam.

ocenił(a) serial na 7
karolhamann

Skąd wziąłeś tą rozpiskę??

ocenił(a) serial na 6
Arch_Angel

Głównie z porównania tego co sądzą o tych tytułach osoby na porządnych forach.

ocenił(a) serial na 7
karolhamann

A możesz dać linki do nich??

ocenił(a) serial na 10
Magic1997

Nie jest , ale można obejrzeć

ocenił(a) serial na 6
trance_me

Jeżeli ktoś coś miałby zgapić, to FT.

ocenił(a) serial na 6
trance_me

Tak Fairy tail, mimo iż cudowne <3 to często ściąga pomysły od innych anime. Pamiętam, że najbardziej rzucił mi się w oczy facet występujący na początku serii (postać epizodyczna) był magiem cienia, i był strasznie podobny do Shikamaru z Naruto.

ocenił(a) serial na 6
grochu1221

o pamiętam imię to Kageyama, albo Kagehama, coś takiego :]

ocenił(a) serial na 9
grochu1221

To to nic... porównaj Shanksa (One Piece) i Gildartsa (Fairy Tail). Obecnie zaczęłam oglądać Bleacha. Jeśli kogoś interesuje jeszcze FT - oglądałam, ale to jest zupełnie coś innego. Kreska strasznie dziecinna + jaskrawe kolory. Na początku nuda, ale z braku laku wytrwałam do końca i nie żałuje - na początku dziecinne anime, ale później robi się coraz ciekawiej. A wg. mnie to tak OP>Bleach>>>>FT no i gdzieś po drodze Naruto, ale tylko manga, bo anime jest nudne.

DiatJoghurt

Ciekawa opinia, opierajac sie na tym, ze anime jest takie samo co do panela mangi.

ocenił(a) serial na 8
trance_me

W FT jest wiele podobieństw do różnych anime, moim zdaniem w szczególności do One Piece (usposobienie postaci jest podobne) ale to tylko na pierwszy rzut oka. Jak się zagłębisz to podobieństwa znikają. Polecam bardziej mangę niż anime bo ma mniej cenzury.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
Mastkak

Riruka a nie Rukia -.-