PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661871}

Bates Motel

2013 - 2017
7,7 36 tys. ocen
7,7 10 1 36052
7,5 14 krytyków
Bates Motel
powrót do forum serialu Bates Motel

Caleb

ocenił(a) serial na 8

Nie uważacie, że trochę scenarzyści zapomnieli o wątku Caleba na sam koniec sezonu 5? Jak wiemy pojawia się na początku, potem jest więziony i w połowie sezonu ginie (zaznaczyłem, że spojler), ale nikt o tym już później nie mówi. Chick pozbywa się ciała i tyle. Dylan nawet nie ma pojęcia, że Caleb nie żyje, a Norman też o tym nie wspomina. A przecież Caleb nie był jakąś mało istotną postacią z drugiego planu. O śmierci matki Emmy w serialu jest wiele, ma ona jakieś skutki fabularne i Emma się dowiaduje o jej śmierci, a śmierć ojca Dylana jest zapomniana i przemilczana. Rozumiem, że chyba będzie musiał się domyśleć co stało się z jego ojcem.

ocenił(a) serial na 9
gabid100

Na początku również mi trochę brakowało wspomnienia o śmierci Caleba. Jednak jak się tak zastanowić, to tak naprawdę nie miał kto powiedzieć o tym Dylanowi. Przecież tylko Norman mógł mu o tym powiedzieć, a on jednak już calkiem " stracił rozum", wydawało mu się, że dopiero co przyjechał z matką do motelu, kiedy Dylan spytał go o Romero, to powiedział, że nie zna nikogo takiego. Dlatego też dziwnie by było gdyby Norman zaczął mówić o śmierci Caleba. Dylan musiał się jedynie domyślić, co się stało z ojcem.
Jeśli chodzi o matkę Emmy to jej śmierć miała skutki fabularne ponieważ została zabita przez Normana.

ocenił(a) serial na 8
Megi_12

Oczywiście to wszystko co napisałaś to prawda, tylko właśnie zdziwiło mnie, że scenarzyści jakoś inaczej nie rozegrali tego wątku. Mogli przecież wymyślić, że jakieś "fragmenty" Caleba zostały znalezione w jeziorze, albo Chick mógł po prostu wrzucić ciało do jeziora, a nie je palić. W końcu Dylan został bez matki i bez brata, wobec czego widz może przypuszczać, że będzie chciał skontaktować się z ojcem, a przez takie rozegranie wątku Caleba Dylan nigdy się już nie dowie co się stało.

ocenił(a) serial na 9
gabid100

Wydaje mi się, że po prostu nie chcieli powielać motywu z wyłowieniem ciała. W ostatnich odcinkach chyba dwa ciała były wyłowione z jeziora więc jeśli do tego jeszcze z innego jeziora wyłowiliby Caleba, to zbyt łatwe wydawałoby się to znajdowanie ciał. Postanowili Caleba "pochować" trochę inaczej niczym Wikinga:)
A Dylan nigdy nie dowiaduje się jak jego ojciec ginie, takie niedopowiedzenia mi osobiście pasują. Nie wszystko przecież musi być do końca wyjaśnione.
Jednak już rozumiem o co chodziło Ci w pierwszym poście :)