Ludzie! Ploty o nowym Avatarze są prawdziwe! właśnie wyszło zdjęcie, pokazujące Korrę i Republic City!
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs054.snc4/35068_416995757625_959155 97625_4417629_5419086_n.jpg
Wnioskuję z tego, że Korra jest dziewczyną z plemienia wody.
Trochę dziwnie czuję się z faktem, że już nigdy nie zobaczymy Aanga i spółki:( Nie wyobrażam sobie oglądać Avatara bez naszego drogiego Avatara...
http://www.lastairbenderfans.com/index.php?subaction=showcomments&id=1279705557& archive=&start_from=&ucat=4&
Korra uczona przez syna Aanga? O_o Przepowiadam romans...
o to nawet fajnie będzie przenieść się z powrotem w to epickie uniwersum, i oglądać wspaniałe efekciarskie wali... fakt szkoda ze nie zobaczymy naszej grupki<no może w retrospekcjach>
wydaje mi się, że Aang może dalej się pokazywać. Jako duchowy przewodnik Korry, tak jak Roku był dla niego.
Co nie zmienia faktu, że dziwnie będę czuła się bez Gaangu...
Ciekawe czy ten serial zrobią ci sami ludzie, którzy stworzyli Avatar The Last Airbender. Akcja będzie dziać się 70 lat po wydarzeniach z Airbendera. Pewnie Aang i jego ekipa, (żona?) Katara, głupkowaty Sokka jego dziewczyna (żona?) Suki oraz świetna Toph pojawią się w serialu jako staruszkowie u kresu życia :D. Ciekawe co z Lordem Ognia Zuko i kto będzie jego następcą jeżeli ten odpali wrotki. Czekam z niecierpliwością i dzięki Ci Luelle za informacje. Istna z Ciebie skarbnica wiedzy o Avatarze TLA. Pozdrawiam fanów :)
Tak, ci sami ludzie, którzy stworzyli A:TLA będą robić też A:TLoK :)
Aang nie może się pojawić w nowym serialu, ponieważ już nie żyje (Korra jest nowym Avatarem. W tym samym momencie może być tylko jeden Avatar. Gdy jeden umrze, rodzi się następny. Tak więc, niestety, Aang pewnie umarł przedwczesnie:( )
Zdjęcie z wysokiej rozdzielczości :) n-joy
http://avatarmovie.files.wordpress.com/2010/07/legendofkorrahires.jpg
Mam nadzieję, że w sequelu wyjaśnią jak umarł Aang oraz co stało/dzieje się z bohaterami z pierwowzoru. BTW. A TLA jest jednym z moich ulubionych seriali animowanych. W dzieciństwie oglądałem na TVN'ie w Bajkowym Kinie serial animowany do niedawna uważany przeze mnie jako najlepszy serial przygodowy - "Przygody Kuby Guzika" (wszystkie odcinki widziałem). Oczywiście teraz u mnie na 1 miejscu jest Avatar TLA :). Marzyłem żebym doczekał się jego kontynuacji. W dalszym ciągu czekam na kontynuację Oban Star Racers, które skradło moje serce 3 lata temu oraz Elfen Lied ale w przypadku tego drugiego to raczej niemożliwe...
dzięki za zdjęcie w wysokiej rozdzielczości - dzięki temu można jeszcze bardziej podziwiać Republic City:)
Oglądałam Kubę Guzika^^ ale moją ulubioną bajką na TVN-ie w dzieciństwie był "Kapitan Planeta" (mam coś słabość do żywiołów^^). Ale jak zobaczyłam po raz pierwszy Avatara.... Cóż, po prostu się w tym serialu zakochałam:)
Ech, ale jednak ciężko mi myśleć, że Aang (nasz 12-letni, później 13-letni) ulubieniec nie żyje:( nie mówiąc o reszcie Gaangu...
Plotki z COMIC-CON'u:
Meelo is a character in the series
This series contains only 12 episodes in order to achieve a better screenplay
One might expect the new series for fall 2011
Joaquim Dos Santos would be the part
The death of Aang would be shown
O nie... pokażą śmierć Aanga...
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs096.ash2/38133_140551722641047_139 667766062776_304789_5550506_n.jpg tak wygląda Korra...
Plotki:
-> This series contains only 12 episodes in order to achieve a better screenplay
-> One might expect the new series for fall 2011
-> Joaquim Dos Santos would be the part
-> The death of Aang would be shown
-> Aang is featured in the series in the Spirit World, as Roku and past Avatars were to Aang in the Last Airbender. This is speculated even more because in order for a new Avatar to be born, the one prior to them must be dead, and because Roku was the last Avatar before Aang, it is safe to assume Aang will act as Korra's guide throughout the series.
-> There will be a character named Meelo in the series.
-> There is also a rumor that there will be flashbacks of the original series. This may be part of what was implied when DiMartino mentioned that there was a "definite link" between the old series and this one.
-> In The Fortuneteller, Aunt Wu said Katara would have her third great granchild before passing away in her sleep. Since Tenzin is her son, and probably a lot older than Korra, it is possible he married and had other kids, which means more Airbenders. However, Aunt Wu did admit to not believing in predestination, so it has yet to be seen if her predictions are in fact fulfilled through Aang and Katara's lineage.
-> Any person born into the Air Nomads is given the ability to Airbend. Presumably any children that Aang and Katara have will in fact be Airbenders, and any of their grand children will be
Airbenders, so it can be speculated that if Aang was in fact The Last Airbender, any Airbenders will be descendants of Aang and Katara.
-> Since the show is 70 years into the future, the old gang can possibly still be alive, but just older. It is likely that they will be in the new show, since the creators didn't say they were, but there is a link between the two. We may see them from Tenzin's memory or flashbacks when he was a child, showing an adult version of Aang, Sokka, Katara, and Toph.
-> Zuko from Avatar: The Last Airbender may still be the reigning Fire Lord in Avatar: Legend of Korra. He will be exactly 86 in the series, so it can be presumed that he married Mai and had children, therefore shaping his son or daughter into becoming the next Fire Lord, though he may not show up, but can be referenced in a flashback.
-> Flashbacks in the new series may pertain to what the group did after The War, such as Zuko searching for his mother, the rebuilding of the Air Temples, the newly rebuilt Southern Water Tribe, and Ba Sing Se after the Order of the White Lotus saved it from the Fire Nation.
-> Flashbacks may also give insight on the development of Republic City, since a metropolis so large had to gain more people in more than 70 years.
-> Republic City could've been a smaller nation in the original Avatar series, but was never mentioned, and grew over time. It could've also had another name, though nothing is confirmed.
nie chcę mi się wszystkiego tłumaczyć, więc powiem tylko najważniejsze plotki:
- pojawi się postać jakiegos Meelo
- "Legenda Korry" będzie miała tylko 12 odcinków
- serial pojawi się pod koniec 2011 roku
- Joaquim Dos Santos (ktokolwiek to jest^^) będzie brać w tym udział
- będzie pokazana śmierć Aanga
- Aang będzie pokazywany jako przewodnik Korry w Świecie Duchów, tak samo jak Roku dla Aanga
- Możliwe, że będą retrospekcje z oryginalnej serii, tzn będą pokazywać co się stało z Gaangiem po wojnie
- Możliwe, że reszta Gaangu (oprócz Aanga, który umarł) wciąż żyje
to tak najważniejsze plotki:)
bosh..tylko12 odcinków.? opłaca im się to.? xpp
haa chciałabym zobaczyć aanga jako 80-cio latka XDD
albo jakby katara i sokka żyli xD
poczekamy, zobaczymy :P
luelle dzięki za część tłumaczenia :D
właśnie przeczytałam wywiad z dyrektorem castingu głosów. Powiedziała, że akcja dzieje się 75 lat później i cała "stara generacja" już nie żyje...
o jaki żal xpp
to ja gdzieś czytałam że ma być 4 księga "powietrze".. i są podejrzenia że "Avatar-legenda korry" to będzie właśnie ta czwarta księga xp
to źle czytaliście xD
to nie jest 4 księga tylko całkiem nowa seria (istnieje możliwość, że będzie więcej niż 12 odcinków, ale to nie jest pewne)
Nie wiem skąd masz takie dziwne ploty, karolk108 xD ja czytałam oficjalne oświadczenia Nickelodeon xD
Aang raczej nie będzie 80-cio latkiem. Prawdę powiedziawszy wydaje mi się, że będzie w wieku ok. 62 lata. Myślę tak dlatego, że akcja dzieje się 75 lat po znanych wydarzeniach. Korra na pewno ma około 25 lat, więc należy to odjąć (w końcu urodziła się zaraz po śmierci Aanga). 50 lat, do tego dodajmy wiek Aanga 12. Choć, tak czy tak, dziadek. Ale na pewno humor mu nie minie! Popatrzmy tylko na Giatso...
Słuchaj jak Aang może żyć skoro reinkarnacja to przeniesienie się ducha do drugiego ciała.A i K
W mojej wypowiedzi rozważam wiek Aanga w chwili śmierci, dlatego też odjęłam wiek Kory... Po co w innym wypadku miałabym go odejmować? :D
Z angielskich filmików autorów wynika również że Tof założyła Bractwo Metalu (nie wiem jak to przetłumaczą), taka jakby policja, a w czasach kiedy dzieje się legenda korry to tą "policją" dowodzi córka Tof. To miasto pokazywane na zdjęciu zostało założone przez Zuko i Aanga. Katara i Aang mieli ze sobą trójkę dzieci (Ich syn Tenzin ukaże się w legendzie korry). Resztę muszę jeszcze podtłumaczyć aby przekazać jakieś nowe informacje.
Ja też oglądałam Kubę Guzika! Kuba Guzik, wiele przygód ma~
Również Oban Star Racers. Ale wiesz, wydaje mi się, że nie będzie kontynuacji OSR. To nie jest aż tak popularne i dlatego szczerze w to wątpię. Jednak ten serial był genialny. Jak dla mnie Elfen Lied zbyt mało realistyczne. A moją ukochaną dziecięcą kreskówką była "Mała Dama", a potem lubiłam "Odlotowe Agentki" i... Eee.... "B-Daman" czy jakoś tak.
No bo bez romansu no to już nie to samo. Musi być między dziewczyną wody a chłopakiem powietrza. Jak wcześniej
Ty masz problem . . . Aang bd dalej , ale jako dziewczyna .
Aang to Korra , Korra to Aang
Aang nauczy swojego syna Tenzina magi powietrza , a Tenzin nauczy "swojego ojca" łatwe i logicznee ;pp
Aanga nie będzie dalej, on umarł! Będzie przewodnikiem duchowym Korry w świecie duchów (takim samym przewodnikiem był dla Aanga Roku). W cyklu Avatara poprzedni Avatar pomaga w ten sposób swego następcy.
Proponuję oglądać filmy ze zrozumieniem...
ciekawe jak będzie wyglądał stary Aang xDDD
haha :P
no tak ale aang wróci w następnym wcieleniu...czyli w tym przypadku będzie to Korra. Tak samo jak i poprzedni avatarzy. Aang też jest wcieleniem avatara Roku...itd itd.. :P
nie, Aang jest wcieleniem Avatara, nie Roku. Każdy Avatar jest inny (np Aang nie zgadzał się z Kyoshi). To duch Avatara reinkarnuje w nowych, wybranych ciałach, a nie Aang reinkarnuje:P Przecież rozmawiał on ze swoimi poprzednikami:P
nie no ja sobie nie wyobrażam tego bez Zuko i Sokki :( To są moje ulubione postacie, które nadają temu serialowi tego czegoś, tzn. trochę dramatu, trochę rozrywki :)
Czy ja wiem czy Zuko dodaje jakiejś komedii... Ale jest taki kochany <3 Natomiast Sokka jest genialny, to fakt. Jego wyszukane poczucie humoru zawsze do mnie trafia. "Sokka - gość od mięsa i sarkazmu". Natomiast moją lubianą postacią jest Iroh. To jest ten wujek Zuko. Jego mądrość nieraz do mnie przemawiała. Zupełnie jak jakiś mędrzec! Gdyby to on został władcą ognia, nie byłoby problemu.
Chodziło mi właśnie o to, że Sokka to ten, który dodaje humoru, a Zuko tragedii, tego czegoś smutnego, a co do stryjka no cóż trudno będzie go zastąpić.
a ja będę tęskniła za każdą postacią... każda była inna i na swój sposób rozwalająca:) uwielbiam wieczną radość i te wielkie wesołe oczy Aanga, Sokkę-mistrza-sarkazmu czy Toph - ślepą bandytkę:) sama nie potrafię się zdecydować kogo uwielbiam bardziej:)
każda postać była wspaniała...nie wyobrażam sobie dalszych przygód bez nich :(
tu przynajmniej Aang miał co robić...trwała wojna i wgl...
ciekawe co teraz wymyślą żeby toczyła się jakaś akcja a nie że będzie po prostu pokazane jak ona uczy się tych żywiołów xp
Ja sądzę że może być coś takiego: Azula uwolniła swojego ojca władce ognia i wspólnie będą przygotowywać rewoltę i zemstę na awatarze i być pokazane że przez tą partyzantkę zginie Aang i narodzi się Korra. To jest mój pomysł, nie wiem jaki był ich xd. I dalej będzie że Korra będzie walczyć z tą partyzantką xd. Już bez pierwotnych przywódców :).
a ja myślę, że "tymi złymi" będą całkiem nowe osoby:) w końcu Loser Lord już nie ma mocy, a Azula oszalała!:)