Witam, jako że większość rodziców pozwala swoim dzieciom oglądać tę "bajkę" i większość pewnie zachwycało nią to pragnę zwrócić swoją uwagę na pewne problemy. Czy to napewno jest bajka dla najmłodszych widzów?
1.Przemoc i agresja - niby pod pozorem trzech słodkich dziewczynek, kochanych "córeczek" profesora Atomusa pod tymi kieckami i rajstopkami kryły się trzy demoniczne i agresywne bestie. Uczestniczyły w bujkach, robiły innym krzywdę i strasznie wrzeszczały. Kilka razy nawet Brawurka spoliczkowała bajkę.
2.Córki z atomu - Atomówki przyszły na świat z atomów a nie jak Pan Bóg przykazał z kobiety i mężczyzny (z Adama i Ewy).
3.Zmarnowane dzieciństwo - trzy małe dziewczynki walczyły ze złem tego świata zamiast siedzieć w domu, bawić się lalkami i uczyć się w szkole. Dzieciństwo jest dla dziecka by czuło się bezpieczne a nie by było narażone na walkę ze złem.
4.Wątki seksualne - długonoga asystętka i kochanka kurduplowanego burmiszcza miasta, homoseksualny diabełek. Czy to jest widok odpowiedni dla dziecka?
5.Zło w bajce dla dzieci - w tej bajce były skrajnie złe postacie. Mojejajo, On, Meduza i wiele, wiele innych z Atomówkami na czele.
Drodzy rodzice zastanówcie się zanim pozwolicie obejrzeć tę bajkę dzieciom. Nie pokazuje ona dobrego przykładu dla dzieci a jedynie sprowadza je na złą drogę, bo dzieci lubieją naśladywać postaci z bajek.
http://www.filmweb.pl/serial/Rodzinka.pl-2011-599540/discussion/Rodzinka.pl+to+d zie%C5%82o+szatana,2756637 oto moja opinia na temat serialu rodzinka.pl
Co do 3. się nie zgodzę. Walka ze złem to bardzo dobra postawa dla dziecka. Nie uważam tego za zmarnowanie czasu, tylko raczej kreatywnie wykorzystany czas.
Ale dziedzko zostało narażone na walkę. Człowiek powinien przeciwstawić się złó, ale jak osiągnie już pewien wiek. Dzieci powinny się najpierw wychować i przygotować do stawiania czoła złom.
Jasne - i to musi być prawdziwe zagrożenie, a nie jakaś tam panda zmuszająca do twerkowania, bo jeszcze dziecko pomyśli, że pedofile i inne zagrożenia to tak naprawdę tylko bezmózgie łamagi - co innego np. w takich odcinkach jak np. "Demon szybkości", "Abramakabrak" czy "Masakra".
W sumie to teraz już nie do końca się zgadzam z własnymi słowami. Nie twierdzę, że każdy antagonista musi być pokazywany jako jakiś potwornie niebezpieczny.
Walka ze złem to niby dobry motyw,ale uważam że walka ze złem to głupota bo to wojna która się nie kończy
http://www.filmweb.pl/serial/Rodzinka.pl-2011-599540/discussion/Rodzinka.pl+to+d zie%C5%82o+szatana,2756637 oto moja opinia na temat serialu rodzinka.pl
Poważnie potraktowany został przez wyznawców sekty wg której wszystko od Świnki Peppy po Harrego Pottera jest diabelskie.
1. BO TAK BO LEPIEJ BY DZIECKO SŁUCHAŁO JAK TEN JEGO WĄSATY TATUŚ W CZAPECZCE I Z PODBRÓDKIEM I MAMUŚKA CAŁY CZAS JAKIEŚ PAIEROCHY PALĄCA MÓWILI MU "PRZEMOC JEST ZŁA, W BAJKACH NIE MOŻE BYĆ PRZEMOCY NAWET W OBRONIE CZYJEGOŚ ŻYCIA", i później rosną z tego mali pacyfiści i rozmiękczone przez rodziców kukły do poruszania przez wszystkich, bez własnego zdania, które pewnie w ogóle nie wierzą, że na świecie są gwałciciele, mordercy, pedofile, W Atomówkach jest przemoc, ale w słusznej sprawie, to ma być walka dobra ze złem. Dobro wygrywa, zło przegrywa i w efekcie dziecko się uczy, że na tym świecie istnieje zło, które stanowi realne zagrożenie, ale można się mu przeciwstawić. Jak na mój gust jest to przekaz bardzo rozsądny i słuszny.
2. Po pierwsze - czy to aby na pewno ludzie? Po drugie - czy to oznacza, że nie mają prawa do życia? Jeżeli już mieszamy w to Boga: Czy istnieje jakiekolwiek inne źródło życia niż Bóg? Bo katolik powinien wierzyć, że nie istnieje, a co za tym idzie klony, dzieci z in vitro (tak jak i główne bohaterki) również życie zawdzięczają Jemu i mają takie samo prawo do życia jak zwykli ludzie, a Profeso (podobnie jak zwykli rodzice)r to tylko siła wykonawcza. No chyba że Atomówki, jak wirusy, zombie itd. Wcale nie są istotami żywymi, mimo iż na takowe wyglądają.
3. Dla Atomówek właśnie dzieciństwo bez walki ze złem to dzieciństwo zmarnowane, bo walka ze złem to dla nich cały sens życia.
4. Homoseksualny diabełek - i który jest postacią NEGATYWNĄ, przypominam!!!
5. Patrz odpowiedź na punkt 1 i 4.
Za chwilę się "dowiemy" z takiego żałosnego komentarza że Ziemia jest płaska i ma 6 tysięcy lat bo tak mówi Biblia.
A z atomów pochodzi każdy jeśli "autor komentarza" jeszcze o tym nie wie.
No ale to już jest efekt ciemnoty wciskanej przez KK wg którego demoniczne jest wszystko - od Świnki Peppy po Harrego Pottera
ja sie troche zgadzam ze to wytór szatana jest powizania troche poza tym craig mckraken jest dziwnym tworca kreskówek i szkoda ze genndy znim wspólpracował poza tym kreskówka jest do dupy smieszy mnie to ze sa dzieci które walcza ze zlem a przeciez to powinni byc dorosli czy postacie dorosle które walca ze zlem nie ma tu powagi jest zła kreska i wykonanie jest do dupy tak samo disney xd fineasz and ferb kkwadratowe głowy chore kreskówka ma wygladac naturalnie a nie dzwinie proste
Najlepsze kreskówki i dopracowane to samurai jack, Johnny bravo, Chojrak tchórzliwy pies i lzwariowane melodie ( JEst powaga i szalenstwo ) a reszta do dupy atomowki powinny byc na platformie disneya czy netflixa proste
Wytworzem szatna mozna nazwac działanie złęgo przez emocje i złąmanie praw moralnych i bożych to proste jak drut jak ktos sie urodził w rodzinie katolickiej to jest ok ale jesli ktos sie urodził w tosycznej rodzinie to żle znim bedzie w kolejnych latach zycia proste wychowanie moralne otd . Atomówki wygladaja jak lalki bez rąk to tez jest dziwne i nie naturalne.
Dlatego a uwazam ze nie powinno byc żła na swicie bo rujnuje życie człowieka mam na mysli :
- kreskówki japońskie anime i manga
- kreskówki disneya i cartoon network oprócz Samuraja jacka, johnnego bravo i chojraka
- sex,alko i narkotyki slepy kąt
- chemia spozywcza jak energetyki itd
- disney pokazywał nagie obrazki w filmach jak król lew itd
Ludzie swiadomie wpuszczaja łżo do tego swiata nawet globalisci jak bill gtes pandemia itd złe decyzje polityków i wprowadzenie do zycia staje ie faktem
podsumuwujac ludzie robia jak chca jak podpowiada szatan proste zyjemy w chaosie i czasach ostatecznych nałogi,uzaleznie tez od gier komupterowych
Jest swiat fikcyjny,wirtualny który stworzył człowiek a bóg storzył to co jest na ziemi realistyczne a nie matrix proste. nie powinno byc gier, i łżych rzeczy filmy moga byc w kinie odpowiednie a horroy i trillery nie powinny byc nie lubie tego.