PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63827
6,4 11 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Widzieliście kiedyś podobne? Czy jest to wykonalne? Wygląda efektownie, ale czy troszkę
mu specjaliści nie pomogli w tym przerzucaniu drążka na kolejny zawias? :)

szymi91_91

Oczywiście, że wykonalne. Nie wiem czy mu pomogli, czy nie, ale jest to w 100% wykonalne.

szymi91_91

Mi się wydaje, że były cięcia, a potem odpowiedni montaż ;)

ocenił(a) serial na 8
szymi91_91

Jest to wykonale, pytanie tylko czy ten aktor tak potrafi. Biorąc pod uwage jego sylwetke i mięsnie jest to calkiem mozliwe

makavelipac_2

Przyznam szczerze, że nawet moi znajomi z siłowni o sylwetce głównego bohatera serialu byli pod wrażeniem tego ćwiczenia, a nawet powątpiewali :) Pewnie dlatego, że nikt z nas nie ma takiego stelaża do wykonania podobnego ćwiczenia :)

szymi91_91

Jeżeli ćwiczy wspinaczkę to bardzo możliwe. Tam mają podobne ćwiczenia, tylko bez rurki.

ocenił(a) serial na 8
szymi91_91

Sam nie wiem, widziałem juz trudniejsze wyczyny na internecie. Przeważnie byli to ludzie co uprawiają wspinaczke. Pozostawmy to juz wyobraźni, ja cieszę się że Green Arrow doczekal sie swojego serialu i czerpię radość z jego oglądania i nie wnikam w szczegóły ponieważ im bardziej jest on efektowny tym lepiej. Przypominam że jest to serial na motywach komiksu a w komiksie wiele się działo :)

szymi91_91

http://www.youtube.com/watch?v=Iqfx2XJf32I

ocenił(a) serial na 4
szymi91_91

Jest to możliwe i wg mnie łatwiejsze od podciągania się na jednej ręce, co jest w ogóle kosmiczne ale nie trzeba do niego specjalnego stanowiska tylko drążek. Samo ćwiczenie nazywa się "drabina Salomona" (Salmon ladder). Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 7
Miczal

z tego filmiku wyżej wynika, że Stephen sam to robi. Naprawdę szacunek, że dobrali takiego aktora do tej roli. Sam serial zapowiada się bardzo dobrze.

To ćwiczenie wydaje się rzeczywiście "łatwiejsze" niż podciąganie na jednej ręce ponieważ wymaga mniejszej siły ale za to wymaga szybkości i pewnej koordynacji ruchów które dla niektórych mogą być nawet trudniejsze niż wyrobienie sobie siły do podciągnięć na jednej ręce.
Swoją drogą ciekawe czy jest możliwe wykonanie "drabiny Salomona" na jednej ręce?
(Dzięki też za podanie nazwy ćwiczenia na youtube można znaleźć ciekawe filmiki z tym właśnie ćwiczeniem.)

ocenił(a) serial na 4
Rafal_film_web

Może i jest możliwe, ale za to prawdopodobnie nierealne dla człowieka :). Rzadko kiedy widuje się podciąganie na jednej ręce które wygląda ładnie technicznie i nawet po wyrobieniu potwornej siły oraz szybkości nie "powiesiłbyś" drążka wyżej ponieważ z jednej strony byłby dużo wyżej niż z drugiej. Pozdrawiam.

szymi91_91

http://www.youtube.com/watch?v=4VcPYin_6YY

ocenił(a) serial na 8
szymi91_91

oczywiscie ze jest to mozliwe i wbrew pozorom nie jest jakies super trudne do wykonania...mi kiedys bylo latwiej zrobic piec takich podciagniec z podrzuceniem drazka w gore niz trzydzescie normalnych :) glownie chodzi o to by dobrze zgrac w czasie moment gdy jest sie najbardziej podciagnietym z predkoscia podciagniecia i podrzuceniem drazka wyzej...ale jak wspomnialem kiedys tak robilem bo po zlamaniu obojczyka z przemieszczeniem takie zabawy sie skonczyly :)

szymi91_91

jak pisze kolega wyżej nie jest to jakieś trudne:) filmik poniżej...że można ogarnąć w 5 minut:)