Witam.
Przychodze z niewyjaśnianą sprawą otórz, w akcie 3 tottalnie sie pogubiłem, nie rozumiem co sie stało ponieważ, widzimy ekko z jinx(powder) jako pare, a potem ekko sie cofa w czasie i co sie dzieje? No właśnie zgłupiałem nie rozumiem tego aktu 3
Z góry dziekuje za odpowiedz moze czegoś sie dowiem od was. Chce tylko powiedzeć że jestem graczem Lola ale większości lore nie znam. Miłego wieczoru/dnia
ekko jayce i heimer nie cofnęli się w czasie tylko trafili do innego uniwersum w którym akcja z pierwszego sezonu się nie udała i hextech nie został opracowany przez jayca co zaskutkowalo brakiem walki vandera i silco i całej reszty wydarzeń z 1 i 2 sezonu. ten odcinek pokazuje tylko jak mogłoby wyglądać piltover oraz zaun bez hextechu.
Ekko, Jayce i Heimerdinger prowadzili badania nad anomaliami, które były spowodowane eksploatowaniem/ nadużywaniem Hextechu. Chyba w trzecim odcinku znajdują ogromną kulę, z braku lepszego określenia, Wild Rune (nie wiem, jakie jest poprawne tłumaczenie po polsku, ale jak wpiszesz sobie to w grafikę, to zobaczysz kadr z serialu). Po interakcji z Wild Rune zostają przeniesieni do alternatywnych czasoprzestrzeni. Nie chcieli przenieść się intencjonalnie, to się stało podczas prowadzenia badań.
Tam gdzie wraz z Powder byli parą na samym początku odcinka Heimerdinger mówi, że ich dwójka trafiła do alternatywnej rzeczywistości
Podobnie tak jak Ty skusiłem się na obejrzenie drugiego sezonu Arcane i tak mnie to wciągnęło ze polecę do końca tak wiec szykuje się nocka xd
Niestety nie jestem w stanie rozgryźć 3 aktu, natomiast zabawa twórców z czasem przypomina mi watek z animacji Spider-man poprzez multiwersum
Heimerdinger się poświęca i ginie, tym samy pomagając Ekko wrócić do swojej oryginalnej czasoprzestrzeni (tej, w której Jayce próbuje powstrzymać Viktora, Ambessa chce podbić Piltover, jest Mel, Cait, Vi). W alternatywnej czasoprzestrzeni pozostaje Powder, która stamtąd pochodzi, nigdy nie stała się Jinx i żyje całkiem szczęśliwie, nie licząc śmierci Vi, jej siostry. Mam nadzieję, że jest to w miarę zrozumiałe :)