Może ktoś mi wyjaśnić o co chodzi w tym serialu??Obejrzałam kilka odcinków i nie czaje nic z tego.Czy to całe miasteczko to trupy??Czy tylko w tym domu??I kto to zabija tych mieszkańców??
Tylko w tym domu. Kto zabija? Różnie czasami duchy, a czasami żywi. Trzeba zobaczyć całość bo z czasem wszystko się wyjaśnia.
[SPOILER]
Zabijają się albo sami (Nora czy żona Larry'ego) albo z pomocą duchów. Czasami zabijają też żywi, ale to chyba tylko w przypadku pierwszej rodziny, gdzie doktora Montgomery'ego zabiła jego żona, Nora; no i można też zaliczyć do do tego spalone dzieci żony Larry'ego i Violet, która nałykała się prochów i zmarła w wannie.
Błąd z mojej strony. Violet oczywiście zabiła się sama a nie została zabita przez kogoś ze świata żywych ;-)
A jak zginęła rodzina Larry'ego? Bo to nie on je podpalił - to był wypadek czy samobójstwo rozszerzone popełnione przez jego żonę?
Najpierw Larry twierdzi, że to dom zmusił go do potrójnego zabójstwa żony i dwójki dzieci poprzez spalenie i to też z winy domu ma poparzone 70% ciała. Jednak w którymś z kolei odcinku (open house?) przyznaje się, że to jednak nie on je zabił, tylko jego żona spaliła się razem z dziećmi w sypialni na piętrze, po tym jak powiedział jej, że ma romans z Constance i chce aby opuściła miasto, a poparzeń doznał na skutek osłania benzyną i podpalenia przez Tate'a. Z to jego żona przez cały czas po śmierci obwinia Larry'ego za ich śmierć że względu na Constance
Co jak co, ale początki sezonów są chyba do ogarnięcia najłatwiejsze, bo jakby nie patrzeć właśnie wtedy jest najmniej wątków do zrozumienia i przeanalizowania