jak myślicie jaką moc ma Skye, jakie jest jej pochodzenie? No chyba, że istnieje już taka postać w uniwersum marvela?
Wiadomo tylko tyle, że jest bardzo niebezpieczna i należy zachować duży stopie ostroznosci.
Na imdb myślą,że jest Quake (potrafi wywołać trzęsienie ziemi i jest dość podobna do Skye).
Mi coś mówi, że jest potokiem azgardczyka, tylko po prostu ma nieaktywne geny, albo podświadomie blokuje swoje zdolności. jedynym teoretycznym dowodem jest powtarzający się motyw azgardu (oczywiście może to być przypadek, albo motyw "przewodni serialu").
Ja napiszę tak:
-jest ona źródłem teserak czy jak to zwą(końcowa scena z Stiff w Thorze 2),wyjaśniało by to pojawienie się Stiff w serialu.
-Stiff jest jej matką a ona asgardką lub istotą z tych innych światów.
-lub w co bardziej jestem skłonny uwierzyć jest zwykłym człowiekiem ,tylko świat się pomylił.
Daj spokój ;) Prawdziwa Quake była agentem na poziomie Wdowy, pomijając fakt, że mogła na odległość zabić w zasadzie kogokolwiek bez najmniejszego problemu.
Prędzej może się okazać rzeczywiście jedną z inhumans albo ms. Marvel (w której wypadku nazwisko i tak nic nie zmienia bo ms. Marvel było w sumie 4;]
Jak pisałem. Były już 4 inhumans, z czego tylko jedna należy do inhumans. Troszkę historii na przyszłość ;>
Spekulacje były takie że pan Whedon panią Bennet już chciał przy pierwszych Avengersah obsadzić w jakieś poważnej roli ale nie miał jeszcze mocnej pozycji, wiec obsadził ją jako jedną z głównych ról w serialu.
Odpowiadając na twoje pytanie, przychodzi mi do głowy jedyna postać ; Ms. Marvel.
Ms Marvel na pewno nie jest.
Ms Marvel to Carol Danvers.
Spider Woman to Jessica Drew.
Z niepotwierdzonych informacji Skye może być albo Inhumans albo Celestialem....
Co to za rasy polecam szukać :D
Czemu nie może? Oni nie bez powodu nie podali jej jako jedynej prawdziwego imienia i nazwiska, bo jest postacią komiksową
zaciekawiłeś mnie z tymi Inhumans i Celestialami:)
co do Celestiali to jakos tego nie widzę ( zbyt potężni? ) ale Inhumans to już to widzę:)
a skąd te niepotwierdzone info jako można zapytać?
Celestialem? bardzo mało prawdopodobne, może się jeszcze okaże, że jest córką galaktusa? http://marvelcomics.pl/encyclopaedia/list/letter/C a Inhumans cały czas siedzą w swym mieście. przy odrobinie szczęścia dowiemy się czegoś pod koniec sezonu co spowoduje, że w 2 sezon będzie opowiadał o niej.
Co do Inhumans to nic nie wiadomo.
Marvel podczas kryzysu w latach 90-tych ratował się czym tylko mógł wiec sprzedawał licencje każdemu.
Jak jeszcze planowano FF3 to były pogłoski o pojawieniu się tam właśnie Inhumans stąd moje przypuszczenia co do praw.
Z drugiej strony dobre dwa lata temu chodziły pogłoski o filmie kinowym Inhumans ale w finale okazało się że chodzi o Guardians of the Galaxy.
Ja czytałem,że Marvel ma nadal w planach Inhumans,ale ich nie potwierdził. Zresztą jest trochę tłoczno, Ant man i Doctor Strange długo czekali na potwierdzenie udziału w 3 fazie(a mieli byc duzo wczesniej).
Ostanio ogłosili że mają plany wydawnicze do 2028 roku wiec się doczekamy.
Chciał bym zobaczyć Black Bolta w akcji.
No właśnie,filmy które teraz oglądamy były planowane sporo czasu temu.
O Ant Manie i Strange pogłoski długi trwały. Zresztą Inhumans i Black Panther moim zdaniem dopiero 4 faza.
Avengersi 3 dopiero w 2019 a Marvel zapowiedział dwa filmy w roku.
W 2015 dwójka i Ant-Man w 2016 następny kapitan i nie wiadomo to samo 2017 i 2018 to jest pięć filmów,
Bym się nie zdziwił jak byśmy coś zobaczyli z innej beczki w trzeciej fazie.
Inhumans należy do Marvel Studios i w kolejnych fazach będą czymś w rodzaju X Men Marvela, Inhumans ma być razem z Avengers i Doktorem Strange głównym motorem napędowym kolejnych faz MCU.
Dla mnie Skye to przyszła Miss Marvel i będę to powtarzał do znudzenia.
Też uważam że Skye to przyszła Ms.Marvel.
Swego czasu jakiś fan udostępnił rysunek koncepcyjny
http://fc02.deviantart.net/fs70/i/2012/173/7/f/ms__marvel_movie_concept_by_eljor e-d54eebu.jpg
Czy ona nie przypomina wam kogoś?
Możliwe, a wiecie teraz zauważyłem, że wszyscy ludzie w samolocie wielokrotnie powierzają jej życie, a nikt jej nie zapytał o imię i nazwisko. :) trochę mi ta akcja przypomina głównego bohatera gry gothic bezimiennego xD
Dla zainteresowanych
Gdy Skye przyniesiono do sierocińca dostała ona imię Mary Sue Poots
co do reszty z tego co się orientuję "Obiekt 0-8-4" odnosi się do Tesseractu którego używała Hydra podczas IIWŚ a sama Skye jest nośnikiem energii bądź jakoś powiązana z jego mocą.
Coś w ten deseń pokrótce :)
tu jest temat na wiki o niej więc jeśli się pojawi jakaś informacja to na pewno tu będzie :) http://marvel.wikia.com/Skye_%28Earth-199999%29