Oglądam stare odcinki Shield i trochę nierozumiem wątku Kree. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.
Kree przybyły na Zimię żeby stworzyć armię Inhumans. Jednak eksperymenty nie udały się i zaniechali dalszych działań porzucając projekt. Po latach krew jednego z Kree (skąd on się znalazł?) wstrzyknięto osobom które zaczęły rysować mapę miasta ktore było kluczem do wybudzenia Inhumans z porzuconego projektu. Moje pytanie brzmi po co, skoro projekt był wadliwy? Po co ten Kree tak bardzo chciał się dostać do tego miasta, którego mapa była zakodowana w krwi?
Nie wiem, może się dopiero dowiem gdyż jestem w połowie 2 sezonu, ale nie boję się spojlerów więc jeśli ktoś chce może mi napisać historię tego Kree. Nurtuje mnie to bardzo a jeszcze sie zejdzie zanim dojdę do 4 sezonu. A jestem niecierpliwa :) Na forum ciężko coś znaleźć nie psując sobie zabawy.
Juz wszystko tlumacze- w normalnym tekscie bedzie to co wiadomo z serialu, a w nawiasach uzupelnienie z komiksow- oczywiscie bez dalszych spoilerow do serialu.
Kree tysiace lat temu toczyli wojne (ze Skullami), wiedzieli ze nie maja szans z nimi wygrac wiec zaczeli eksperymentowac na innych rasach. Na zadnej z planet nie otrzymali oczekiwanych rezultatow z wyjatkiem Ziemi gdzie wyniki przerosly ich oczekiwania (Najwyzsza Inteligencja, ktora niejako rzadzi Kree przepowiedziala, ze pewnego dnia Inhumans zapanuja nad Kree). Kree postanowili pozbyc sie wszystkich Inhumans, jednak czesci z nich udalo sie uciec, niektorzy zostali na ZIemi i ukryli sie wsrod ludzi, a niektorzy utworzyli ukryte miasto Attilan- o tym wiecej dowiesz sie jesienia w serialu Inhumans, ktory powstanie przy wspolpracy Marvel/IMAX/ABC.
Przypuszczam, ze jestes w polowie 2 sezonu wiec tyle moge ci powiedziec.
Jesli chodzi o to cialo to odpowiedz juz padla w serialu ale troche trzeba dopowiedziec z komiksow. To zwloki jednego z Kree, ktory zginal przy wielkiej eksterminacji Inhumans tysiace lat temu. Jego cialo zostalo na Ziemi. Na poczatku odcinka 2x01 SSR- cos jak dawne Shield odbilo je od Hydry, cialo bylo w skrzyni ale przez chwile wieczko bylo uchylone.
Ten Kree, ktory w odcinku 2x12 powiedzial, ze projekt byl wadliwy, powiedzial to z tego wzgledu, ze Kree szczegolnie boja sie Inhumans przez przepowiednie. Chcieli stworzyc bronie, a tymczasem stworzyli cos co moze ich zniszczyc- to jest ta wada i to co sie nie do konca powiodlo.
Ta mapa to byl taki adres zwrotny dla tego Kree. :P
a tu przyblizone zdjecie gdzie mozesz zobaczyc, ze w skrzyni bylo cialo tego Kree, ktorego potem uzyto w projekcie TAHITI http://media.comicbook.com/uploads1/2015/03/gh-126858.png
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedz, przynajmniej na tym etapie serialu :) Ale co rozumiesz przez "adres zwrotny"? Skoro twierdzisz że świątynia została zbudowana przez Inhumans dlaczego Kree chciał się tam dostać? Zniszczyć ją?
chociaz Kree przez bardzo dlugi ale to dlugi czas nie wiedzieli o kogo chodzi wiec kazdy byl podejrzany
Kree nie wiedzieli kto bedzie tym Inhumanem do czasu az u Black Bolta nie wyksztalcily sie moce, przez te wszystkie setki lat podejrzewali kazdego Inhumana dlatego chcieli zniszczyc cala ich rase. Ogolnie to geneza Hive'a dosc rozni sie od komiksej, w MCU zrobili to ciekawiej.
no ja komiksow nie czytalam nigdy wiec nie wiem jak to tam bylo. Dzis obejrzalam ostatnie odc 3sezonu i sie dowiedzialam ze Lash nie zyje. A tyle czasu myslalam, ze gdzies uciekl i sie ukrywa