PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668019}

Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 - 2020
7,4 29 tys. ocen
7,4 10 1 28541
5,9 8 krytyków
Agenci T.A.R.C.Z.Y.
powrót do forum serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Ciekawe czym jest ta niebieska postać, z której robią GH-325...
http://images.moviepilot-cdn.com/screen-shot-2014-03-05-at-12-13-08-am-agents-of -shield-what-is-gh-325.png
http://images.moviepilot-cdn.com/screen-shot-2014-03-05-at-12-13-15-am-agents-of -shield-what-is-gh-325.png
http://images.moviepilot-cdn.com/screen-shot-2014-03-05-at-12-13-23-am-agents-of -shield-what-is-gh-325.png
Chitauri to to nie jest ponieważ głowę mają inaczej zbudowaną.
Podobny jest trochę do Dr Manhattan'a, ale to też nie to.
GH można by było rozwinąć jako Galactus Heralds, a te zwłoki przypominają Srebrnego Surfera...

ocenił(a) serial na 8
theonlykind

Przecież Dr Manhattan jest DC

chowder

Wiem, dlatego pisze że tylko podobny...

ocenił(a) serial na 6
theonlykind

Może Kree lub hybryda Kree i człowieka?
Z tego co zrozumiałem po angielsku bo nie było napisów to Skye mogła nie przeżyć bo ta surowica nie była od człowieka, a to by wskazywało, że Skye nie jest w pełni człowiekiem. Nie sądzę aby ze Skye zrobili Ms. Marvel, a przynajmniej nie w serialu, chociaż kto wie.
Niebieski może mieć jakieś powiązania z Guardiansami, na planie filmu był Yondu, który jest dość podobny, w sensie ta rasa :D
Wg mnie albo to jest wprowadzenie do Kree albo po protu jakiś kosmita a nawiązanie do Guardiansów :D

Arab121

Za bardzo nie wiadomo kim jest Skye... w odcinku 12 "Seeds" gdy odkrywają jej pochodzenie dowiadujemy się że jak była mała określono ja kodem "0-8-4"- obiekt nieznanego pochodzenia. Jedyny agent, który ją chronił 24 lata wcześniej i przeżył ostrzega resztę ze ona jest niebezpieczna.

Faktycznie może to być Kree... Skye może nie być Ms. Marvel, ale może Ultra Girl...

theonlykind

Ultra Girl by pasowała. zwłaszcza że jak wiemy Skye jest 'obiektem' o nieznanych rodzicach wy chowywanym przez różnych adopcyjnych rodziców. Pasuje jak ulał.. zobaczymy.

ocenił(a) serial na 3
theonlykind

to na 80 % jest Kree,chyba że coś innego ale wątpię.

ocenił(a) serial na 6
piekielny84

To na 80% nie jest Kree, chyba, że jest, ale wątpię.

andrzej2783

aktorka ktora gra Skye wygadala ostatnio ze ten kosmita jest Kree .. po krotkim czasie jednak powiedziala ze jednak to nie jest kree i podobno dostala rreprymende za to ze wygadala

ocenił(a) serial na 8
theonlykind

To to nie był obcy z Prometeusza? :)
Przychylam się do opcji że to Kree. Twórcy nieprzerwanie poszerzają swoje uniwersum.

miszatujest

Dla mnie też wyglądał jak z Prometeusza :).

heavygunner

Ale w takiej mniejszej niższej wersji ;-)

ocenił(a) serial na 9
theonlykind

Mi gość ten obcy przypomina lodowego giganta z Thora. https://www.google.pl/search?newwindow=1&biw=1440&bih=728&tbm=isch&sa=1&q=thor+i ce+giants+film&oq=thor+ice+giants+film&gs_l=img.12...85767.88447.0.89442.5.5.0.0 .0.0.106.394.4j1.5.0....0...1c.1.37.img..4.1.92.HJAU7qBmf9U

ocenił(a) serial na 8
theonlykind

prawdopodobnie to jest Kree (mamy Ronana choćby w Guardians of the Galaxy, który jest z tej rasy), a jak już ktoś wyżej wspomniał to mogłoby prowadzić do przekształcenia Skye w Ultra Girl :) jeżeli chodzi o skrót G.H. to ja trzymam się póki co wersji, że skrót pochodzi od imienia Kapitana Marvela z uniwersum Ultimate - Geheneris Hala´son Mahr Vehl :) i zwłoki Mahr Vehla /Mar-Vella (myślę, że połączą po prostu części historii tradycyjnego Mar-Vella z Ultimate'owym) mogłyby posłużyć do przekształcenia później Coulsona w Kapitana Marvela (pierwszy człon od jego ulubionego superbohatera, drugi od Kree dzięki któremu "zmartwychwstał"). Ale przekonamy się za kilka odcinków.

MaciekR94

Na 99% to jest Kree (symbol, który ma wydziarany na piersi jest praktycznie identyczny z symbolem na zabawce Ronana)
http://furiousfanboys.com/wp-content/uploads/2014/03/ronan-kree-shield.png

G.H. to tak jak piszesz skrót od Geheneris Hala´son Mahr Vehl i żeby uratować Coulsona przenieśli podświadomość Mahr Vehl'a do jego ciała (z czasem gdy świadomość Mahr Vehl'a w pełni się wybudzi będzie przejmować kontrole nad ciałem Coulsona, ale on nie będzie mieć o tym żadnego pojęcia).

Skye to na 80% Jessica Jones, czyli prawdopodobnie chajtnie się z Captain'em America :) Jak wiadomo pierwszą moc jaką odkrywa Jessica Jones to latanie i stąd ksywa Skye (niebo).

ocenił(a) serial na 3
theonlykind

Nie sądzę aby w takim serialiku pokusili się o efekty specjalne typu latanie.W Smalville Klark poleciał dopiero w finale serialu i to dość kiepsko.Za bardzo kombinujesz kim będzie to będzie.

ocenił(a) serial na 8
theonlykind

jeżeli chodzi o Mahr Vehl'a zgadzam się z Twoją teorią, jednak Skye mimo wszystko bardziej pasowałaby mi do kogoś kto miałby jakiś fragment "krwi" Kree ;) poza tym serial Jessica Jones ma powstać pod egidą stacji Netflix i myślę że zdecydują się na wybór nowej aktorki

MaciekR94

Pytanie, czy serial od Netflix będzie połączony z resztą...

ocenił(a) serial na 8
theonlykind

będzie, zostało to potwierdzone kilka dni temu :)

theonlykind

Wątpię żeby nawet jeśli Skye okazała się Jessicą Jones miałby wychodzić od razu za Captaina. Myślę, że na te wątki nie ma miejsca w MCU. Z drugiej strony to jakaś ważna postać z Marvela się pojawi w agentach jeśli wierzyć wypowiedzi Bennet, która podobno na planie się prawie posikała z wrażenia jak tę osobę zobaczyła. Jednakże nie mogła zdradzić kto to będzie(może Evans zważywszy na to, że Agenci mają wprowadzać nas powoli do Winter Soldiera). I może się poznają i się zakochają(bla bla bla...) i będzie tak jak piszesz. To byłyby jaja. =)

Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) serial na 10
roach22

a uwazasz ze kim Skye moze zostac?
mozliwe ze bedzie o prostu zwykla Skye?

ocenił(a) serial na 10
roach22

a nawiazanie do Kapitana Ameryki juz jest bo jak wiadomo Winter Soldier ma metalowe ramie tak jak deathlock w serialu. moze stonoge tez bedzie mia bo jest bardzo silny :p

Dantez10

Skye to 0-8-4 więc w żadnym wypadku nie będzie to "zwykła" Skye. Właściwie to dziwi mnie to, że dopiero po odcinku, w którym jest mowa o jej nieznanym pochodzeniu wszyscy się zorientowali, że jest ona "inna". Ja już od pierwszego odcinka wiedziałem, że ona jest boska.

ocenił(a) serial na 10
roach22

wedlug Ciebie zrobia z niej jessice jones lub ultra girl?

Dantez10

Napisze ci tylko tyle, że Skye nie pasuje mi do roli supersilnej, latającej kobiety.
Nie widziałem jej w obcisłym lateksowym stroju więc może jeszcze zmienię zdanie.
Na tę chwilę mało co do tych kobitek pasuje. Może do Jessici Jones.

ocenił(a) serial na 10
roach22

czyli mozliwe ze bedzie miala jakies moce?

Dantez10

Jeśli na stole był Kree to pewnie tak. Poza tym ona jest nieznanego pochodzenia więc wszystko jest możliwe.

ocenił(a) serial na 10
theonlykind

w zapowiedzi Kapitana Ameryki 2 slyszalem ze pojawi sie watek milosny. myslalem ze czarna wdowe z nim jakos polacza ale moze sie okazac ze Skye

Dantez10

Na trailerach są motywy, że czarna wdowa próbuje go wyswatać...

ocenił(a) serial na 10
theonlykind

w jednym zwiastunie jest scenka jak czarna wdowa sie uniera i jest tam kapitan czyli watku muilosnego kapitana ze skye chyba nie bedzie

ocenił(a) serial na 3
theonlykind

K.rwa ludzie to są filmy i seriale o superbohaterach nie tanie romansidło ,więc jeśli takiego wątku w komiksie nie było twórcy powinni je sobie darować.Kap Uesmaniec powinien walczyć ze złem ,a nie martwić się czy jego żona nie puszcza się czasem z bohaterem DC.

piekielny84

Jakby takiego wątku nie było to nikt by tego nie wspominał... Jakbyś zrobił chociaż mały research to zauważył byś, że w komiksach pierwszy motyw przewodni to walka ze złem, a drugi to przeróżne wątki miłosne (superbohaterowie hajtają się na potęgę).

ocenił(a) serial na 3
theonlykind

No właśnie nic sobie takiego nie przypominam u Marvela ,no Spider z Rudą Lub blondi ,trochę Rosomak w X ,ale to wątki poboczne a nie stanowiące główną fabułę.

piekielny84

Tu masz listę hajtniętych z marvela(komiksy):
http://marvel.wikia.com/Category:Married_Characters
Ci w filmach kręcą na okrągło:
Tony Stark - Pepper Potts
Thor - Jane Foster

ocenił(a) serial na 3
theonlykind

Owszem rozumiem ale to tylko hmm napomknięcie o tym że ktoś jest czyimś mężem czyjąś żoną,tyle.Komiks nie robił z tego drugiego tła.Wiedzieliśmy że Np. w DC Batman kocha się w Vicky Vale ,że IM kręci z Peper ale nie było to jakieś rzucające się w oczy.

piekielny84

Wiesz nie zrobią z tego głównego tła bo jak? W komiksach i filmach na ich podstawie jakieś 80% stanowi walka dobra ze złem, a z tych 20% sporą część stanowią watki miłosne (nie rzucają się w oczy bo nie mogą przez proporcje, ale tam są).

ocenił(a) serial na 3
theonlykind

Nie neguję tego ale po co rozdmuchiwać takie rzeczy w i tak kiepawym serialu, niech skupią się na akcji i genezie ewentualnych bohaterów.

piekielny84

Przecież to tylko przypuszczenia, a nie rozdmuchiwanie czegokolwiek :D

ocenił(a) serial na 10
theonlykind

i jak wiadomo, nie wiadomo jak Skye sie nazywa wiec wyrobia jej papiery i nazwie sie jessica jones

ocenił(a) serial na 9
Dantez10

A wedlug mnie zrobia ze Skye jakas nowa superbohaterke, ale to nastapi pewnie dopiero pod koniec sezonu.

ocenił(a) serial na 9
keteek

Nie wydaje mi sie, aby zrobili z niej Jessice Jones. Watpie aby Skye chciala zmienic swoje imie. Co innego gdyby okazalo sie ze rodzice ja tak nazwali po urodzeniu, ale wtedy i tak zostala by ksywka Skye.

ocenił(a) serial na 7
theonlykind

Tu są teorie czym może być to niebieskie coś: http://www.comicbookmovie.com/fansites/XaviersSchool/news/?a=95672

theonlykind

"Coulson's subconscious mind is Mar-Vell. When Coulson died SHIELD couldn't retrieve his mind or his soul not until they put Mar-Vell's mind into Coulson's subconscious.This might explain why it wasn't a big deal then that Mar-Vell's body was destroyed when the base blew up. He is still alive in Coulson's mind."

jest to wpis z tweetera osoby odpowiedzialnej za najwieksze wycieki wszelkich informacji z Marvela
wiekszosc jego spoilerow sie sprawdzila ale ten konkretnie nie musi oczywiscie:p

saddam7

"Skye is actually Jessica Jones and the “inhuman” thing that is Coulson is Captain Mar-Vell:"

a tu znalazlem drugi jego tweet mowiacy o Skye i Coulsonie

ocenił(a) serial na 10
saddam7

a Jessica Jones to inhuman?

saddam7

O tego kola ci chodzi?
http://twitter.com/RogerWardell2

theonlykind

yep o niego mi chodzilo.

theonlykind

W one shocie o agentce Carter zdobyła ona jakieś serum na którym był znaczek wyglądający jak głowa kosmity.