PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18596
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

SPOILERY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
Moja kolejność:
1. sezon 5 jak dla mnie 10/10. Świetny sezon, najwięcej zwrotów akcji, fenomalna gra
aktorska,muzyka i zakończenie..... MEGA
2. sezon 3 też 10/10 tak samo jak sezon 5, jednak w tym sezonie za bardzo nie przypadły
mi do gustu pierwsze odcinki, za to odcinki 14-18 najlepsze jak dla mnie z całego
serialu. Szczególnie ten ze śmiercią Chapelle'a
3. sezon 1. Początek, wstęp, poznajemy głównych bohaterów, sezon powoli się rozkręca
i zakończenie według mnie jest najlepsze ze wszystkich sezonów. 9/10
4. sezon 2 też 9/10. na równi prawie z sezonem pierwszym, jedynie co mnie w tej dwójce
wkurzało to Kim i za dużo polityki, za to muzyka, podobnie jak w sezonie 5 genialna
szczególnie w odcinku 2x15
5. sezon 8 8.5/10 zakończenie serialu, wszystko spoko, jednak nie było już tego
dreszczyku emocji, ale bardzo przyjemnie się oglądało. odcinek 8x22 jak Jack napada na
kolumne samochodów z prezydentem Loganem zdecydowanie najlepszym odcinkiem z
tej serii + fenomenalny Logan
6. sezon 7 W sumie nawet nie wiem co tu napisać, ogólnie 8/10
7. sezon 4 sezon taki trochę sci-fi wszystko przez zmieniające się co chwile (co kilka
godzin) zagrożenia, momentami nudził. Na szczęście w miarę końca sezonu, odcinki
byłu coraz lepsze, zakończenie sezonu 4, wraz z sezonem 1 i 5 należą do moich trzech
najbardziej ulubionych zakończenie z całego serialu "24" 7.5/10
8 sezon 6 niestety w moim odczuciu najsłabszy sezon, pierwsze 4 odcinki były po prostu
genialne, a potem kolejne odcinki mnie osobiście zanudzały, koniec jakiegoś odcinka
nie powodował u mnie jakiejś wielkiej chęci obejrzenia następnego, aktorstwo ze
wszystkich serii, w tej serii było dla mnie najgorsze. naciągane 7/10

Cały serial dostał ode mnie mocną ocenę 9/10

ocenił(a) serial na 10
dombro1602

Jak dla mnie to 1 albo 3 sezon, oba były zajebiste.

ocenił(a) serial na 10
dombro1602

1. Sezon 5
2. Sezon 2,3
3. Sezon 4,1

3. Sezon 8
4. Sezon 7
5. Sezon 6

Ciężko porównywać poziom, za każdym razem sezon, który ogląda się pierwszy raz robi kolosalne wrażenie i na każdego z nich co jakiś czas przychodzi pora, aby powtórzyć... Po prostu do jednych lubię bardziej wracać, do innych mniej...
24 rulez

ocenił(a) serial na 8
dombro1602

najlepszy był sezon 4. ciągłe napięcie i nie wiadomo było co w zanadrzu mają jeszcze terroryści. 3 sezon też był świetny. potem 2, a potem cała reszta. najgorsze były od 6 do końca.

ocenił(a) serial na 10
dombro1602

w zasadzie zgadzam się z tą kolejnością najlepszy 5 sezon potem 3 i najgorszy 6, pozostałe sezony mniej więcej na tym samym poziomie czyli wysokim :) w ogóle serial jest u mnie w czołówce najlepszych seriali w historii, zaś pozycja tego dzieła w rankingu filmwebu wywołuje u mnie mdłości. Pozdrawiam

dombro1602

Najlepszy sezon wg. Mnie sezon 5 i końcówka sezonu 4 .
Najgorszy jest sezon 6 i to że Jack został jeszcze bardziej niż zwykle pokazany jako nadczłowiek i sam rozgromił wszystkich bandytów mimo faktu że dopiero co "wrócił do kraju" po ciekawych przejściach w chińskim więzieniu :P. Sezonu 1,2,3 nie pamiętam za bardzo :P
Co do sezonu 7 i 8 to obydwa miały fajne momenty, ale bardziej ciekawy był 7 sezon w którym utkwiła mi scena z "reaktywacją" serwerów CTU.
Końcówka sezonu 8 to powrót do sci-fi jakie miało miejsce w sezonie 6.

ocenił(a) serial na 10
dombro1602

Oficjalny ranking:
3>4>7>1>2>5> > 6 >8

ocenił(a) serial na 9
dombro1602

Widzę, że nie jestem wyjątkiem, bo też uważam że sezon 5 był najlepszy :) Później jak dla mnie sezon 2, 1, 4, 3, 8, 7 i najgorszy 6 - pomimo, że widzimy w niej wybuch atomówki, to jakoś nie przynosi to takich emocji, jak we wcześniejszych sezonach...

ocenił(a) serial na 5
dombro1602

Póki co SEZON 5, ale na razie reszta przede mną, więc kto wie...

ocenił(a) serial na 10
dombro1602

Zdecydowanie Sezon 5 był najlepszy - między innymi ze względu na prezydenta Logana - świetnie napisanego i mistrzowsko zagranego przez Gregorego Itzina, najlepsza scena w historii 24 - przesłuchanie Logana przez Jacka w finale - po prostu majstersztyk! Ale najważniejszym czynnikiem sukcesu tego sezonu jest Jack - to w tym sezonie Kieffer wspiął się na wyżyny swoich możliwości! Dalej będzie Sezon 3 ze świetną rolą Joaquim de Almeida, Sezon 2 ze znakomicie poprowadzonymi relacjiami Jack - Palmer, później Sezon 8 z jednym z najlepszych finałowych sześciu odcinków, Sezon 7 , 4 i 6.