Od jakiegoś czasu noszę się z zakupem [dywagacje n/t sensowności zakupu proszę uprzejmie pozostawić dla siebie] zakupu tegoż sitcomu w wersji DVD. I tu jest pewien szkopuł - może ja nie umiem szukać, jestem ślepy itp. rzeczy, ale tak, jak 1-szą część 13 postertunku w wersji DVD (na 5 krążkach) udało mi się odnaleźć w co najmiej kilku miejscach, o tyle części 2-giej (13 posterunek 2) - mimo wielu prób, nie znalazłem nigdzie.
Może znajdzie się tutaj ktoś, kto sam próbował szukać i znalazł(a) odpowiedź - czy po prostu 2 część sitcomu nie została wydana na DVD, czy ja nie umiem szukać, a może wreszcie - mimo mylnego opisu te 5 płyt, o których wspomniałem zawiera w sobie zarówno część pierwszą, jak i drugą. Myślałem nawet by do kogoś się z tym pytaniem zwrócić - tym razem w pełni oficjalnie (np. producent, wydawca etc.), ale nie mam nawet pojęcia któź mógłby to być ;).
PS. A czy będzie zbyt dużym nietaktem z mojej strony zapytać skąd posiadasz takową informację (pytam, bo może gdzieś została ona umieszczona, tylko ja, nie wiedzieć czemu na nią nie trafiłem ;)) ?
Na wikipedi przeczytałem że pierwsza seria została wydana na DVD bo emitował ją Polsat, a druga serię emitował TVN i nie wydano jej na DVD. Po za tym wiem to od kolegi który też szukał na DVD i skończyło się tym że musiał sobie ściągnąć i ponagrywać na płyty drugą serię.
Tez tak chyba zrobię, tzn. zgram z jakiegoś źródła. Ciekawe, że fakt wydania na płytach zależy od emitującej telewizji a nie od producenta, czy kogokolwiek w tym stylu (z tego, co wiem to 2-jkę produkował Canal+ zaś 1-kę Mayfly). No nic - idę spisać tytuły odcinków i zdobywać, żeby potem zrzucić na płytę. Myślałem o YT, ale nie wiem, jak się ma jakość tych filmów - w PC machinie to nie widać różnicy, ale może na TV gdyby jakość była mizerna może będzie widać. Ponieważ jednak wyjścia nie ma, a i tak co mam do stracenia - tylko płytę ;) więc warto spróbować. Dzięki serdeczne raz jeszcze za dodatkowe wyjaśnienia.
Witam! Cały pierwszy sezon kupiłem na dvd i chciałem nabyć drugi ale bezskutecznie. jedyne co znalazłem to to http://www.filmydvd.pl/x_C_I__P_40523428-40510001.html
Na to już dawno trafiłem i myślałem o zakupie (w wersji 'bezkogutowej' - jedynie same płyty), ale to jest, jeśli się nie mylę pierwsza część. Więsze problemy są z drugą, zwłaszcza, jeśli faktycznie nie ukazała się ona na DVD (co jest nieco dziwne, ale może to też wina tego, że tamtą produkował MayFly, a dwójkę Canal + - może to w tym tkwi szczegół, ale czy na pewno...) ;)