To jest tak złe, że na miejscu rezysera tego gniota popelnilabym rytualne samospalenie pod siedziba TVNu... To jest tak złe, że osoba pracująca w mięsnym przy rozbiórce wieprzowiny po obejrzeniu 1 odcinka dostanie wiatru w żaglach i zostanie scenarzystą pracującym dla TVNu, bo zrozumie, że NIC nie trzeba umiec w tym kraju , zeby robic seriale dla najsłynniejszej komercyjnej telewizji w Polsce. To jest tak strasznie nakrecone , ze ja sie zastanawiam czy gość piszący ten scenariusz nie dał rady przeczytać grafomanskiej 900stronicowej powiesci pani B autorki tegoż dzieła i po prostu nie ogarnał jak 900 stron włozyc w kilka 40 minutowych odcnkow, czy po prostu dostał 200zł zamiast 20.000 i sie najzwyczajniej w świecie zemścił???!! A czlowiek, ktory to filmował? to kadrowanie kamerą ala szkola z TV ojca Rydzyka? a ten tragiczny montaż? a rezyser, ktory totalnie nie zapanował nad rzeczywistością i puscił to w świat? KIM SĄ CI LUDZIE?? Chryste... Czy panna Boczarska kiedykolwiek przestanie mowić z ta manierą szeptu w głosie jak mysz spod miotły i strzelac oczami na prawo i lewo? I te dialogi: "a kto? mis koralgol. cześć. cześć" SERIO? Tak źle nakręconego, nieprzemyslanego, zle sfilmowanego serialu nie widziałam dawno. Praca kamery to podręcznik na warsztaty filmowe pt : " jak nie robić seriali w XXI wieku" . Słusznie Braciak w ostatnim wywiadzie stwierdzil, ze "wszytskie seriale TVNu sa takie same, wszedzie aktorki w za duzych swetrach patrzące na Warszawę "... tu patrza na Łódź.. Kadry są tak zle krecone, ze spokojnie mogliby nakrecic cały serial w jednym pomieszczeniu i nikt by sie nie skapował. Zawsze zbliżenia tylko na twarz i tors... jak komputer to tylko na komputer. jak ulica to tylko z góry na dół . To jest tak tępe, tak niskie, tak dalekie od słowa sztuka i oryginalność.. Mysłałam , ze Ojciec Mateusz jest przewidywalny, ale TO to jest dno dna.
Myślałam, że jestem niesprawiedliwa, czepiam się, nie znam się, złośliwość przeze mnie przemawia....jednak niestety nie tylko przeze mnie :D Tam popis amatorszczyzny jest w każdej dziedzinie. A wydałam na to całe 15 zł...producenci powinni płacić za to wielkie fury hajsu, że ktokolwiek raczył zmarnować na to czas.
Nie , nie jestes niesprawidliwa, nie czepiasz sie , ani nie przemawia przez Ciebie (ani mnie) zlosliwosc. Po prostu masz poczucie estetyki i jestes inteligentna . Do tego, nie lubisz byc wkręcana , że coć jest wartościowe kiedy naocznie widac ,że nie jest. Nawet powoli zaczynam współczuć autorce pani B , że tak ją wkręcili, chociaz nie czytuje jej powieści.. W dzisiejszych czasach Netflixa, HBO i tych wszystkich niesamowicie nakręconych seriali brytyjskich i amerykanskich nikt juz nie ma prawa wciskać nikomu takiego gówna. Jest XXI wiek... HELLO???? brak szacunku do widza..
Znacznie śmieszniejsze jest obwoływanie gniotem filmu, którego się nie oglądało.
Nawet pierwszego odcinka.... :)
okidokinaobloki błagam nie oglądaj... bo im podbijesz oglądalność i jeszcze zrobią drugą serie...
No po prostu wszystko złe i tragiczne - jeszcze tylko zabrakło dodać, że pogoda w filmie jest nie taka i krytyka będzie kompletna, można rzec - profesjonalna... :)
o kurcze ... masz racje- nie napisałam o pogodzie, byłoby bardziej profesjonalnie! więc dopisuje : "w tym serialu pogoda jest bardzo ładna.dlaczego? bo to jedyna rzecz na którą "filmowcy" nie mieli wpływu ". grrrrrr
Krytycy się znaleźli,jak sama nazwa wskazuje wszystko krytykują,krytyczne są ich te komentarze,w życiu obejrzeli ze cztery filmy i jazda po całości,Magda Boczarska kiepsko gra,a kolor włosów powinien mieć inny odcień,żenada.
Polecam fragment w którym czytamy jak to wspaniałe seriale jak ten wyżej opisany, stają w szranki z najlepszymi produkcjami. :-))))
Ychy ychy ;) dobre, dobre .... "z najlepszymi produkcjami" znaczy z jakimi? Pewnie tak światowymi jak m jak miłość i pierwsza miłość i jeszcze jakas tam miłość i miłość do kwadratu i listy do M czesc 66ta, brzydula itd? Czy z takimi jak Sukcesja, Newsroom, gra o tron, od nowa , gambit królowej itd itd itd.... ? ;-) nie twierdzę, że wszystkie seriale polskie są złe, ale 90% jest złych i są oglądane z braku laku i dlatego, ze Polacy chcą po prostu usłyszeć coś po polsku;-) .mamy polskich aktorów i wypadałoby ich oglądać, a ze ci biedacy nie maja w czym grac to grają w tych bzdetach i potem się wstydzą wyjsc z domu po bułki na dół.
Porównywanie polskich seriali do swiatowej czołowki to jak porównywanie korony krolow z Grą o tron. ..
Dobrze powiedziane. :-) Dodatkowo każdy TVN -owski gniot jeszcze musi pobłogosławić Kubuś Wojewódzki w swoim programie. Jak on tam się podnieca na tej sofie każdym syfem, który ląduje na Playerze. Zaraz gwiazdy taniej szmiry w ustach Kubusia urastają do rangi Gustawa Holoubka. ;-) Niektóre tandety jak niesławny serial " Belle Epoque " to chyba nawet przerwali produkcję po kilku odcinkach bo to była taka żenada. :-)
Oczywiscie. Rączka rączkę myje. .. A Belle Epoque to przykład w punkt, to było tak tragiczne ,że nawet Cielecka nie dała rady tego biedaczka uratowac. Z ust mi wyjałeś te Belle Epoque, przypadkiem wczoraj na youtubie trafilam na fragment tej tragikomedii gdzie drewniany Malaszynski wypowiadal swoją drewnainą kwestie i to bylo tak zenujace , ze wzielo mnie na mdlosci. On nawet jednego zdania autentycznie nie potrafi wymówić .. Jest jedyny dobry kadr tego serialu i znajduje sie w czołowce jak ta dorozka jedzie ulica i jest filmowana od tylu i ktos nawet filtr nalozyl na obraz zeby zrobic scenografie ala Londyn Kuby Rozpruwacza niczym z filmu braci Hughes From Hell . Tylko, że to jest 3sekundowa czołówka serialu hahaa a jak juz sie sam serial zacznie to wstyd jakich mało.. ŻENUA
Święta racja, Małaszyński w tym szajsie wyglądał jak gdyby cierpiał na piernamientne zatwardzenie jak mawiał klasyk Marian Paździoch. ;-) Łaził z jakimś workiem na plecach i bredził coś pod nosem. :-) Nasi rzemieślnicy próbowali naśladować wirtuozów i stworzyć klimatyczny hit a okazało się że przy tym dziadostwie to nawet Teletubisie mają więcej uroku. ;-) Pamiętam jak jeszcze się ośmieszyli, kiedy jakiś buc z TVN bredził coś o emisji tego g...na w USA. To by mieli Amerykańcy radoche gdyby to ujrzeli. :-)
Chlor chyba nie mamy wyjścia, musimy sami nakrecic serial ;-) znasz jakis utalentowanych ludzi do ekipy? ;)
Tak najeżdżacie.. że aż ciekawi mnie co polecacie :) I aż pierwszy raz umieszczam tu komentarz. Palę się z ciekawości
no nie wiem co wy tu chcecie od tej " Belle Epoque", ja całą serię obejrzałam, miło się patrzyło, dawno tak dobrej polskiej komedii nie widziałam :p
Ale co do Saszy to u mnie niestety jak z Chyłką, jak coś jest na wstępie tak karykaturalnie przerysowane, to mnie już nie śmieszy, więc odpadłam po pierwszym odcinku.
Ups. Jakiś reżyser niespełniony? pracy w TVN nie dostał, albo projekt odrzucili? Z jadu wylewającego się z każdego zdania , widać że jakaś trauma nieprzepracowaną. Jest kilka dobrych grup dla zakompleksionych, po co używać FILMWEB?
dzięki- właśnie miałam obejrzeć :D:D:D Jeśli to jest tak złe jak grafomańskie powieści pani B z seri o profilerce Saszy to podziękuję;)
Zalogowałem się specjalnie na Filmweb, pierwszy raz od cholernie dawna, tylko po to by akurat temu "tworowi" dać zasłużone "1". Stwierdziłem, zobaczę co w komentarzach, bo może tylko ja poczułem się zniszczony tym serialem, na właściwie każdej jego płaszczyźnie, a tu pierwszy komentarz, który wyczerpuje temat. Znośnego tygodnia życzę.
Dokładnie. Dodam, że trzeba mieć coś nie tak z głową, żeby adaptować cykl książek od TRZECIEGO tomu.
ten serial ma podstawową wadę 90% polskich gniotów - szept, szeptem pogania a w tle wybuchy. kazdy polski serial czy film oglądam z polskimi napisami. tych niestety w playerze brak. historia fajna. fajnie, ze cos w koncu poza warszawą.