PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=112367}

Życie na fali

The O.C.
2003 - 2007
7,6 37 tys. ocen
7,6 10 1 37253
6,0 3 krytyków
Życie na fali
powrót do forum serialu Życie na fali
ocenił(a) serial na 7

"życie na fali" - jest bardziej śmieszny i dialogi są lepsze. "pogoda.." opiera się głównie na wątku przyrodnich braci nienawidzących się, czego zresztą nie da się zbyt długo ciągnąć.. aspekt estetyczny też nie bez znaczenia - Marissa ma super sukienki;)

janethegr8

a moga byc oba? :PP hehe :P ja osobiscie lubie obydwa seriale. kazdy jest inny. i to chyba dlatego :P

użytkownik usunięty
upaczanga

ja właśnie też, chociaż chyba one tree hill bardziej mnie wciągnęło.

Lubię oba te seriale, jednak wolę "Życie na fali". Jest bardziej prawdziwe, ciekawsze i zabawniejsze. I jest w nim bardziej przekonująca gra aktorów. Ale "Pogoda na miłość" też jest ok.

ocenił(a) serial na 10
Ana_Vanessa

Ale po co takie ankiety ??
Każdy serial ma swoje + i - !!!!
Nierozumiem !

ocenił(a) serial na 10

jestem wielkim fanem oth ! ale Życie na fali to najlepszy serial na świecie ! masz odpowiedz

ocenił(a) serial na 10

Jak dla mnie OC... jest bardziej ciekawe. OTH jest takie troche nudnawe czasmi przypomina mi mode na sukces ...ale to tylko czsami na szczęście ;)

Anne_007

Życie na Fali... więcej zawrotnych akcji i wątków niż w OTH!

ocenił(a) serial na 10

Zadajmy to pytanie w inny sposób: stara, gruba baba czy seksowna modelka? The O.C. to serial niemalże kultowy, a Pogoda na Miłość to obyczajowe, nudnawe serialidło.

użytkownik usunięty
JohnnY_17

jak już porównywać te seriale to oba by wyglądały jak dwie ładne dziewczyny

ocenił(a) serial na 10

The OC rulez!!!! 2003-2007 wspaniałe 4 lata z tym serialem.

ocenił(a) serial na 7

Ja też wolę OC. Jak dla mnie OTH jest lekko mówiąc beznadziejne, a OC mnie wciągnęło i to nawet bardzo :)

mean_girl

Żeby było sprawiedliwie powinienes tą ankiete dac tez na forum One Tree Hill bo tutaj przewaznie wchodzą sami fani The O.C.

ocenił(a) serial na 10

Ja podpisuje sie pod wypowiedź saabwagon i AmiRaDark, a odsiebie dodam żeoba seriale są ciekawe i każdy z nich ma inny główny wątek oprócz tego że są toseriale dla młodzieży i oczywiscie są miłościite sprawy, The O.C i OTH dwa najciekawsze serialejakie kiedykolwiek oglądałam ;]

ocenił(a) serial na 10

Ja najbardziej na świecie kocham The O.C.!!!!! <3<3

ocenił(a) serial na 10

O.C !!!!!!!!!!!!! forever xD xD xD xD xD

ocenił(a) serial na 10

Ja po raz pierwszy One Tree Hill [będe używał tej nazwy bo polska jest dość pokraczna, podobnie jak spolszczenie The O.C.]zobsczyłem za pośrednictwem TeFałEn i moja sympatia do serialu nie zaczęła się od pierwszego odcinka, dopiero bodajże od 10.
Serial ma coś co do niego przyciąga ale JEST ZBYT POWAŻNY, NIE MA W NIM ANI KRZTY HUMORU JAKI CECHUJE O.C. .
Mimo wszystko uważam, że serial jest ciekawy i wart uwagi ale...
THE O.C. RZĄDZI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

michaki999

Jednak wygrywa The O.C, choć OTH też oglądam z przyjemnością :D

ocenił(a) serial na 10
Aleksaa

O.C the best!! One Tree Hill też nie jest zły, ale wiadomo O.C to jednak O.C i to on pozostaje najlepszym serialem młodzieżowym z dobrą grą aktorów, humorem (Seth)i całą tą oprawą która odróżnia ten serial od One Tree Hill.. -- ale wiadomo na stronie tego serialu to on byłby górą w głosowaniu..

One Tree Hill,ale takie głosowanie nie ma sensu...powinno zostac umieszczone albo na jakiejs oficjalnej stronie seriali albo chodzby filmów,czy blogu albo jak juz to na obu forach seriali bo tu zazwyczaj sa sami fani O.C.

ocenił(a) serial na 10
Brooke_4

DLa mnie lepsze jest One tree Hill...:)Chociaż The O.C tez oglądam:)

zdecydowanie one tree hill poniewasz owiele bardziej wciąga...

POGODA NA MIŁOŚĆ!!!!!!:)))))))zdecydowanie oth rządzi

Wolę "Życie na fali", chociaż "Pogoda na miłość" też mi się podoba.

To jest bez sensu!z tego co wiem OTH ma wiecej fanow niz OC!obydwa seriale sa super! ja osobiscie wole OTH ten serial jest wspanialy!OC tez mnie wciagnelo tez jest spoko!ale gdybys wystawila ta ankiete na forum OTH to jasne by bylo ze wybrali by wlasnie OTh a nie OC! wg mnie obydwa seriale sa super!OC jest bardziej smieszne!ale dajcie spokoj i nie porownujcie pogody na milosc z moda na sukces bo to jest poprostu smieszne!!!:/ pogoda na milosc rzadzi!!ale zycie na fali tez jest super!pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Hayley_3

umieŚciłem tą ankiete na forum oth :pp OC rulezZ

ocenił(a) serial na 10
Hayley_3

a fanów ma wiecej oc , wystaczy zobaczyĆ ile głosów zostało oddanych na Oc na forum Filmwebu !

Michael_Scofield_3

gdzie ma wiecej fanow OC,na stronie OTH ma wiecej fanow OTH

ocenił(a) serial na 10
Anika___

ja zdecydowanie wole O.C.,probowalam oglądac OTH ale jakos mnie nie wciągnelo :P

ocenił(a) serial na 7

oth jest najlepsze i nie ma porównania;)

ocenił(a) serial na 10

OTH to gówno.nudą powiew a O.C tak wciąga że z niecierpliwoscia czeka sie na nastepny odcinek

ocenił(a) serial na 10

zdecydowanie życie na fali....;* ten serial jest najlepszy i juz...nie ogladalam jeszcze czegos lepszego- to mnie wciagnelo...kocham ten serial...

ocenił(a) serial na 10
aneczka688

od zawsze, zawsze, i na zawsze 'zycie na fali' ;D:)

ocenił(a) serial na 6

OC best movie ever
niech seth cohen bedzie z wami xD

ocenił(a) serial na 8
asiula1205

Oba fajne, ale o.c lepsze:)Seth i Summer 4ever:)

ocenił(a) serial na 10

Zycie na fali rzadzi !!!!!!! "POgoda na milosc jest nudna !! Dwaj bracia sie nienawidza 1 poznaje dziewczyne drugi ja kocha bija sie o nia i nienawidza coraz bardziej BLEBLEBLE Nuuuuuda .... :P

Kamilla_Bleu

the oc wymiata, najlepszy serial dla mlodziezy!! pozdro

ocenił(a) serial na 9
Kamilla_Bleu

widac ze nie ogladales chocby 2 odcinkow oth i sie wypowiadasz ze pogoda na milość jest nudna chociaz nie wiesz o co w niej chodzi bo po obejrzeniu jakiego kolwiek jednego odcinka serialu nie zrozumiesz niczego i nie przypadnie ci do gust..braca sie nie nawidza przez ich ojca ktory jednego wychowal a drugiego mozzna powiedziec ze porzucił i oni o zadna laske sie nie bili bo nie kochali tak jednej dziewczyny :/

ocenił(a) serial na 10

dla mnie Życie na fali jest lepszee.! Uwielbiam ten seriall. A Pogloda na miłość tez jest dobry ale nie aż tak. A więc Życie na falii.! ;*

ocenił(a) serial na 10

hmmm OC czy OTH zawsze balam sie tego pytania bo w sumie nie wiem oba dwa filmy sa swietne w obydwoch sie odnajduje i je kocham a ktory bardziej nie potrafie powiedziec poki widzialam tylko OC wydawalo mi sie ze to wlasnie ten film najbardziej kocham ale teraz gdy jest OTH kocham je oba ;D

ocenił(a) serial na 9
BadGirL_5

serial "pogoda na miłość" jest zajebisty.. Oc jest cool ale OTH wymiata L:DD

ocenił(a) serial na 9

nie ma porównania dla mnie sam tytuł "pogada na miłość"jest idiotyczny.

Little_Dean

do Pana Little Dana uwazasz ze zycie na fali jest dobrym tytulem?.. poza tym polscy tluczmacze mnie dobijaja.. bo tytul brzmi zupelnie inczaej.. jak znasz angielski to sam dowiedz sie co znaczy One Tree Hill.. i napewno nie jest to pogoda na milosc..

ocenił(a) serial na 10

oba sa spoko ale pogoda trosze bardziej bo kręcą następny sezonik, a The oc nie, i jestem bardzo zły na oc ze nie nakręcili następnego sezonu( bo mógł on jeszcze lecieć długo bo z tego serialu nie dałoby sie go zepsuc:/

Moim zdaniem zycie na fali jest o wiele lepsze.... fabula, piosenki itp. DAje na 100% glos na The OC!!!!!!!! Chociaz pogode na milosc ogladam, ale i tak sie ucieszylam jak sie dowiedzialam ze leci 4 seria zycia na fali!! YeAH......

ocenił(a) serial na 10
anette1992

ja przed pogodą na miłość oglądałam życie na fali ale OTH POGODA NA MIŁOŚĆ jest o wiele lepsza wspaniałe piosenki super aktorzy a przede wszystkim całkiem normalne życie normalnych ludzi a nie bogaczy

kasia_brzu

Co do piosenek to się nie zgodze.W OTH są wspaniałe piosenki,dużo rockowych przez bohaterkę Peyton,są występy zespołów.W O.C nie ma dużo fajnej muzyki,nie to co w OTH:)

Klaudiiia

no to Ty chyba nie ogladalas The O.C. bo tam co chwile ida na jakis koncert albo do klubu gdzie ciagle sa jakies koncerty rockowe a w ogole w kazdym odcinku leci jakis super kawalek!! mam wszystkie 6 plyt z muzyka z The O.C. i są swietne!!! The O.C. wymiata na wszystkich frontach!! a Seth i jego teksty mnie rozwalaja po prostu!! xD ;D ;D Ryan i jego klopoty zawsze nakrecaja ciekawie sytuacje tak ze robi sie powoli film sensacyjny ;D najbardziej lubie poczatek 4 sezonu gdy Ryan walczy w klatkach...a najciekawsze sezony w kolejnosci to 1,4,3,2, The O.C. to najlepszy serial bo nigdy sie na nim nie nudzilem!!

ocenił(a) serial na 10

jasne, że "Życie na fali" ten serial jest fantastyczny. Mogłabym oglądać go w nieskączoność

zaciekawilo mnie stwierdzenie ze OC jest ciekawsze i zabawniejsze?:|
sory ale nigdy sie nie zgodze.. OTH jest lepsze.. nie powiem ze to najlepszy serial, bo tak nie jest.. ale napewno jest lepsze od OC, ktore staje sie nudne.. napewno nie jest ciekawe.. a gdzie w nim zabawnosc... przykro mi nieliczne teksty Summer, Setha i Tylor niewiele zdzialaja.. bo caly serial opiera sie na nudnym juz watku milosci Marrisy i Ryana i Summer i Setha.. a reszta watkow pobocznych nic nie wnosi.. no chyba ze smierc Marrisy, ktora napewno spowodowala ze film mogl stac sie efektowniejszy..