Piszemy zbiorowe maile do Cartoon Network, by przywrócili Żukosoczka? Podobno jeśli mail z tą samą prośbą wyśle ok. 300-400 osób, są w stanie puścić ponownie serię XD
Wiem, że większość z Was, która widziała tę bajkę ma już z 18-20 lat... Ale pomyślcie, nie miło obejrzeć jeszcze raz Sok z Żuka i poczuć się jak dziecko? :)
Ja piszę i czekam na Waszą reakcję na ten post ^^
koniecznie, koniecznie, koniecznie!
Jeden z najprawdę genialnych seriali animowanych, na których się wychowałam.. Zaraz też wyślę maila, a co:D
na youtube jest pare albo i kilkanaście odcinków jak coś :) na kartonie juz nie puszczą nie była to zbyt popularna bajka... dla mnie jak najbardzoj klimatowa
Ja napiszę, bo pamiętam, że to taka do Addamsów bajka była podobna (a nie mam 18/20 lat xD), ale nie znam maila do CN ;-(
a moze by tak jakimś linkiem zarzucić? sama szukałam, a nic nei znalazłam:(
co do pisania maili, to bardziej proponowałabym tvn. w końcu nie każdy ma CN, a jak zauwazyłyście większośc osób, które oglądały tą jakże wspaniałą bajka ma dzis po 18-20 lat, więc wątpię czy w ogóle wiedzą, na jakiej platformie można znaleźć CN. pozdrawiam
dzisiejsze pokolenie dziecie nie wie co to za bajki jak: Żukosoczek, rodzina Addamsów,13 demonów Scooby Doo,przygody Jonny?ego Questa,Dwa głupie psy,Głupi i głupszy,Maska,Dastardly i Muttley,Droopy.
Wiele bym oddał (ale bez przeasady ;) żeby obejrzeć jeszcze raz te kreskówki na CN
Co do przywracania, wystarczy chwile poszukac i gotowe :)
Cartoon Network jest dostepne na wszystkich platformach telewizji kablowej, na tvn Zukosoczka raczej nie przywroca, bo nigdy go tam nie puszczali ;)
no to go puszczali na polsacie. ale osobiście obstawiam tvn, bo pamiętam, ze była to jedna z tych bajek które oglądałam równiez po polsku, a polsat wszystko puszcza skoro świt, więc wątpie bym z moim śpiochem była w stanie zerwac się na bajkę...
ja bym sobie z chacia znow to zobaczyla to bylo ekstra! :D powiem wam tylko ze na amerykaniskim CN leci taki program jak 'boomerang' czy cos w tym stylu i tam chyba leca stare bajki,fajnie gdyby i na naszym CN zrobili cos takiego,wiekszosc starych bajek nawet nie mozna porownywac do tych nowych bo sa one o niebo lepsze -te starsze oczywiscie :D
jak gdzies sa bledy w mojej wypowiedzi to blagam nie czepiajcie sie ^^'
Boomerang obejmuje na moje oko tylko te bajki typu ''Flinstonowie'' albo cos takiego, ale nie wiem, bo dawno amerykanskiego CN juz nie mam :)
W takim razie moze i macie racje, slijmy maile z pytaniem o utworzenie Boomeranga :D
O, a ja to oglądałam jedynie na amerykańskim CN... Nie lepiej by było, aby ktoś napisał petycję, taką, jaką zorganizowano, zeby puszczali po kolei odcinki Xiaolin Showdown? Wtedy poskutkowało, może teraz też...
A nie wiem, ja tylko podalam pomysl, zeby cos takiego zrobic... Hem, propozycji jest duzo, urzadzmy glosowanie.
1. Boomerang
2. Zwykle przesylanie maili o przywrocenie
3. Petycja
je jestem za petycja,ale jestem zielony burak i ja sie na tym nie znam ^^'
kto sie na tym zna? bo moglby to zrobic XD
Na razie nie jest o tym głośno, ponieważ sprawa ewoluuje. W momencie uzyskania zgody od współorganizatora, zaczną się przygotowania do promowania festiwalu. Rozmawiasz z główną organizatorką :)
A ja mam wrażenie, że ktoś z CN czyta to, co tu piszemy :) Ledwo napisałam, ze mogliby zacząć puszczać Jacka, bo to niezbyt fajnie tak go reklamować, a nie emitować, a tu - od września niespodzianka :D
Ostatnio Zig Zap zaczął puszczac kreskowki, ktore kiedys lecialy na C+ (najpierw Pinky i Mózg, a terz Freakozoid), także może oni prędzej nam puszcza Żukosoczka, na którego też czekam :)
Ja jestem za CN :) ewentualnie Boomerang(tam niekiedy lecą jeszcze bajki w wersji ang). Apropos wolałabym, zeby jak już mają emitować to w wersji ang a nie pol. Ale to tylko takie moje zachcianki:)
ej sluchajcie a moze by tak poprasic 'kreskowki fani' zeby dali tez zukosoczka no i jak nie macie nic przeciwko to i hrabiego kaczule? bo ja nie mam boomeranga XD
Kurczę, ostatnio coś mnie naszło i szukałam fanartów nt. Beetlejuice'a i znów tak zatęskniłam za tą kreskówką :( gdy czasami spoglądam na CN to nie mogę się nadziwić, jakie tworzy się teraz gnioty. Gdzie tamte wspaniałe kreskówkowe czasy? I właśnie zdałam sobie sprawę, że dziwne jest to, iż na Boomerangu nie leci BJ. Kurde, są Addamsowie, jest Kaczula (zawsze poa angielsku, ale mnie to nie przeszkadza;) - BJ idealnie pasuje to tej grupy (chociaż bezapelacyjnie detronizuje poprzednie wymienione!!:) Poraża mnie to, że nigdzie nie moge znaleźć odcinków ani do obejrzenia online (są na AOL Video, lecz tylko USA ma dost. do oglądania... na youtube znalazłam 3, może 4) ani do ściągnięcia. Jedyna nadzieja w telewizji...
Anyway Beetlejuice fans - it's showtime! >;))
kiedyś sie uparłam i znalazłam na youtube kilkanaście odcinków miło, że ktoś je wstawił :) teraz wertuje strony z torrentami i nie prawda że nie ma, są tylko niestety nie ma kto seedować ;/ jakby ktos znalazł to niech wstawi linasa :)
http://pl.youtube.com/watch?v=Hkjx2skuVGs
niewiem czy pamietacie, ale w czasach kiedy na CN lecial zukosoczek leciala tez taka bajka o zielonym wampirze i bodajrze nazywal sie on Hrabia Dracula, pamietacie moze tytul o ile wogole wiecei o jaka bajke mi chdzi :D
jak ja bym miala nie pamietac hrabiego kaczuli :D zdziwiona jestem ze to tez ktos pamieta ,fajnie :D oczywiscie to chyba leci na boomerang bodajze,ale na moje nieszczescie nie mam tego kanalu ;/
ojjj nie, nie... nie o ta bajke m chodzilo. w tamtej tez byl taki zeilony gostek, ale to nie byla kaczka.
Ja znalazłam stronkę na której ktoś umieścił narazie 2-3 odcinki, może już ktoś z was zna tę stronkę, ale dla tych co nie znają podam link: http://precyl.pl/bajki-filmy/356910-rapidshare-beetlejuice-zukosoczek-1989-1991- a.html
Też bardzo bym chciała aby wznowiono emisję, żadnej kreskówki nie lubiłam tak bardzo jak Żukosoczka.
Ja znalazłam stronę na której umieszczono link do 2-3 odcinków po angielsku. Większość może znać tę stornę, ale dla tych co nie znają podam link: http://precyl.pl/bajki-filmy/356910-rapidshare-beetlejuice-zukosoczek-1989-1991- a.html
Też bym chciała aby wznowiono emisję, żadnej kreskówki nie lubiłam tak bardzo jak Żukosoczka
Zgadzam się w 100%. Ale jak wszyscy będziecie chcieli się uprzeć żeby przywrócić te bajeczkę, to napiszcie żeby ją przywrócili do tvn,
polsatu, cn, czy tvn 7 albo tv4. Bo wiecie nie wszyscy posiadają te
kanały typu: Canal+, HBO czy Boomerang
oooh, własnie obejrzałam Żukosoczka, tyle, że film, i potem od razu siup na filmweb a tu znajduje bajke, ooo, chociaż mam 15 lat, to jednak pamiętam, chociaż jak przez mgłę, postaci od razu rozpoznałam i tez pamiętam, że kojarzyło mi się to w dzieciństwie z Addamsami i jeszcze z takim drugim innym filmem/serialem (jakieś "Straszne przypadki w gdzies tam High". Z tego co tu wymieniacie, to przypomniało mi się nawet więcej, i musze powiedzieć, że np. Pinkiego i Muska(nie, nie Mózga) pamiętam bardziej, ale mniejsza. Z pózniejszego okresy pamietam też "Miasteczko Halloween", jak dobrze, że wychowałam się na Burtonie. o, jeszcze cos, pamietam tez, że mama, widząc co oglądam zawsze przełączała i wmawiała mi, ze się tego boje, uhgt, raz też dostałam taką figurke tej kobit z Herkulesa i od razu skojarzyła mi się ona z Lydią z Żukosoczka, tyle, że większa ;) Oooh, ale mi się na sentymenty zebrało :3
na youtube jest kilka odcinków (po angielsku), ale jeszcze nie wiem dokładnie ile:)
Wiecie z taka sympatią wypowiadacie się o tej bajca ze sama z chęcią bym ja zobaczyła : ) moja siostra mi kiedyś o niej opowiadała i mówiła że to była jej ulubiona bajka, ale widzę że już nikt się od tak dawna nie wypowiada na tym forum więc wątpliwa sprawa żeby to się udało : ((
Mam dla was extra wiadomośc :D
Napisałam do Cartoon Network i odpisali mi:
Witaj
Dziękujemy za Twój list. Serial Żukoskoczek faktycznie jest świetną
kreskówką, niestety program Cartoon Network układany jest z bardzo dużym
wyprzedzeniem i nie mamy możliwości wprowadzenia tego programu do naszej
ramówki w najbliższym czasie. Weźmiemy pod uwagę Twoją prośbę w naszych
planach na przyszły rok. Tymczasem zachęcamy cię do oglądania nowych seriali
takich jak Edek Debeściak czy Plan Totalnej Porażki, które również są
pełne nieprzeciętnego humoru.
Pozdrawiamy,
Zespół Cartoon Network
Mam nadzieję, że nie robią mnie w balona, bo bardzo bym chciała obejrzeć moją ulubioną bajkę w CN
Pozdrawiam
dzięki :)
jest to krok do przodu :)
mam nadzieję, że będzie można obejrzeć Żukosoczka w CN
Mam nadzieję... Mimo, iż oryginalne głosy postaci były świetne to jednak mam sentyment do Żukosoczka mówiącego głosem Jacka Czyża i Lydii dubbbingowanej przez apostolakis. Jak coś to wszystkie 109 odcinków dostępne jest na filestube.com a ja już wkrótce kończę moje okładki do serialu animowanego :)
Wszystkie... odcinki????? Nie wierzę!! Tak wielkie szczęście jest możliwe? :D
A do Czyża też mam sentyment :))
Pozdrawiam!
To niemożliwe żeby były po polsku ponieważ serial u nas dość szybko zszedł z anteny i nigdzie nie mogę dorwać dubbingu. Mogę powstawiać odcinki jak coś ;p
A tak BTW jeżeli ktoś miałby bliźniaczą kreskówkę "Rodzina Addamsów" z Cartoona z dubiingiem to prosiłbym kontakt asdfghjklop1@wp.pl
JEEEJ!!!! Mam 14 lat, gdy byłam mała i siedziałam z opiekunką o 15.30 włączałam tv i oglądałam żukosoczka. Jak bajka sie kończyła to wracała mama i dlatego lubiłam tą bajkę xD
chętnie napiszę jakąś petycje czy cos.
Bo usunęli. Ale na razie na torrentz.com są wszystkie 2 pierwsze sezony i kawałek trzeciego. Czwartego liczącego 40 odcinków już się ni9e opłaca bo jest znacznie słabszy od poprzednich...