w jaki sposób babka nazywa się Kiepska skoro jest matką Haliny a ta na pewno panieńskiego nazwiska takiego nie miała?
Też się kiedyś nad tym zastanawiałam. Powinna się nazywać Kopeć (raz Ferdek mówił o Halince że z domu Kopeć).
Tortuga033 - Nie!.Halina się z domu nazywa Małolepsza,a co do Babki Kiepskiej to nawet na różnych stronach internetowych piszą,że nie wiedzą dlaczego ją tak nazywają
top10 ma rację. Halina jest z domu Małolepsza, w jednym z odcinków babka też przedstawiała się jako Rozalia Małolepsza, a Kopeć była na pewno Helena, w odcinku z matką Paździocha zmieniali tabliczkę na drzwiach Paździochów na panieńskie nazwisko Heleny - Helena Kopeć.
No to nie wiem, bo wiem że na 1000% w jednym odcinku Ferdek mówił że to Halinka ma na nazwisko Kopeć, a w jeszcze innym Paździoch mówił o Helenie że ma na nazwisko Majsnerowa.
Jeśli czegoś nie pokręciłeś, wyszłoby na to, że scenarzyści sami się gubią :) Bo na 100% było tak, że Helena była z domu Majsner, a Halina z domu... za przeproszeniem Kopeć :D parafrazując słowa Ferdka oczywiście :)
To coś na zasadzie tego że przykładowo Paździoch w jednym odcinku dednął, a w kolejnym żyję i ma się dobrze ;]
Dokładnie, każdy odcinek to odrębna historia. W odcinku "Morfeusz" na przykład zginęła Malinowska, a w późniejszych żyje :)
No,albo w odcinku ''Ósme dziecko stróża'' Badura ma drugie dziecko(ma też Stasia,tego syna Malinowskiej),a w następnym odcinku już go nie ma :)
Nie raz już roztrząsana kwestia. Błąd scenarzystów i tyle. Jako teściowa Kiepskiego powinna być Rozalia Kopeć. Zrobili Kiepską, żeby bardziej kojarzyła się z produkcją.
Pani Krystyna Feldman mówiła kiedyś, że nie wie, dlaczego jej postać nazywa się Kiepska, skoro jest matką Halinki, a nie Ferdka... Ale Kiepscy to serial z wieloma nielogicznymi rzeczami, bo taką posiada formułę. Ma swój styl i tyle.
W odcinku bodajże "siłaczka" babka nazywała się Małolepsza. Mi się wydaje, że poprostu ją nazywają babka kiepska bo mieszka z ferdkiem i halina i tak się już przyjęło wśród sąsiadów
Halina jest z domu Kopeć, a Małolepsza to albo panieńskie nazwisko Babki albo nazwisko z innego małżeństwa. Babka miała 3 mężów w swoim życiu.