To miało być śmieszne ??? .Zaprawdę to szczyt głupoty i prymitywizmu .Humor jaki jest tam zaprezentowany jest strawny może dla pitekantropów (Bo powiedzenie że neandertale mieli podobny gust jest jednak zniewagą dla tego gatunku ) .
Taak !!! .Rzezywiście na przykład śmiech z prywatyzacji szaletu jest bardzo wyrafinowany i subtelny ,podobnie jak nazywanie własnej babci ''złośliwą małpą ''i mylenie jej z ze zwierzęciem .Gratuluję wysublimowanego poczucia humoru !!!.
"Niania" lepsza, oczywiście.
ROTFL.
A co do klozetu, to to jest już nieco późniejszy odcinek - najlepsze byłe te wcześniejsze. Ale każdy ma inne poczucie humoru, co tu dużo gadać. Jednak wyzywanie mnie - i miliony Polaków - od "pitekantropów" jest przesadą.
świat według kiepskich to najlepszy polski serial komediowy dla porządnych ludzi.
kiepscy są o wiele ciekawsi i śmieszniejsi od szajsu pszczółki mai.
I właśnie dzięki temu lekkiemu humorowi Kiepscy trafiają do największej liczby osób, większość po prostu nie rozumie humoru zawartego np. w Daleko od noszy czy nawet Rodzinie zastępczej i dlatego ten pierwszy zniknął z anteny, a drugi uważany jest przez wielu za beznadziejny serial. Zacząłem oglądać stare odcinki RZ, na razie obejrzałem 70~ i może to nie jest w pełni komedia (po prostu serial familijny), lecz są zabawne momenty, ale jak ktoś kto śmieje się ze słów "gówno", "dupa" etc. może taki humor rozumieć? Ja do Kiepskich wracam coraz rzadziej, zdecydowanie częściej oglądam teraz Rodzinę zastępczą.
Powtarzałem to wiele razy, dla mnie w miarę inteligentne odcinki Kiepskich, to te nakręcone od 2001 do 2003 roku, chociaż dużo było nieśmiesznych, ale tych dobrych (przed 2001) i w późniejszych latach też powstało całkiem sporo, ale jak mówiłem kiedyś, te pierwsze odcinki są wg mnie głupie i obrzydliwe, tylko kilka mi się podobało.
Bez przesady. Lubię Kiepskich (nie nazwę się fanem ze względu na 3 ostatnie, beznadziejne serie) ale również lubię Daleko od noszy i Rodzinę zastępczą, nie trawię zaś quasiśmiesznych sitcomów rodem zza wielkiej wody, w których żarty(sic!) toczą się jedynie wokół seksu, co mnie jakoś niespecjalnie bawi.
Ja np lubię Kiepskich szczególnie odcinki od 3-100 później też bywały niezłe nie licząc tej ostatniej kompromitującej serii.
A co do innych wymienionych tu seriali :
RZ - 10/10 świetna familijna komedyjka, nie trzeba dawać sztucznych śmiechów aby wiedzieć kiedy można się uśmiać.
RZ+ - 2/10 kompromitacja 1 seria jako taka, ale później to jeszcze większy szajs niż nowe odcinki ŚWK, ostatnia seria w ogóle shit.
Ranczo - 4/10 nie śmieszy mnie kompletnie ten serial
Inne Polskie seriale
13 Posterunek 9/10
Miodowe Lata 9/10
Lokatorzy 10/10
Mamuśki 9/10
Aha i jeszcze osobny punkt dla K.Jaroszyńskiego jak dla mnie jeśli chodzi o polskie komediowe seriale to jest tu najlepszy.
Graczykowie 10/10 - wreszcie jakiś fajny serial bez polityki
Buła i Spóła 10/10 - trochę ostrzejsze żarty, ale ubaw po pachy
Szpital na perypetiach 10/10 - jak dla mnie najlepszy po 89 roku serial komediowy 30 odcinków z czego 27 genialnych , polecam wszystkim fanom Daleko Od Noszy.
Daleko Od Noszy 9/10 - trochę gorsze od poprzednika, ostatnia seria słaba, ale dalej jest zabawnie.
Ale się kręci 2/10 - każdemu zdarza się wpadka i to właśnie dla Jaroszyńskiego jest ten serial zdjęty chyba po 9 odcinkach.
Synowie 5/10 - da się obejrzeć.
Nie przepadam natomiast za :
- Włatcy móch
- Camera Café
- Święta wojna
- Sex FM
- Kosmici
- Dziki
I to tyle jeśli chodzi o polskie seriale komediowe.
zgadzam się z tobą w zupełności jedynie nie oglądam serialu "synowie" a "camera cafe" to moim zdaniem 6/10
,,większość po prostu nie rozumie humoru zawartego np. w Daleko od noszy czy nawet Rodzinie zastępczej i dlatego ten pierwszy zniknął z anteny, a drugi uważany jest przez wielu za beznadziejny serial"
Myślę że jednak więcej osób za beznadziejny serial uważa Daleko od Noszy niż Rodzinę Zastępcza (chodzi oczywiście o tą pierwszą serie)
Nie czarujmy się i ŚWK i Daleko Od Noszy są to seriale trafiające do ogółu z jakimś niewysublimowanym humorem dostępnym dla każdego (wystarczy zobaczyć na ilość głosów tych seriali).
Rodzina Zastępcza jest bardziej już serialem do określonej grupy wiekowej.
Co nie zaprzecza faktowi że te trzy seriale jak na Polskie warunki są kultowe
Psczółka Maja to serial dla dzieci i jako taki jest świetny czego o Kiepskich jako o serialu komediowym nie można powiedzieć .
Pewnie twoja wiedza ogranicza się do umiejętności obrażania innych, ale pragnę zaznaczyć, że już dawno udowodniono, iż neandertalczycy to był odrębny gatunek człowieka. Wykazywał się większą uczuciowością, wrażliwością, estetyką i inteligencją niż alternatywny gatunek ludzki, jednak byli dużo mniej agresywni od nich i dlatego zostali wytępieni. Nie obrażaj tej rasy ponieważ sam chciałbyś od niej pochodzić.
Ja nie obrażam Neandertalczyków (Wszak napisałem żę byliby zbyt inteligentni na oglądanie tego badziewia )A ty zapewne uważasz szaletowe dowcipy za wzór dobrego smaku .Jeśli tak to gratuluję bardzo wyrafinowanego gustu !!! .Widać że krtyka filmowa kwitnie w polskim narodzie !!!.
Ja nie obrażam Neandertalczyków (Wszak napisałem żę byliby zbyt inteligentni na oglądanie tego badziewia )A ty zapewne uważasz szaletowe dowcipy za wzór dobrego smaku .Jeśli tak to gratuluję bardzo wyrafinowanego gustu !!! .Widać że krtyka filmowa kwitnie w polskim narodzie !!!.
Ja nie obrażam Neadnertalczyków (Wszak napisałem że nie stali na tak niskim poziomie rozwoju żeby ogladać Kiepskich ) .Jeżeli w narodzie polskim dowcipy szaletowe znajdują tylu obrońców to można tam tylko pogratulować rozwoju ''kultury ''
Beznadziejna prowokacja, ale to nic dziwnego w czasach gdy byle dzieciak, który chce narobić syfu ma teraz dostęp do internetu.
-->A ty zapewne uważasz szaletowe dowcipy za wzór dobrego smaku
To jego sprawa co go śmieszy i co uważa za wzór dobrego smaku a tobie nic do tego smarkaczu!
Mam takie same prawo do pisania na forum jak ty KRYNICO MADROŚCI . A to badziwie to szczyt prymitywizmu i tyle .
serial jest moim zdaniem bardzo dobry, zwroc uwage na genialna gre Pazdziocha (Ryszarda Kotysa), ktory idealnie wcielil sie w role typowego blokowego frajerka, ktory uwaza sie za kogos lepszego. Jego gesty i sposob wypowiadania kwestii sa na bardzo wysokim poziomie.
A zarty w tym serialu, no coz, raz lepsze, raz gorsze, ale to i tak jeden z lepszych seriali w polskiej telewizji, niczego nie udaje, z zalozenia ma byc tandetny i taki jest.
Ty pojeb.. zastanów się, a krytykujesz aby po to żeby mieć dużo odpowiedzi na swój temat PROSZĘ PRAWDZIWYCH I ZDROWYCH NA UMYŚLE NIE PISAĆ W TYM TEMACIE!!! Ferdek, Walduś i cała ekipa jest najlepsza. Jeden z najlepszy seriali komediowych wyprodukowanych w POLSCE:)
Sa różne gusta a ten serial jest kiepski (Nie ma go nawet co porównywać z takimi arcydziełami humoru jak Czarna Żmija czy Co Ludzie Powiedzą albo Tak Panie Ministrze -one są naprawdę śmieszne ).
Widzę, że jesteś wielkim fanem angielskiego humoru. Ja nie lubię tego typu humoru, no może z wyjątkiem Monty Pythona, ale to trochę inna bajka. Ale poza tą grupą, nie trawie angielskich żartów. Ale czy ty widzisz żebym ja, bądź ktokolwiek z grupy entuzjastów serialu ŚWK udzielał się na forach wspomnianych przez ciebie seriali i wyzywali je od nudnych, mało śmiesznych i bezsensownych. Używasz tylu ciężkich pejoratywnych określeń, które równie dobrze mógłbyś odnieść do siebie. To ty wykazujesz się skrajnym prymitywizmem, poświęcając tyle siły i czasu na krytykowanie serialu, którego nie lubisz, zamiast skupić się na przekonywaniu ludzi do czegoś w co wierzysz. Był bym bardziej z siebie dumny gdybym przekonał jedną osobę do słuchania muzyki poważnej niż odwiódł sto osób od słuchania tępej techniawy. Wydaje ci się, że jesteś taki mądry, ale zapominasz że człowiek mądry potrafi uszanować cudzy gust i zamiast przedstawić argumenty przemawiające np. za Czarną Żmiją ty wylewasz litry jadu. I po co? Po co marnować tyle siły na nienawiść podczas gdy można zrobić coś pożytecznego. Nie jesteś wcale mądry.
zgadzam sie z zalozycielem tematu ten film jest beznadziejny.Jak bylam mlodsza ten serial mi sie nawet podobal ale teraz widze jaka bylam glupia ze ten serial w ogole ogladalam.Ten film to badziewie ;p
Co za przekonujący argument ''Ty naprawdę jesteś głupi ''to wręcz powala na kolana .
ale ty jesteś debilem to fakt! a jak Ci nie pasuje ten serial to się nie wypowiadaj na tym forum a tak przy okazji powiem jeszcze raz ćwok z ciebie xD ĆWOK!!! FRAJER!!!
Mądralo nie zamierzam ci odpowiadać w tym samym guście .Wybacz ale to nie twoje forum i dlatego guzik ci do tego czy i gdzie będe się wypowidał .Twój gust i maniery świadczą o tobie .
Nie do ,,dzieło ,,dla ludzi prymitywnych umysłowo .Bareja to jest mistrzostwo komedii polskiej ale to...
Filmweb schodzi na psy umożliwiając dostąp do portalu byle dzieciakom, podniecającym się gdy robią syf swoimi prowokacjami. Nie dajcie się sprowokować.
A ty lepiej wynoś się na forum swoich ulubionych seriali i tam spróbuj zachęcić przeciwników czarnej żmiji do polubienia tej produkcji.Ileż można przesiadywać na forum nielubianego filmu czy serialu żeby w każdym poście pisać że jest głupi, denny itp.Argumenty przedszkolaka.Wystarczy raz napisać swoje krytyczne zdanie ,a dalej polemizować z fanami produkcji można gdy ma się mocne argumenty i sensowne kontrargumenty w rękawie.Ale ty... jesteś załosny.I mów i pisz o mnie co chcesz,bo mam to w czterech literach.
Wulgarny ,,humor ,,żerowanie na naniższych instynktach ubóstwo umysłowe występujące w tym tworze .To mało ?
Do autora!!!
Nie rób się taki wielki kulturalny co by tylko oglądał występy w filharmonii i teatrze. Trzeba się z czegoś pośmiac a ŚwK jest do tego idelany.
Weźcie z tym melelikem nie gadajcie bo to taka rozpieszczona pipa. Uważa, że jego zdanie jest najważniejsze, a poza tym nie potrafi obiektywnie oceniać filmów. Albo daje 1 albo 10. Nie miał bym nic przeciwko, ale 1 od niego dostał "Król Lew" a to już jest przegięcie. Jakby nie było jedno z największych osiągnięć Disneya jeżeli nie całej animacji. Ale i tak pewnie gość zaraz na mnie naskoczy, że Król Lew to przesycone patosem dno, a Krecik, Pingwin Ping Pong i Reksio wymiatają.
W sumie masz rację,ale czytając te jego durne teksty aż nie mogłem się powstrzymać od skrytykowania go.Tak cz inaczej całkowicie podzielam twoje zdanie i pozdrawiam.
Co do Króla Lwa ja uwielbiam filmy animowane ( na przykład Mdagaskar ) które są zabawne natomiast nie lubię ubierania produkcji komercyjnej w szaty moralizatorstwa .Gdyby Król Lew puszczał oko do widza ( jak na przykład robi Shrek ) dostałby ode mnie pełne 10 ale tak ...
Kolejny dowód na głupotę tego osobnika. Król Lew to bajka dla dzieci, która ma bawiąc uczyć i ucząc bawić. Poza tym za sprawą wątku dramatycznego jest to film zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. Czy ty na pewno nie udajesz? Nie jesteś jednym z tych pokemonów, którzy robią szum i brużdżą tylko po to żeby ktoś odpowiadał na ich komentarze? Jeżeli nie to masz kolejny problem - dokładniej jeden z dwóch. Albo masz kompleks niższości albo wyższości. Wybierz sobie i idź się leczyć, bo wszyscy cię mają dosyć. Gdyby na tym forum panowała demokracja to dostał byś dożywotniego bana i to za sprawą jednogłośnego wyniku. Nikt cię nie lubi. Nikt nie chce czytać twoich postów, a ludzie robią to i odpisują na nie tylko dlatego, że nie potrafią się pogodzić, iż ktoś tak irytujący i niewyobrażalnie arogancki jak ty nie usłyszy kilku przykrych słów. To już nawet nie jest dyskusja tylko jechanie po tobie podczas gdy ty jesteś za głupi żeby w sensowny sposób odeprzeć ataki. Jeżeli masz jeszcze odrobinkę godności to przestań udzielać się na tym wątku, a najlepiej na całym Filmwebie, bo na filmach człowieku to ty się nie znasz.
Nie Król Lew to komercyjne badziewie które udaję moralitet .I dlatego dostało ode mnie 1 .Nikt mnie nie lubi bo ja nie znoszę Kiepskich ? .Dobrze się czujesz ? . .Irytujący to ja jestem może dla ciebie a to że fani Kiepskich nie mogą się pogodzić z prawdą o tym filmie tym bardziej zachęca mnie żebym ją głosił .Zauwaz że ja już nikogo personalnie nie atakuję ( kiedyś mi się to zdarzało ) a jedynymi argumentami jakie macię są wycieczki osobiste .I kto tu jest głupi ? .Wybacz ale to nie jest twoje forum i jesteś ostatnią osobą która może kogoś pouczsć o mądrości ( też mi Alfa i Omega ) ,,gdyby na forum panowała demokracja to dostałbyś dżywotniego bana ,,ta ,,demokracją,, to na wzór leninowski ?
Głownie o to że ty nie oceniasz filmu tylko atakujesz moją osobę , moję oceny mogą ci się nie podobać ale po co obrażasz .Czemu miałbym się zalić i na co ?
Przedstawiałem bardzo przekonujące argumenty, a ty i tak powtarzałeś jak rozpieszczony bachor te same nic nie znaczące słowa "prymitywne", "beznadziejne" itp. Tyle że nie potrafisz uargumentować dlaczego. Bo ktoś kogoś nazywa "kanalią"?
Jakie przekonująca argumenty ,ataki personalne czy opinięże ta smira ma jakieś ukryte przesłanie .Toż ja też mogę twierdzić że Moda naSukces nie jest badzewiem ale ukrytą satyrą na społeczeństwo amerykańskie .
Dostatecznie wiele aby wyrobić sobie zdanie ( na przykład odcinek z robotem był żenujący )
No ile????? 5? 6? Ten z robotem to był pierwszy i zarazem najgorszy sezon. Nie masz pojęcia co krytykujesz.
Mam pojęcie a nie liczyłem ile odcinków ogłądałem ( ale dość by wyrobić sobie zdanie na ten temat ) ogladałem też inne sezony .