Vanessa na szczęście nie umrze i będzie szczęśliwa z ukochanym Paulino, ale do upragnionego szczęścia będzie wiodła ciernista droga. Zamordowany zostanie doktor Isauro Sotero.
Zostanie zamordowany czy umrze po operacji? (Tak jak w "Esmeraldzie"). Wiem, że w tym czasie Marina będzie walczyła o życie.
Zostanie zamordowany przez Lukrecję, dziewczynę Alberto. Ona wstrzyknie mu do kroplówki truciznę, wtedy do pokoju wejdzie Marina i Lu zrani ją ciężko nożem w brzuch. Potem wyciągnie nóż i włoży do ręki doktora, zadając Marinie kolejne ciosy. Bardzo brutalna scena, Claudia Martin zagrała znakomicie.
A co się stanie z Tobecio (czy jakoś tak, chodzi mi o odpowiednik głupka Melesio)? Umrze w połowie telenoweli? I czy Don Luis nigdy nie zaakceptuje Mariny?
Toribio, odpowiednik Melesio nie umarł. Przebywał w szpitalu, ale wyzdrowiał. Zawsze był otoczony troskliwością Mariny i jej przyjaciół. W ostatnim odcinku pokazują go uśmiechniętego na rozdaniu dyplomów, jak jest dumny z sukcesów Mariny. W tej ekranizacji pokazali, że Toribio stał się taki upośledzony na umyśle, przez przypadkowy postrzał Don Luisa w młodości. Don Luis w końcu zaakceptował Marinę i wnuczka, pokochał ich i wszystko zmierzało ku pomyślnemu zakończeniu, aż tu nagle wyszło na jaw, że on romansuje od dawna z Susaną, najlepszą przyjaciółką swojej żony, a potem jeszcze trafił do więzienia za jakieś malwersacje finansowe. I wtedy wszyscy się od niego odwrócili, syn, żona, córka. Jak wyszedł na wolność to został opuszczony przez wszystkich, został sam w tym swoim ogromnym domu, a ranczo sprzedał Paulino i Vanessie. W tej telenoweli jeszcze tylko Ramona zginie, zabije ją doktor Sotero.
Tu lukrecja pokaże pazury. A czy Alberto z nią będzie, czy zostawi dla mariny?
Alberto w ogóle Lukrecji, w więzieniu nie odwiedzał, ją do zbrodni popchnęła obsesyjna zazdrość o niego. On by chętnie ją zostawił dla Mariny, tylko Marina go już nie chciała. Alberto na końcu był sam.
Vanessa nie umrze i będzie szczęśliwa z ukochanym Paulino, ale do upragnionego pomyślnego zakończenia będzie wiodła ciernista droga. Zamordowany zostanie doktor Isauro Sotero.
Z tego co pamiętam, bo najbardziej interesował mnie wątek Vanessy, to Marina i Alberto wezmą sekretny ślub. Krótko będą razem szczęśliwi, na drodze ich miłości stanie szalony doktor Sotero. Don Luis uprowadzi Marinę i zaniesie do Isaura. Isauro będzie próbował zgwałcić Marinę, uśpi ją, ale nic jej nie zrobi bo okaże się impotentem. Ona obudzi się w negliżu i będzie myślała, że została skrzywdzona, a doktorek chyba będzie jej wmawiał, że ją wykorzystał. Później ona odkrywa, że jest w ciąży i będzie się obawiała, że nosi pod sercem dziecko psychopaty. Alberto jak dowie się o ciąży to porzuci ją bo sobie uroi, że to nie jego dziecko. Zamiast wspierać swoją niewidomą i ciężarną żonę to zachowa się podle. Marina pozna doktora Ricardo, który przywróci jej wzrok, będzie dla niej wielkim oparciem, pokocha jej synka. To będzie bardzo szlachetny mężczyzna. Alberto zauroczy się Lukrecją, młodą i ładną lekarką. Są dwa zakończenia tej telenoweli, w tym kanonicznym Marina wybiera Ricardo i ma z nim synka. W alternatywnym zakończeniu jest z Alberto, któremu wybacza wszystkie krzywdy.
To drugie zakończenie jest na szczęście tylko internetowe ,bo w oryginale Marina wybiera Ricardo <3 I bardzo dobrze bo po tym wszystkim co zrobił Alberto , po jego zachowaniu , żadna normalna kobieta by z nim nie była!!
Więc cieszę się że zmienili scenariusz na zakończenie z Ricardo
Alberto to taki mąż tylko na dobre chwile , a na złe to już absolutnie nie. To człowiek fałszywy i chwiejny. Zgadzam się z Tobą, że nikt by mu nie wybaczył tylu przykrości i upokorzeń. Dobrze, iż na koniec został sam i zrozumiał jak wspaniałą i wrażliwą dziewczynę stracił przez swoje podłe zachowanie. Na Ricardo zawsze można było liczyć, to prawdziwy przyjaciel, wierny i oddany Marinie. Taki mąż to prawdziwy skarb. Finał z Ricardo najlepszy :-) to mądry krok ze strony producentów. Pozdrawiam :-)
Alberto zebrał plony swojego haniebnego zachowania. Ja to bym chciała zobaczyć Osvaldo De Leona w lepszej, pozytywnej roli. Lubię tego aktora, przystojny z niego mężczyzna. Pozdrawiam :-)
Czyli w tej wersji też nie będzie badań DNA dziecka Mariny? Alberto tak po prostu uzna, że to dziecko Isaura... Masakra. Chciałbym zapytać, czy Susana - matka Vanessy się zmieni na lepsze?
Marina wielokrotnie zapewniała Alberto, że czuje sercem matki, iż Rafito jest owocem ich miłości, ale on jej w ogóle nie słuchał. Prawie pod koniec telenoweli zrobili badania DNA, ale wtedy Lukrecja dziewczyna Alberto i jej wspólnik szalony doktor Sotero, sfałszowali wyniki, żeby było, że ojcem jest ten psychopata. Marina strasznie się tym załamała, ale dzięki wsparciu Ricardo przetrwała najgorsze chwilę. Potem po śmierci Isauro coś tam nie pasowało Ricardo, ponowił badania i odkrył prawdę. Zachował się wspaniałomyślnie i powiedział o tym Alberto, chociaż obawiał się , że Marina może go zostawić skoro z młodym Ocaranza łączy ją wspólne dziecko. Susana do końca pozostała złą i bezwzględną osobą, jak znalazła się w więzieniu i Vanessa przyszła ją odwiedzić to ona dalej próbowała bić córkę i poniewierać ją.
Dziękuję :) Chciałbym jeszcze spytać o Yolandę. Będzie z kimś? Jej odpowiedniczkę w Esmeraldzie scenarzyści potraktowali raczej po macoszemu.
Czy oprócz synka Mariny i Alberto w teli będzie wątek, jakiejś innej ciąży i dziecka?
Yolanda zakocha się z wzajemnością w Ericu koledze Alberto. Do ich szczęścia też będzie wiodła trudna droga, ponieważ Erazmo chłopak z wioski darzący uczuciem Yolandę, będzie intrygował i skłócał ich. Później zrozumie swój błąd, że nikogo nie można zmusić do miłości i przeprosi oboje. W ostatnim odcinku jest spory przeskok w czasie i wtedy dowiadujemy się, że Marina i Ricardo mają małego synka. Ciążę udawać będzie postać, którą strasznie nie lubię intrygantka Anita, żeby usidlić Paulino. W Esmeraldzie dużo wątków było mało rozbudowanych, tutaj na szczęście nadrobili ten błąd, np odpowiednik Fermina, Baldomero będzie usychał z miłości do Damiany, ale prawdziwe uczucie odnajdzie dopiero u Chelo matki Anity. Pozdrawiam :)
Ja wszystkie odcinki w całości obejrzałam na tym fajnym kanale https://www.youtube.com/watch?v=DWe08AvElSU
W 35 odcinku wybuchnie wielka awantura pomiędzy Don Luisem i Albertem. Don Luis będzie kazał synowi wynosić się z rancza. Będzie się wyrażał pogardliwie o Marinie i wtedy wejdzie Augustias i powie, że Marina jest waszą córką. W 57 odcinku Ricardo przeprowadzi operację Mariny, jak on zawsze cudownie na nią patrzy, widać, że zakochał się od pierwszego wejrzenia.
Najpierw Paulino spędzi namiętną noc z Vanessą, potem podczas rozmowy z Yolą powie, że musi zerwać z Anita bo jego związek z nią to pomyłka bo uświadomił sobie, że to Vane jest miłością jego życia. Anita to wszystko podsłucha i postanowi działać. Okłamie Paulino, że jest w ciąży, a on będzie strasznie załamany i zrozpaczony.
Świetna jest tytułowa piosenka ,z entrady, którą śpiewa Sophia Reyes. Zaś ja mam pytanie kiedy Don Luis (bardzo lubię tego aktora ,oglądałam go w różnych tyłkach,nic się nie zmienił!) zrobi te badania DNA na potwierdzenie pokrewieństwa czy Marina jest jego córką? Co teraz będzie?Ktoś wyjedzie?Narazie mamy odcinek 37odcinek. Cieszę się ,że będzie trochę inaczej,szkoda ,że Luis skończy tak smutnie...i że ta czarownica -matka Vanessy nie zmieni się lub nie umrze. Ten lekarz od początku był zakochany w Marinie ;)
Kochani gdzie zobaczę odcinki od 85 bo nie mogę nic znaleźć nikt nie wrzuca ich ?:(
PlatynowyKot ja tez nie widziałam wielu odcinków i teraz żałuje,patrzę a tu Marina taka ładna. Marina jednak bardziej pasuje do Alberto.Ricardo widać ,że jest tylko wdzięczna. A Paulino żeby jak najszybciej wrócił do biednej Vanessy,bo nie znoszę tych obłudnych Anity i oczywiście Lucrecji.