No nie oszukujmy się ale serial kończy się akcją urwaną w pół. Starcie pomiędzy Dariem a Kubą dopiero się zaczyna a tu ... Koniec... Moje pytanie czy serial pokazał nam książkę do końca ??? A jeśli tak to z którego roku jest ksiązka i czy są szanse na kontynuacje ?? Ktoś się orientuje w temacie ?? Nie daje mi to spokoju żeby tak wspaniała historia skończyła się w kulminacyjnym wręcz momencie i juz nigdy nie powróciła... przeca to Polskie Breaking Bad jest. Na moje powinni iść dalej nawet jak nie ma materiału źródłowego. ; (
no widzę na wiki ale jestem przekonany że jak bedzie sukces i zarobią to samego twórce wezmą zeby im scenariusz na 2gi sezon napisał . to jest biznes ;) tak było np z Ojcem Chrzestnym . Ksiązka to tylko 1wsza czesc do dwóch kolejnych filmów Mario Puzzo osobiscie scenariusz napisał. ;) przeca
Książka kończy się podobnie, ale np. różnica jest taka że Pazina wylatuje sama, a Kuba zostaje. [ ciekawostka: w książce Pazina opowiada że to nie ona odeszła od swojego partnera, tylko on ją zostawił i wrócił do żony, a na pocałunek Kuby reaguje odtrąceniem :) ] W serialu natomiast nie wiemy co miał zamiar zrobić Kuba, niby wywalił ten telefon tak jakby miał lecieć z Paziną, ale jednak niewiadomo. Ja myślę, że po takim wielkim sukcesie jaki osiągnął ten serial, to jestem prawie pewna że to zachęci twórców do kontynuacji i zrobienia drugiego sezonu zwłaszcza że to zakończenie pozostawia po sobie naprawdę wiele znaków zapytania i nic nie jest jakby skończone. Tylko pytanie czy najpierw Jakub Żulczyk napisze drugą część książki, a potem powstanie drugi sezon co jest chyba dla niego bardziej opłacalne (a może już dawno zaczął coś pisać? :)) czy może nie będzie drugiej części książki, a sam drugi sezon. Bardzo liczę na to że któraś z tych opcji się pojawi. :)