No specjalnie się zarejestrowałem , żeby o to spytać . Kuzwa czy ktoś prócz nas zwrócił na to uwagę ? Bo jak dla mnie to śleboda musiał mieć z 5 lat maks kiedy zaczal współprace , chociaż nawet nie.
Ten wątek jest kompletnie położony. Czyli wychodzi na to, że syn Ślebody ma koło 50, zresztą ten drugi, którego gra Lichota też, a jego ojciec był kumplem Ślebody. No to obydwu góralom synowie urodzili sią jak byli koło 50.. :) sorry, ale to nie Warszawa albo Kraków, tylko polska wieś. Takie bajki to tylko w serialu.. :)
Tak. Ewidentnie akcja filmu powinna się dziać w latach 80tych, natomiast na jakims etapie pre-produkcji padło hasło: "Będzie za drogo". I sie wszystko posypało.
Akcja nie miała się dziać w latach 80-tych, bo serial jest adaptacją książki. W książce akcja ma miejsce około roku 2014-15
Nie wiem czy wiesz, ale 7,8 dzieci i górali to norma była kiedyś, góralr w wieku 50 lat mieli małe dzieci
Ja to wszystko wiem. Nie zmienia to faktu, że oś czasu w tym serialu twórcom się kompletnie rozjechała i nic się tutaj kupy nie trzyma. Scenografia jest w 100 proc teraźniejsza, czyli z 2024 roku, kiedy kręcony był serial. Więc dziadek Śleboda ma prawie setkę. Tak czy inaczej słabe to strasznie, że nikt w produkcji na to nie zwrócił uwagi, a może zwrócił, ale uznał, że niech tak będzie, bo budżet się położy. Tak czy inaczej, słabe to wszystko bardzo.
W książce, przy spisywaniu raportu z zabójstwa Jan Śleboda w chwili śmierci miał 88 lat. Akcja dzieje się chyba w 2014 roku. Wtedy w każdym razie wydano książkę.
Jan Śleboda 88lat 1926-2014 (dziecko w wieku 24lat)
Syn Ślebody 64lat 1950-2014 (dziecko w wieku 46lat)
Wnuczka 18lat 1996-2014
Tak by się zgadzało:
Jan Śleboda 88lat 1926-2014 (dziecko w wieku 24lat)
Syn Ślebody 64lata 1950-2014 (dziecko w wieku 46lat)
Wnuczka 18lat 1996-2014
W takim razie brakuje tylko samochodów z epoki i jakiegoś info.
Akcja serialu dzieje się współcześnie, sądząc po telefonach. Zatem ma Śleboda w chwili śmierci 98 lat
W książce ma 88 ;) a książka z 2014, gdy wziął kartę był młodym chłopakiem, wszystko się zgadza :)