PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36526}

'Allo 'Allo!

1982 - 1992
7,6 83 tys. ocen
7,6 10 1 83212
7,4 16 krytyków
'Allo 'Allo!
powrót do forum serialu 'Allo 'Allo!

Jak dla mnie absolutnie kultowa jest ta przedstawiająca gestapo dance w wykonaniu Herr Flicka:D

http://www.youtube.com/watch?v=duX4tIFocvY

ile razy ją widzę ryczę ze śmiechu:DD
/już od pierwszych jakże charakterystycznych nut ;p/

vivi86

Gruber gra na pianinie. Rene przechodzi obok, a wtedy ten pierwszy z jedną ze swoich min śpiewa "I love this maaaaaaan" :-)

Domin_X

podaj link, albo choć sezon i nr odcinka ;)

ocenił(a) serial na 10
vivi86

moze chodzilo wam o ta scene z s05e02:
http://www.youtube.com/watch?v=5x8suxy_trA#t=10m03s

użytkownik usunięty
vivi86

Chyba nie jestem w stanie wybrać ulubionych scen, jestem absolutnie zakochana we wszystkich, co do jednej :)

vivi86

no i jeszcze uroki wiadomości konspiracyjnych:
http://www.youtube.com/watch?v=TQvXbxiO9nA&feature=relmfu

wizyta Leclerca w roli typowego sprzedawcy serów, radionadajnik i co z tego wyniknie:))
(obejrzyjcie od 10:26) "podobno ma pan dla mnie niespodziankę)
:DD

ocenił(a) serial na 9
vivi86

Przeniesiono radiostację do fałszywego grobu Renee. W trakcie uruchamiania Renee zahacza płaszczem o antenę i unosi sie ponad grób. W samym czasie Gruber i Helga docierają do grobu Renee, aby się pomodlić(?) i widzą wiszącego w powietrzu właściciela kawiarni, który wygląda jak duch (z tego co pamiętam Gruber miał straszne wyrzuty sumienia, że dowodził plutonem egzekucyjnym i po wszystkim uwierzył że zobaczył ducha Renee i że ten będzie się na nim mścił). Mina Grubera - bezcenna:). Druga scena - ostatni odcinek serialu, kiedy dowiadujemy się że Gruber po wojnie ożenił się z Helgą i miał z nią 6 dzieci:)

ocenił(a) serial na 10
vivi86

Dyskusje o " 'Allo'Allo ", quiz o serialu, rozmowy o ulubionych scenach i aktorach - osobiście polecam fanom forum serialu, które istnieje od 2006 roku :D alloallo.fora.pl

ocenił(a) serial na 10
vivi86

Wszystkie sceny typu:
- Reneee, co Ty robisz z tą kelnerką ??
-Ty głupia kobieto...

:D:D:D

ocenił(a) serial na 8
niebiesky

Zwłaszcza odpowiedź: "Oglądam jej zęby. Nigdy nie sprawdzasz uzębienia służby?" Z innych to jak Rene oświadcza się Edith i jak reaguje na to Gruber. Bardzo przyjemny serial.

ocenił(a) serial na 10
niebiesky

Moja ulubiona scena tego typu. Rene przylapany na zdradzie w schowku na szczotki:
http://www.youtube.com/watch?v=y_s3ZSEuOFE
genialny serial pozdrawiam wszystkich fanow :D

ocenił(a) serial na 10
vivi86

Wszystkie sceny pomiędzy Renee i Gruberem. Podoba mi się ich wzajemna relacja(nasz główny bohater boi się zalotów Grubera, ale mimo wszystko go lubi, raz nawet nazwał go przyjacielem, nie wiem tylko czy nie zrobił tego, by uspokoić teściową, która obawiała się gwałtu ze strony Grubera) i to, że porucznik jest gotów zrobić dla Renee dosłownie wszystko i nie oczekuje nic w zamian.
Uwielbiam też, kiedy generał wchodzi do kawiarni w jakiejś ważnej sprawie i wrzeszczy na cały głos: "silence!", a potem zazwyczaj Leclerc upuszcza tacę, ale to raczej przy nazistowskim pozdrowieniu. :D

vivi86

Kiełbasy z obrazami, dynamitem i bateriami ukrytymi w spodniach.

vivi86

no i oczywiście gestapowska automatyczna sekretarka "po usłyszeniu strzału proszę zostawić wiadomość" i pułkownik przekazujący wiadomość jako anonimowy francuski wieśniak. Linka nie mam, ale jak tylko dorwę...

ocenił(a) serial na 10
vivi86

Allo Allo ma wiele bardzo zabawnych scen , i trudno wybrać :)

ocenił(a) serial na 7
vivi86

to już chyba był 8 sezon taka rozmowa pomiędzy pułkownikiem i Gruberem:

-Jutro przybywa do nas na inspekcję sam Fuhrer! W dodatku w towarzystwie Goeringa. Oczywiście nie są prawdziwi to sobowtóry. Prawdziwy Fuhrer i marszałek nie odważyli by się pokazać tutaj osobiście.

-Boją by się zamachu ze strony fracuskiego ruchu oporu?

-Nie, boją się zamachu ze strony Niemców!

ocenił(a) serial na 7
raval87

A!!! jeszcze jeszcze!!! Oficer Crabtree zrozumiany przeze mnie po latach!!! Gdy jeszcze nie rozumiałem angielskiego było to tłumaczone tak: "Mym widomuść od Michelle" gdy po angielsku: "Michelle robi mi masaż" - "i have a massage from michelle"

ocenił(a) serial na 7
raval87

Też z końcowych odcinków:
Generał: Kiedy przegramy wojnę...
Pułkownik: Chciał pan powiedzieć "Jeśli"
G: Nie. Ostatnio tracę wiarę w niemiecką armię.
P: Ale wciąż ma pan przecież takich ludzi jak ja, i Gruber
G: Między innymi dlatego

Capitano_S

najlepsze było jak Herflick uczył się z płyty jak nabrać francuskiego wieśniaka, że mówi się po angielsku

ocenił(a) serial na 10
matimat17

fafafafafafafafaa fafafafafafafafaa ;)

vivi86

Wiele takich scen było np:
1. Generał nachodzi pułkownika w biurze gdy ten akurat moczył nogi w misce z woda. Pułkownik ukrywa się boso za kotarą, ale wydaje go Gruber rozsuwając kotarę. Pułkownik udaje więc że wykonuje ćwiczenia (trucht w miejscu) i następuj taki dialog:
G: Co pan wyprawia?
P: Hartuje nogi na kamieniste brytyjskie plaże.
G: Moja w tym głowa by znalazł się pan w pierwszej łodzi. Widok starca kuśtykającego ku zasiekom z pewnością podniesie morale.

2. Pułkownik i porucznik ukrywają się na poddaszu u Renne przez generałem. Pułkownik przebrany za Goeringa a porucznik za Hitlera. W krytycznym momencie słychać kroki na schodach. W panice pułkownik wskakuje do szafy a porucznik Gruber pod kołdrę do łóżka w którym tym razem leży żona Renne. Okazuje się jednak że to nie generał a Madame Fanny i LeClerc. Madame Fanny oczywiście widzi że ktoś leży pod kołdrą obok jej córki, maca ręką kołdrę i następuje dialog:
M. Fanny: To mężczyzna! Nie mam ci za złe. Kim jest ten twój kochanek? (odsłania kołdrę). AAA to Hitler! Moja córka sypia z Hitlerem!
(Pułkownik wychyla głowę z szafy)
LeClerc: A Goering przygląda się z szafy!

3. Scena w której Madame Edith razem w klientami w kawiarni wykonuję Marsyliankę i płynnie przechodzi w hymn Niemiec po wejściu niemieckich żołnierzy.

4. Włoski kapitan wraz ze swoimi żołnierzami lecą samolotem. Mają wyskoczyć z samolotu i ze sztucznymi wąsami i fajkami udawać anglików. Żołnierze i kapitan wychylają się przez otwarte drzwi wypatrując ziemi:
Żołnierz: Kapitanie, to bardzo daleko do ziemi. Gdzie wylądujemy? Nie widzę lotniska.
K: Kto tu mówił o lotnisku? Czy ja coś mówiłem o lotnisku?
Ż: to jak wylądujemy?
K: Wyskoczycie, pociągniecie za sznurek, poszybujecie w dół i buch na ziemię.
(Żołnierze panicznie cofają się do wnętrza samolotu).
Ż: My nie chcemy skakać.
K: Jesteście mężczyznami czy myszami?
Ż: Myszami.
K: To teraz jesteście latającymi myszami. (Kapitan pociąga za uchwyt i żołnierze wypadają przez rozsuwającą się podłogę a kapitan woła za nimi). Nie zapomnijcie pociągnąć za sznurek!

vivi86

Uwielbiam ten serial. Pamiętam jak w szkole jak baba czegoś nie wiedziała to mówiłem TY GŁUPIA KOBIETO! Wszyscy automatycznie w śmiech bo wtedy serial był na fali, a jak nauczyciel właził to mówiliśmy DZINDOBRY!

ocenił(a) serial na 7
vivi86

Scena, gdy Crabtree śpiewa: http://www.youtube.com/watch?v=sfi8WsEE9G8

ocenił(a) serial na 8
vivi86

Bardzo dużo jest tych scen.........napiszę o scenie wywoływania ducha i Rene stojącego w bieliźnie ubranego w trofeum jelenia z rogami i jeszcze do tego z widłami w rękach, no nawet największy racjonalista dostałby bankowego zawału!!!

vivi86

http://www.youtube.com/watch?v=GYGBbeile-c&feature=related

ocenił(a) serial na 10
vivi86

mnie zawsze niszczy scena jak edith z matka zaczynaja spiewac, afairfax"
-moj boze carstairs! ta wojna jest straszna!
chyba moja ulubiona;] ale prawie caly serial to kanonada swietnych tekstow

ocenił(a) serial na 9
vivi86

Scena gdy Rene rozmawia z Gruberem, a za ladą ma ukrytą radiostację. Cała scena jest świetna ale mina Grubera gdy dowiaduje się o spotkaniu i reakcja Rene zawsze mnie rozbraja :)
Nie mogę tu umieścić linka ale wystarczy to wrzucić w wyszukiwarkę: "Rene and Gruber- Pierre is enjoying his new bicycle! "

ocenił(a) serial na 10
vivi86

Scena jak Alfons z zakładu pogrzebowego przychodzi zmierzyć nieboszczka Rene ;) I jak ten leży na tym stole wysmarowany mąką :))

vivi86

Trudno mi znaleść tych lepszych :P bo dla mnie cały serial jest doskonały, ale ta sprzed paru dni temu mnie i koledze się spodobała jak mu powiedziałem a on Allo Allo nie zna i nie oglądał w życiu.

Otóż niemaszki postanowili wymienić otrzymane żłoto na pieniądze, więc Rene miał odrywać rolę księdza w konfesjonale i tam o mało co nie został nakryty, i tak Von Strohm mówi że blużnił na Hitlera a prawdziwy ksiądz mówi że to żaden grzech :D.

vivi86

Osobiście rozwaliło mnie kilka scen :D na przykład jak Rene miał brać ślub z Denise a się okazało że w ślubnej sukni była Madame Edith :D albo jak Madame Edith udawała że śpiewa a wszyscy którzy byli w Cafe Rene wkładali sobie ser w uszy :D :D :D

No i te cudowne wprowadzenia Rene w każdy kolejny odcinek jak przypominał co się właśnie wydarzyło (w poprzednim odcinku) :D

ocenił(a) serial na 9
vivi86

Pamięta ktoś może w którym odcinku próbowali otruć generała Klinkerhofena? Okazją do tego były urządzone w kafejce jakieś uroczystości związane z dawnym cesarstwem niemieckim czy coś podobnego i wtedy wymyślali coraz durniejsze pomysły jak zmusić generała do wypicia feralnego toastu.

Przy okazji gdzie była końcowa scena jak próbowali zdobyć Madonnę zwiniętą w kiełbasę podczas wymiany na moście co zakończyło się kretyńskim pościgiem przez chyba większość .ówczesnej obsady serialu:P.

Z góry dzięki za pomoc:).

ocenił(a) serial na 10
tc1987

1. Próba otrucia generała miała miejsce w odcinku specjalnym "The Gateau from the Chateau" (akcja toczy się między seriami 2 i 3). Jest to jeden z dwóch świątecznych odcinków specjalnych w całym serialu. Drugim jest "Ciąża" (między seriami 7 i 8).

2. Wymiana na moście miała miejsce w kolejnym odcinku, czyli 3x01.

ocenił(a) serial na 9
vivi86

chyba większość moich ulubionych scen są tutaj ukazane http://www.youtube.com/watch?v=Mta87MOLhu0

vivi86

http://www.youtube.com/watch?v=v_GpuZ2cudU