Woody AllenI

Allan Stewart Konigsberg

7,3
11 897 ocen scenariuszy
powrót do forum osoby Woody Allen

Najlepsze filmy

użytkownik usunięty

Jakie są według was najlepsze filmy Woody'ego Allena.
Moje ulubione to: "Manhattan", "Drobne cwaniaczki", "Koniec z Hollywood", "Hannah i jej siostry", "Annie Hall", "Jej wysokość Afrodyta", "Klątwa skorpiona", "Życie i cała reszta", "Wszystko co chcielibyście wiedzieć o seksie, ale baliście się zapytać", "Wszystko gra".

Oto moje ulubione filmy Woody'ego Allena.

Take the Money and Run, Everything You Always Wanted to Know About Sex But Were Afraid to Ask, Love and Death, Manhattan, Annie Hall, Purple Rose of Cairo, Hannah and Her Sisters, Mighty Aphrodite,Bullets Over Broadway, Everyone Says I Love You, Deconstructing Harry, Small Time Crooks, Hollywood Ending, Match Point.

W sumie mógłbym tak pisać i wyszła by cała filmografia Allena więc poprzestane na tych moim zdaniem najlepszych tytułach Woodego.

"Annie Hall" i "Purple rose of Cairo" a "Drobne Cwaniaczki" to jeden z jego najgorszych filmów, nie wiem co w nim widzicie.

"Manhattan" "Złote Czasy Radia" "Wszystko co chcielibyście wiedzieć o seksie, ale baliście się zapytać"

Bielka

Według mnie najlepsze było "Wszystko co chcielibyście wiedzieć o seksie, ale baliście się zapytać", jeszcze bardzo podobał mi się "Manhattan", "Anne Hall" i "Wszystko gra". Niestety nie oglądałam wielu jego filmów, więc więcej nie wymienię.