Violetta Villas

Czesława Cieślak

6,9
129 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Violetta Villas

Kurcze przecież ona śpiewa jak jakaś zjawa, przepraszam nie śpiewa tylko raczej wyje!!!! Okropna jest i te jej sfilcowane włosy!!!

lorraine93

dla mnie to 1/10 hehehheehheehehehehh:D:D:D

lorraine93

nie poznałabys prawdziwej sztuki nawet gdyby Cię w dupę ugryzła;p

daw1d

chyba chodzi ci o sztukę kiczu to tak w tym jest mistrzynią

ganz74

W końcu spiewała przez 3 sezony w Las Vegas

użytkownik usunięty
lorraine93

Faktycznie, jeśli słucham Pani Villas teraz- ale nie ma się co dziwić, Villas ma już 70 lat- jej śpiew jest podobny do wycia. Powodów jej złego stanu psychiczo-fizycznego jest sporo, ale ja nie o tym... Rzeczywiście wykazujecie się ignorancją, jeśli krytykujecie jej karierę artystyczną i rewelacyjny wokal. Jej głos był zjawiskowy. To co wyczyniała ze swoimi 5 oktawami (dla nie wtajemniczonych, ogromną skala głosu) to coś niesamowitego. Śpiewała piękne piosenki i pieśni, ze wspaniałymi tekstami, które ubogacał swoja przepiękną oryginalną barwą głosu oraz nieskazitelną intonacją i rzadko spotykanym u artystów żonglowaniem po oktawach i ubogacaniem linii melodycznej ozdobnikami.
Villecie Villas należy się ogromy szacunek i bardzo mi smutno, że w taki nieciekawy artystka przezywa swoją końcówkę życia. Rozsławiła Polskę za granicą, w czasach PRL była jej wizytówką za granicami i za oceanem.

lorraine93

Co za prostaki się tutaj wypowiadają?

Jak masz pisać takie kocopoły, to lepiej nie pisz nic!

Violetta Villas to najwspanialszy głos, jaki się narodził w Polsce, jeśli nie w świecie w ogóle! Nikt jej nigdy nie przebije!

Posłuchaj sobie jej utworów z lat 60, a nawet z późniejszych lat, do 90! Brzmi wspaniale, a jak tego nie słyszysz to znaczy, żeś osobą głuchą jak pień!