Tim BurtonI

Timothy Walter Burton

8,3
22 929 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Tim Burton

kto pamięta tą grę na PlayStation jedynkę, ten wie że do jej ekranizacji Burton nadaje się najlepiej:D

hehe! ta gierka wymiata (druga część wg mnie nie jest już tak dobra). klimat rzeczywiście groteskowo-horrorowo-burtonowy, no i sam sir dan fortesque ze swoim rozbrajającym designem:).

Zgadzam sie, Medievil idealnie sie do tego nadaje. Jest mroczny ;) i pokrecony. No i caly Sir Daniel Fortesque z tym smiesznym akcentem :D Bylo by swietnie gdyby Tim wpadl na pomysl ekranizacji Medievil ;)

Jak najbardziej! I byłby gotowy materiał na kontynuację, bo druga część gry była nawet lepsza i ciekawsza niż pierwsza (Kto pamięta tą dużą giwerę, z której się strzelało do potworów? :)

użytkownik usunięty
Keodred

pamiętam, pamiętam:P szczerze mówiąc, jedynka była o niebo lepsza o dwójki. klimat ten sam, ale lokacje już nie te (gdzie jest cmentarz? albo Senna Wioska)? Mimo wszystko, jest bardzo dobrą kontynuacją.
Najbardziej szkoda, że najprawdopodobniej ta gra nigdy nie zostanie zekranizowana. Za mała popularność. wszystko

Więc trza pomyśleć, jak zrobić jej tą popularność :]
Ej, a "wesołe miasteczko" było w dwójce, czy jedynce? (chociaż to może cyrk był, bo pamiętam takiego dużego słonia :P)

użytkownik usunięty
Keodred

wiem że w dwójce było takie wesołe miasteczko (ale raczej cyrk) i przezroczysty smok (boss) do pokonania. pamiętam, że zawsze miałem z tym problemy:)

Oj, ja się namęczyłem z tym potworem na ringu (ta walka, podczas której w przerwach trzeba było zbierać nogi i ręce :) Na pewno bym chciał zobaczyć, jak Sir Dan spuszcza tej maszkarze łomot :D

oooo tak, jedna z najlepszych gier na psx'a...słabo już ją pamiętam ale ogólnie wspomnienie zapamiętałem pozytywne ;)

użytkownik usunięty
bilad

czas sobie przypomnieć :D

Ekhem,pamiętam tę grę,a w szczególności takie przerażające świnie (?) czy inne potworstwa,które sir Daniela Fortesque goniły.To była bodajże jedynka,dwójki nie miałam (chyba) okazji zobaczyć ;-)

hukukuku

MediEvil jest zajebisty a zwłaszcza ta przepiękna muzyka która niesamowicie podbudowuje (i tak już na wysokim poziomie) klimat. Wątpię żeby Tim zrobił film MediEvil-szczerze wątpię czy on aby w ogóle wie o istnieniu czegoś tak pięknego-a szkoda.

Czysto Burtonowski styl :D fajne to były gry, styl grafiki jak w Miasteczku Halloween

użytkownik usunięty

Osz kur**, MediEvil to wg. mnie najlepsza gra na PSX, szczególnie 2 część, a jakby Tim Burton nakręcił by obie części gry to by było MAGNIFICO.