Tiësto

Tijs Michiel Verwest

9,7
3 oceny występów osoby
powrót do forum osoby Tiësto

Najbardziej lubie Traffic z jego muzy

zegan333

Bo pewnie tylko to słyszałeś ? :D

zegan333

haha :p

zegan333

Mój ulubiony nie.. i nie mam ulubionego DJ ale cenie sobie go za jego zajebista muzykę :) choć trzeba przyznać że w dzisiejszych czasach i to już od jakiegoś czasu najwyraźniej Tijs woli słuchać menadżerów i brać za to kasę niż jak kiedyś posiedzieć w studiu i zrobić porządny kawałek niż marny :/ co do Traffic to i ja najbardziej ten lubię bo od tego właśnie zaczęłam słuchać trance, techno, elektroniczną itd. boże żebyście wiedzieli co ja słuchałam PRZED ! :D haha to dziś by mi uszy pękły ;d a więc co do tego Traffic to do grona moich ulubionych jest długa lista ;) w skrócie np. Lethal Industry, Flight 643, Love Comes Again, Just Be, Adagio for Strings, Athena, Olympic Flame, Forever Today, Escape Me, Elements of Life, He's a Pirate z tych nowszych.. Feel It In My Bones, Who Wants to Be Alone, I Will Be Here, C' Mon i Don't Ditch :D

patrycjagrudzinska1

Traffic to raczej remix, jak wiele jego kawałków podpisanych jego nazwiskiem :)

jest_jak_jest

Ale mocno wymiata

jest_jak_jest

remix czego ?? HAHAH

DannielNemesis

no wiesz jest_tak_jest gowno się zna a wypisuje pierdoły....

Maartenmetz

Twoja niewiedza nie musi oznaczać ,że się mylę ;)

DannielNemesis

Sean Deasonb - Psykofuk (1996r.)

zegan333

in the dark adagio 4 strings i show me the way sa nawet spoko , reszta taka sobie tym bardziej traffic nic szczególnego jak dla mnie.

johnny89

Tiesto jest słaby nie ma tylu dobrych kawalkow co armin,tiesto dla mnie już dawno się skonczył nie dorasta arminowi do pięt taka jest prawda,ale zaraz po arminie nr 2

Czakuu

Dla mnie Tiesto jest już tylko i wyłącznie legendą. To co teraz wyprawia to aż słabo się robi... Po prostu upodobnił się do tych wszystkich bigroomowców, grających bezemocjonalny electro-house i progress i dutch house. Komercja go zabiła.

Czakuu

A Armin też coś ostatnio coraz bardziej się oddala od tego prawdziwego, czystego Trensu :(

Maartenmetz

bo trance zaczyna sie zblizac do dubstepa ;/

DannielNemesis

Wg mnie bardziej zbliża się do electro :(

Maartenmetz

Trance pozostaje tym czym był. Po prostu autorzy odeszli od tej muzyki na rzecz innej :)

jest_jak_jest

Ale musisz przyznać że teraz powstaje zdecydowanie mniej bardzo dobrych trensowych produkcji niż kilka lat temu....

Maartenmetz

Jakby to powiedzieć; złota era juz minęła. Szczerze to w ogóle nic mi nie przychodzi do głowy co reprezentowało, by świetny poziom. Już pomijam ,że osoby, które odeszły od trance jak własnie Tiest, Armin dalej są z nim utożsamiane, chociąż nie produkują w tym gatunku. Solarstone też przejął inny producent i coś się posypało. Może ze 2/3 lata coś się pokarze.

jest_jak_jest

W polowie sie zgodze Tiesto nie rodi juz trance od 2007 ale Armin caly czas jest za swoim stylem wiec albo malo sluchasz trance albo masz zle info.
Cale czas sledze ASOTa i wiem do czego trance zaszedl . Nie mowcie ze kiedys byly lepsze teraz sa gorsze . To od zawsze bylo wiadome ze muzyka bedzie sie zmieniala tak samo z trance posluchajcie lat 2000-2005 a tej muzyki teraz , od zayebania nowych osob tworzy (trance) dlatego ze to (modny styl) dla nich . Ledeny zawsze zostana legendami wiec zostancie przy swoim jak znasz klasyczny trance to sluchaj go i nie kluc sie ze to znika bo zadnego rodzaju muzyki nikt nie moze wam zabronic sluchac.

DannielNemesis

Tiesto całkowicie odszedł od Trance'u, no czasem zdarzy mu się na jakimś evencie zagrać Adagio for Strings w oryginalnej wersji (ostatnio na EDC Las Vegas). Co do Armina to facet miesza gatunki... Od czasu do czasu słucham ASOT'a no i Armin gra tam prog house, electro, prog trance, melodic trance i dość sporo upliftu. Więc Armin dla mnie cały czas jest przedstawicielem muzyki Trance... Cały czas siedzi mi głowie ostatnio ten kawałek:
Armin van Buuren - Who's Afraid of 138 (Photographer Remix). Coś pięknego!!!!! Ta melodia!!

Maartenmetz

Armin van Buuren - Who's Afraid of 138 (Photographer Remix). Szału muzycznie nie robi. Pady słychać ,ze robione na sylenth. Nie jestem pewien czy to trance :) Bardziej house :)
Przesłuchałem również Armin van Buuren - Exclusive Minimix Intense, również nie jest to trance. :)

DannielNemesis

Armin nie produkuje już trance. Obecna muzyka, którą ludzie tak nazywają, raczej więcej czerpie z innych gatunków tj. house czy electro i nie tylko. Nie jest to trance. Nie wiem czy mało słucham, nie mi oceniać. Słucham tej muzyki jakoś od 1995r (oczywiście znam wcześniejsze utwory), sam też zajmuje się produkcją. Niestety poza bpm to nie ma nic wpsólnego z trance. Nie wiem z czym mam się nie kłucić skoro trance jako tako zniknął. To ,że obecni producenci czy dj dalej grają, nie znaczy ,ze dalej w tym gatunku, a każdy gatunek ma cechy charakterystyczne.

Co do Tiesto nigdy nie produkował on trance, może z niego czerpał (grał owszem).

jest_jak_jest

Podaj mi jakiś w miarę znanych producentów tworzących muzykę trance obecnie (albo i coś najbardziej do trance podobnego)...

Maartenmetz

Moze Orkidea, Miika Kuisma, T4L, Kintar (progressive / trance klimaty). Jest sporo autorów nie utożsamianych z tą muzyką, jednak "mocno stąpających" w tym aranżu.
Generalnie ciężko z ludźmi, którzy słuchają "trance" nie tylko z nazwy, także dzięki za wymiane zdań ;)

jest_jak_jest

No Orkidea oczywiście :)
http://www.youtube.com/watch?v=bt3Rxj0Y5_g -> kawałek z 2013 roku.

Maartenmetz

To ja coś starszego :)

http://www.youtube.com/watch?v=zdtp7wzW6wY

Maartenmetz

Dokladnie

zegan333

Siema szukam od dawna numeru Tiesto. Pamiętam tyle, że transmisja leciała na RMF Maxxx, było to koło 15 lat temu, minutę przed dropem wjeżdżał "zawodzący" wokal przesterowany tak, że brzmiał nienaturalnie jak imitacja głosu małej dziewczynki (nie wiem jak to opisać) i spiker z Maxxa powiedział coś w stylu "RMF Maxxx Live on air Tiesto in the mix". Bardzo energetyczna muzyka. Bez kitu biorę się co jakiś czas za szukanie i nic. I tak już od kilkunastu lat. Wierzę, że dopnę swego i znajdę. Pozdro.